Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kay_ написа:
    BO написа:
    Kay_ написа:
    BO, аз не се напъвам, но ми сложи думи в устата. Аз нямам спомен да съм казвал БМВ с какъв двигател съм карал и дали е на газ или не.Или да съм казвал с каква скорост съм го карал. Ти сам си направи изводи. :D
    Не аз казвам, че колкото и да съм го карал, то "все там стои тая стрелка и винаги ми е била забавна".Хайде лека. Ако имаш нещо да казваш за бензина и дизела, давай, че ми е интересна темата, а не такива лирични отклонения.
    Когато караш градско на 1ва, 2ра, максимум 3та, къде стои стрелката? Абе търсише ти под вола теле...ама хайде.
    На 1-ва в края, след това около средата.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е много ясно в случая който визираш ще взема бензина. Точно защото не съм пристрастен. Аз дълго се точих на евтините туарези 5000V10 ама....ама... с тоя счупен мотор дето една дюза ако изплюе трябва да вадиш целия мотор от коша то всичко друго ти е по добре. .
      Powered by Emzo

Коментар

evgeni85 написа:
        Е много ясно в случая който визираш ще взема бензина. Точно защото не съм пристрастен. Аз дълго се точих на евтините туарези 5000V10 ама....ама... с тоя счупен мотор дето една дюза ако изплюе трябва да вадиш целия мотор от коша то всичко друго ти е по добре. .
        А така. Значи стигнахме до избор, който би бил резонен да е бензин. И в крайна сметка ако сложиш газ след това, това прави ли те, да цитирам "За мен е селски тарикатлък да сложиш газ"?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ама продължи ми изречението. .... на ено и 6. И все пак ако имаше на въпросния модел фв който ти каза читав дизелов двигател със сходни параметри бих избрал да се сдобия с него ако имам възможност отколкото да слагам газ.
          Powered by Emzo

Коментар

То и бакшишите на 0.9 слагат газ, не защото не са си правили сметки дали да не си купят дизел преди това.Не съди хората за избора им и не ги обиждай, че искат да спестят 2лв по принцип. Не си ти този, който им дава парите.
            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Не съдя и не обиждам. Ако съм търговец и имам таксита ще сложа и клетки ХХО ако ще ми избият и 10 стотинки на 100. Всеки мери според джоба си а и мисля че тук няма комунизъм или диктатура някой да ми налага цензура на това какво АЗ мисля. За енти път ще се повторя. Лично аз предпочитам динамиката на дизеловия двигател без значение дали ще давам 2 3 6 10 лв горница. Харесва ми да имам мощност от 1200. Харесва ми звука. Харесва ми технологията на комън рейла. Харесва ми всичко. :D ЛИЧНО НА МЕН И НЕ НАЛАГАМ МНЕНИЯ
              Powered by Emzo

Коментар

evgeni85 написа:
                Ама продължи ми изречението. .... на ено и 6. И все пак ако имаше на въпросния модел фв който ти каза читав дизелов двигател със сходни параметри бих избрал да се сдобия с него ако имам възможност отколкото да слагам газ.
                И какво искаш да кажеш че като е малък двигателя, нямало смисъл да се газифицира ли? Гледам че си от Габрово, ама я ела на задръстванията в София или Пловдив пък да видим дали не те бърка. Значи аз съм селски тарикат, щот съм бил с ино и шес с газ. В крайна сметка не гледам кубатура, а гледам разход, който на бензин в градски условия ми дава 11-12/100

Коментар

С 1.6 си селски тарикат, ама с Туарег си е по-друго разбираш ли...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    Забавно ми е някак си

Коментар

vnukata написа:
                      kiro_of_the_day написа:
                      Забавно ми е някак си
                      В Кюстендил си имаме един с Кайен на метан. Ама той си е "гражданин" не е "селянин". Сакън! Кайен е това разбираш ли!

Коментар

avvasilev написа:
                        Простичко сравнение между дизел и бензин на едни и същи километри ... бензина отварян три пъти, дизела не му знаеш цвета на буталата ... Кой е по-надеждният механизъм? И, Венко, не сравнявам само фиатските мотори - имах възможност да се запозная отблизо с болките и страданията на всички марки!
                        Андрей, никъде не съм казал, че бензиновият двигател принципно е по-надежден. Само че като се има предвид какво се предлага на пазара за коли втора употреба в моя ценови диапазон, за мен е по-изгодно да си купя бензинова кола и с доста по-малко средства ще я приведа във вида, в който ще ме радва.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          vnukata написа:
                          kiro_of_the_day написа:
                          Забавно ми е някак си
                          В Кюстендил си имаме един с Кайен на метан. Ама той си е "гражданин" не е "селянин". Сакън! Кайен е това разбираш ли!
                          Ами тъй е по принцип, но човека си кара кайена и го боли ф*ра(извинете за израза). И макар със селендурското си мислене, гъзарията му идва в половин цена, макар че лично за мен имаш ли пари да си купиш такъв автомобил, би трябвало да имаш средства да го храниш и поддържаш без алтернативи. В България живеем все пак, всичко се вижда.

Коментар

Докато карах на метан редовно засичах един с G класа на метанстанцията и се заговорихме. Показа ми метановата уредба - така е излязла от завода. Не знам по поръчка ли е била и до колко е истина, ама всичко изглеждаше като истинско. Резервоара за бензин беше 20 литра.
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                              Докато карах на метан редовно засичах един с G класа на метанстанцията и се заговорихме. Показа ми метановата уредба - така е излязла от завода. Не знам по поръчка ли е била и до колко е истина, ама всичко изглеждаше като истинско. Резервоара за бензин беше 20 литра.
                              Няма лошо, като е направена с акъла си. Тук ние имаме малко грешно разбиране за газовите и всичко произлиза от факта, че газифцираме колите в последствие..На мен друго ми е любопитно - тъй като никога не съм се возил/карал в автомобил със заводски сложен ГИ, какво ще кажат колегите с бипауър, защото едно е да е фабрично, друго е в последствие.

Коментар

vnukata написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                vnukata написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                Забавно ми е някак си
                                Ами тъй е по принцип, но човека си кара кайена и го боли ф*ра(извинете за израза). И макар със селендурското си мислене, гъзарията му идва в половин цена, макар че лично за мен имаш ли пари да си купиш такъв автомобил, би трябвало да имаш средства да го храниш и поддържаш без алтернативи. В България живеем все пак, всичко се вижда.
                                Би трябвало да ... Иначе притежава и Бентли...

Коментар

Working...
                                X