Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Което е така си е така, но това пък беше едно от водещите предимства при избора ми
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Винаги съм се чудил,защо при тая евтина нафта и нисък разход,има газо-дизели? Че като се сетя нафтата като удари 2,60-2,70 колко теми имаше за разни водородни балбукатори.Бива ли ся при толкоз нисък разход да се мислят такива магарии?
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Щото цената на газта пак е по-ниска от тази на дизела, далаверата трябва да е на макс
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

krasio_79bs написа:
          Винаги съм се чудил,защо при тая евтина нафта и нисък разход,има газо-дизели? Че като се сетя нафтата като удари 2,60-2,70 колко теми имаше за разни водородни балбукатори.Бива ли ся при толкоз нисък разход да се мислят такива магарии?
          Да не би да ти е изглежда......селско?
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Няма лошо. Кой как може да се оправя. Същата ми е позицията и за избора на автомобил. Всеки си е направил неговият избор и ми е странно как някой се опитва да налива акъл на друг .Че и люти спорове има.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Всеки си има глава и си знае какво, как и на какво да го кара. Така, че колкото и да е лют спора, ако е в границата без обиди всичко е наред

Коментар

Якия спор.Искам тия дето си хвалят евтината газ, да тръгнат да катерят Шипка или Хаинбоаз малко по-бързичко. Да видим, кой ще има по-нисък разход.Отделно, че ще катерят все на 4500+ рпм, че да драпат.Дидича и той с неговите олекотени на варел дръгели - Хонди и прочие.За пример едно бмв с 3 литров мотор, има за какво да държи висока цена, нищо че е бмв. Ама гроздето е кисело.....
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

didich написа:
                  galinchooo написа:
                  .. Другия беше минал през 15 газови коли и в момента си взе служебна "печка" и кара само нея...
                  Те това в удебеленото е разковничето, ако и аз съм така въобще няма да имам претенции какво гориво гори мотора Като говорим за икономия се сещам и за нещо друго - аз на бакшиш с дизелов мотор не съм се возил през живота си
                  Е аз познавам поне 20на бакшиша в Бургас които вече от гас са минали на нафта.А колко не познавам тва си е отделен въпрос.А по тая логика а ми кажете защо всички товарни машини са "печки".Влекачи,булдозери,багери,фадроми и т.н.Давам и жокер:по ефтино,икономично,повече тяга..........
                  FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Тягата давала фалшиво чувство :D ще кажат
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Утре паля багера и потеглям с 200 да качвам Шипка Казвам го на майтап естествено, някой да не помисли, че влизам в спор :DП.П. Поста под мен ми напомни една случка от преди 3-4 дена. Карам си извънградско и пред мен четири коли, каращи с темпо 60км/ч. Тези направиха една колона от 15-20коли. Стигаме една права в изкачване, пускам аз мигача, поглеждам някой да не се е засвяткал от задните и изкачам да изпреварвам. В този момент виждам едно Пежо308 и то тръгва да изпреварва, обаче пежото е от последните на колоната. Казвам си супер - няма да му се пречкам на човека. Да, ама не.хаха Вече съм се изравнил с последнат аот 4те коли пред мен и Пежото на задната ми броня с къси-дълги. Е, кво ....да сляза да бутам лихахаама аз съм с малко магаренца

Коментар

emzo написа:
                        Якия спор.Искам тия дето си хвалят евтината газ, да тръгнат да катерят Шипка или Хаинбоаз малко по-бързичко. Да видим, кой ще има по-нисък разход.Отделно, че ще катерят все на 4500+ рпм, че да драпат.Дидича и той с неговите олекотени на варел дръгели - Хонди и прочие.За пример едно бмв с 3 литров мотор, има за какво да държи висока цена, нищо че е бмв. Ама гроздето е кисело.....
                        Спора е мега як и ме кефи...хаха.Напълно си прав.Съдя по моята бивша бензинова фиатка.Преди за да изпреваря по бързо дадена кола от 80км слизах на 3та предавка.А недай си боже има байр....Сега не превключвам а на 5та само си подавам гас и тягата е в пъти по добра.А по байри където съм изкачвал с бензина с дизела е съвсем по леко.Давам пример за бургазлии.Плажа в сарафово.На изкачване с бравата 1ва и на 2ра умира.Докато с "печката" се изкачва на 2ра без да се тормози.....че и 3та мога да мушна биля......хихи П.С:само да уточня че на бравата на тоя байр за да вкарам 2ра,трябваше оборотомера да се напълни.Защото иначе на 2ра спира колата и не можеш да се качиш изобщо.....
                        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

[quote="emzo"]Якия спор.Искам тия дето си хвалят евтината газ, да тръгнат да катерят Шипка или Хаинбоаз малко по-бързичко. Да видим, кой ще има по-нисък разход.Отделно, че ще катерят все на 4500+ рпм, че да драпат.Дидича и той с неговите олекотени на варел дръгели - Хонди и прочие.За пример едно бмв с 3 литров мотор, има за какво да държи висока цена, нищо че е бмв. Ама гроздето е кисело.....[/quote Добре де, не се ли усещате вече че прекалявате... Като кача Шипка с 4500 оборота и за 2 лв по голям разход какво, пак ще съм се качил, айде стига с тия глупости вече то отива на заяждане.
                          Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                          Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                          Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Ще си я качил да. Ако не си хвърлил водите :D