krasio_79bs написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
krasio_79bs написа:Добре де. Лек пример;Имаш два еднакви автомобила със едни и същи екстри. Единият е с ГИ ,а другият на бензин.Имаш пътуване София -Бургас-София.Със автомобила на бензин пътуването ще ти струва 150 лв.Със автомобила с ГИ ще ти струва 80лв.Кой от двата автомобила ще избереш за пътуването?Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
stilo_new написа:Като гледам, темат тотално се измести на бензин срещу дизел.Бензина, с ГИ, тотално бие дизела, и то не само по финансови причини.Защо никой не мисли за екология?? И изобщо не е прав колегата, че в Лондон нямало пропан-бутан. Има и се насърчава даже.В България, заради бедността и икономията, масово се слага газ на бензинките. Но без да искаме правим колите си много по екологични. Което е много добре.При дизелите е обратно. Доказа се, ( WV ) че със всички системи за ограничаване на вредните емисии, пак замърсяват доста. А в България всичко се премахва и стават наистина много замърсяващи. рано или късно трябва да помислим за това.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Kay_ написа:П.П.Гатио, аз предпочитам да търся кола от човек вместо от автокъща. Логиката, която следвам е, че има хора , които си потдържат колите и може да попаднеш на потдържана и гледана кола, а от джамбазите не се знаеAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
galinchooo написа:Някой беше писал по горе че се возил в напилена хонда бензин 220 коня.Ми качи се в напилен дизел 200 коня и ще видиш как дърпа тва нещо и на 6та предавка.Ще останеш учуден как от 120 на 6та за секунди си на 200..... Двигателя беше 2,4 от фиат само че на опел......punto HGT
Коментар
-
galinchooo написа:stilo_new написа:Като гледам, темат тотално се измести на бензин срещу дизел.Бензина, с ГИ, тотално бие дизела, и то не само по финансови причини.Защо никой не мисли за екология?? И изобщо не е прав колегата, че в Лондон нямало пропан-бутан. Има и се насърчава даже.В България, заради бедността и икономията, масово се слага газ на бензинките. Но без да искаме правим колите си много по екологични. Което е много добре.При дизелите е обратно. Доказа се, ( WV ) че със всички системи за ограничаване на вредните емисии, пак замърсяват доста. А в България всичко се премахва и стават наистина много замърсяващи. рано или късно трябва да помислим за това.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Дърпа, защото те лъжат многото нютони, които има дизела и усещането е как те удря в седалаката и си викаш баси мамата, това е самолет, ама я ги нареди на пистата тоя дизел 200коня с 234765234865234856234234 хвадратрилиона нютона до хондата със същите коне и смешните нютони и ще и гледаш задницата и ще се чешаш учиден по главата що стана така ??.https://www.youtube.com/watch?v=7OUBINULnWY - ако инфото към клипа е вярно, ба тоя дизел и тия нютони що така седи до хондата, би трябвало да го забрави Айде стига вече с тия подхвърляния, не съм измислил аз лафа, че бензина е за каране и едните си имат предимство и другите, ама като се сложат на чертата се вижда кое е по добро, карай си дизела и си свиркай.[/quote]Е той тоя намерил с какво да се дърпа...хаха...с най куция мотор на света 1,9ТДИ на фоклсваген(железния къдящ като печка мотор)....както и да е де..лаф да става да си чешем езиците...хихи.темата ми е интересна...ще я следя с интерес..FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Kay_ написа:galinchooo написа:stilo_new написа:Като гледам, темат тотално се измести на бензин срещу дизел.Бензина, с ГИ, тотално бие дизела, и то не само по финансови причини.Защо никой не мисли за екология?? И изобщо не е прав колегата, че в Лондон нямало пропан-бутан. Има и се насърчава даже.В България, заради бедността и икономията, масово се слага газ на бензинките. Но без да искаме правим колите си много по екологични. Което е много добре.При дизелите е обратно. Доказа се, ( WV ) че със всички системи за ограничаване на вредните емисии, пак замърсяват доста. А в България всичко се премахва и стават наистина много замърсяващи. рано или късно трябва да помислим за това.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
А бе то миналата година, тук в Бургас се продаваше и Bentley Continental GT с LPG и това ако не е дива селяния, здраве му кажи.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
didich написа:galinchooo написа:Някой беше писал по горе че се возил в напилена хонда бензин 220 коня.Ми качи се в напилен дизел 200 коня и ще видиш как дърпа тва нещо и на 6та предавка.Ще останеш учуден как от 120 на 6та за секунди си на 200..... Двигателя беше 2,4 от фиат само че на опел......EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
galinchooo написа:Е той тоя намерил с какво да се дърпа...хаха...с най куция мотор на света 1,9ТДИ на фоклсваген(железния къдящ като печка мотор)....както и да е де..лаф да става да си чешем езиците...хихи.темата ми е интересна...ще я следя с интерес..EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
galinchooo написа:Е той тоя намерил с какво да се дърпа...хаха...с най куция мотор на света 1,9ТДИ на фоклсваген(железния къдящ като печка мотор)....както и да е де..лаф да става да си чешем езиците...хихи.темата ми е интересна...ще я следя с интерес..207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
всички твърдения тук за дизеловите мотори са безпочвени.хайде един да ми начертае мощностна или динамична характеристика на бензинов и дизелов мотор и ако я обясни ще разбере защо съвременния турбодизелов двигател е по динамичен,от бензиновия двигател,па дори и с принудително пълнене.всичко останало е фолклор за поляната
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар