evgeni85 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Kay_ написа:evgeni85 написа:Разубедихте ме накрая. Край. Като се почувствам тарикат ама селски ще си купя ено и шес и ше му сложим газ. :D Дидич. Ела бе майсторе да ти подам лоста ...ей голяма бегачка караш :D . Викаш няма турбини мурбини. Всичко след теб остава .Поне ще ме изчакаш ли на финала или ще се върнеш да ме закачиш с въженцето да стигна на време
Коментар
-
didich написа:pakumba написа:Каква е темата, кое е по-евтино или кое е по-комфортно, удобно и сигурно? Щото те и Ладите са супер евтини и един шарнир е 5 лв, но гледам не ги карат многоСпора за мен приключи отдавна, многократно съм си отговорил на въпроса и то на практика, че дизел, при това с турбина с коне приблизително равни на бензинови такива в 99% от случаите е отзад
, конец.п.п. темата е за автомобили, тия с тировете и селскостопанската техника се отделете в друг форум
/в полза на дизела, да не си помислиш нещо/Но това са глупости де- кой си купува Брадва 1,6, за да е състезател по улиците? И кое е състезание- от единия светофар до другия? Защото в града какво значение има дали ти ускорява колата с 1 сек по-бързо до 100... Това всичко има значение извънградско. Не визирам лапетата, които ходят по гонки- за тях има значение. А извънградско, за качиш баира на Витиня, който е в посока Сф между предпоследния и последния тунел със 160, с колкото аз го катеря с климатика, пълен багажника и 2ма човека и то в нормална ситуация, демек не да си правя замерване колко може да вдигне там, е това не можеш да го направиш със 135 коня бензин. Дори да можеш, то ще ти коства яко натоварване, много обороти, сериозен разход.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
evgeni85, понеже не съм селски тарикат и имам свободни едни пари, да те помоля да влезнеш у нашенското мобиле и да ми намериш един дизелов Хамър Н2.Да е у нашенско да се продава ,че да идем с теб като дизелов специалист да му направиш един оглед.Успех с намирането.И да знаеш тия дето карат Н2 на газ са фермери,не са селяни
Коментар
-
krasio_79bs написа:Това е в момента Галине! Мноо бързо забравихте нафтата по 2,60лв.Тия 2-3 литра на 100км са разтегливо понятие. Бензин ти трябва да загрееш на 30 градуса. От там насетне можеш да ги минеш само на газ.Слагам по 20 лв бензин на 2-3 месеца.Мои познат слага на 350км минати на газ и 10лв бензин.Казвам че" горе долу" идват по 2-3лв отгоре на 100км.
FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
pakumba написа:didich написа:pakumba написа:Каква е темата, кое е по-евтино или кое е по-комфортно, удобно и сигурно? Щото те и Ладите са супер евтини и един шарнир е 5 лв, но гледам не ги карат многоСпора за мен приключи отдавна, многократно съм си отговорил на въпроса и то на практика, че дизел, при това с турбина с коне приблизително равни на бензинови такива в 99% от случаите е отзад
, конец.п.п. темата е за автомобили, тия с тировете и селскостопанската техника се отделете в друг форум
/в полза на дизела, да не си помислиш нещо/Но това са глупости де- кой си купува Брадва 1,6, за да е състезател по улиците? И кое е състезание- от единия светофар до другия? Защото в града какво значение има дали ти ускорява колата с 1 сек по-бързо до 100... Това всичко има значение извънградско. Не визирам лапетата, които ходят по гонки- за тях има значение. А извънградско, за качиш баира на Витиня, който е в посока Сф между предпоследния и последния тунел със 160, с колкото аз го катеря с климатика, пълен багажника и 2ма човека и то в нормална ситуация, демек не да си правя замерване колко може да вдигне там, е това не можеш да го направиш със 135 коня бензин. Дори да можеш, то ще ти коства яко натоварване, много обороти, сериозен разход.
1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Stefanaki написа:Твоя автомобил сток ли беше? Пипал ли си му горивните карти? А на думан ли го караше?Всички в този форум знаят, че ти, emzo и още няколко могат да постигнат при определени условия ниски разходи, които после ogi28b и prof-а не могат да ги повтортят.Скъпите автомобили в тази тема не ги намесих аз, някой друг спомена за X5 550d.Аз не съм съгласен с твърденията/сравненията:1) дизелов автомобил има по-дълъг пробег с един резервоар при сравнение на бензинов с алтернативно гориво - показах и доказах2) турбо-дизел vs атм. бензинЗащото някои тук се опитват да сравняват Браво (1996г) 1.4 75к.с. със Стило 1.9 JTD+++(2006г). Това по-коректно ли е?
Е точно тук при дизела нещата са много по-отбрани. Много по-расови и много по-стабилни. Там или имаш работа както трябва, или имаш проблеми, които се забелязват от километри, което не го отричам и това. :D Отделно за вредата. Случайно да знаеш, че при новите бензинови автомобили, фините частици са същите като от дизелите? Не случайно Евро-6 стандарта слага еднакъв лимит както за дизеловия двигател, така и за бензиновия. Именно, защото да могат да покрият Евро-6 изискване към бензина, това става много по-лесно с директно впръскване. А това води до същия проблем като при дизела - вредни прахови частици. Кофти а?Отделно - дори и на метан да караш, то вредиш много повече за глобалното затопляне, реално много по-голям проблем от фините частици според разните му там еко организацийки, от колкото да караш дизелов автомобил. И да, много по-лесно е да объркаш мнението на хората що е то "екология" от нещо, което са виждали (визирам черен пушек от дизел), от колкото от невидимата заплаха. Отделно, че с бензина вредиш на целия свят, а с дизела е само локално. Не убиваш да кажем пингвините на полюсите. Или поне не в такава степен в сравнение с бензинов еквивалент.А бе пародия е всичко, ама нека да се каже всяка една страна на монетата все пак.Защото от последните мнения назад ще излезе, че 80% от хората карат на газ заради природата, а не заради пестенето. :P Надявам се да си схванал моята позиция, като нито съм привърженик краен на бензина, нито на дизела. Просто разбирам всички, ама не ми харесват грешните доводи просто.
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
didich написа:Ок при бравото дизела е отпред, съгласих се, по каталожни данни дизела е по бърз с 0,6 сек до 100км/ч.Я виж м/у пунто 1.2 16V 80к.с. и 1.9JTD 80к.с. какво се получава, като тука разликата в кубатурата на мотора е още по фрапираща., не кубатури. Ми кво да го гледам човек, 0,6-0,8 разлика до 100 в полза на бенза/това 1,9 жтд не го знам кво е, като отдавна по това време вадят 115 коня от 1,9/ . На повечето народ от този форум вероятно му е все тази, защото пак отиваме на същото, което ти пиша отдавна- за ежедневно шофиране, особено пък на хора със семейства, дали до 100 е по-бързо с 0,6 или не, не му пука на никой. Но вероятно повече му пука, че като пусне климатика и качва баирите на 3та и няма изпреварване. Както и че за да поддържа бърз темп на движение, бензинката ще иска много повече усилия от страна на водача, а именно да го държи нон стоп в обороти. А това като трябва да мина 500км леко изморява. За разхода, шума вътре и отделената пот от липсата на климатик няма да говорим. Но пък разбирам, че разни хора- разни вкусове, а и нужди. Признавам си, че преди 3-4-5 години, в подобни спорове бях от другата страна. Преди да си купя и аз дизелака
Комфорта ми да си кача семейството, да напълня багажника, да си пусна климата и музичката да мога да си чуя и за 500 км да ми се наложи няколко пъти да сменя скоростите, а накрая да ми покаже разход между 5 и 5.5- това с бенза не ми се получаваше. Лесно преживявам няколко лв в повече, че не съм на газ. Същото го минавах с газеняка- 4 зареждания за тези 500 км. Мхммм... а сега с един резервоар отивам и се връщам.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ама айде спрете с тез "сегашни цени на дизела",защото и газта е евтина в момента,а когато нафтата беше 2.60 газта гонеше 1.50 и разликата пак беше 2 лв./100 км.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:Ама айде спрете с тез "сегашни цени на дизела",защото и газта е евтина в момента,а когато нафтата беше 2.60 газта гонеше 1.50 и разликата пак беше 2 лв./100 км.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
didich написа:Ок при бравото дизела е отпред, съгласих се, по каталожни данни дизела е по бърз с 0,6 сек до 100км/ч.Я виж м/у пунто 1.2 16V 80к.с. и 1.9JTD 80к.с. какво се получава, като тука разликата в кубатурата на мотора е още по фрапираща.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар