evgeni85 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Kay_ написа:evgeni85 написа:Кое е по токсично? :D Единствено фините прахови частици. Всичко друго е с по малки емисии от бензина. Един евро 6 камион 16 хиляди кубика замърсява по малко от твоя чорукA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Някой в темата се беше изказал, че на една предавка може да покрие почти всяка скорост на движение. Така, че толкова много скорости няма смисъл. Една по-дълга първа и 6-та може и от 30км/ч да я ползваш.
Коментар
-
ntodorov написа:Kay_ написа:evgeni85 написа:Кое е по токсично? :D Единствено фините прахови частици. Всичко друго е с по малки емисии от бензина. Един евро 6 камион 16 хиляди кубика замърсява по малко от твоя чорукФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ele написа:Вие като си купите кола, колко дълго средно я карате? Аз повече от 5-6 години кола втора ръка не съм карала. И кво, на всяка нова кола, нова газова, щото някой ден може да ми излезе по-евтино да я карам на газ??? flippy89 - на някои може и да им излезе евтино, ако карат много или имат голям автомобил, ама за такива случаи има дизел. Това да си купиш някоя калинка и да й лепнеш някоя газова за 1000 лева - да, тъпо е. Ей да вземем на рено двигателя 1.2, дето дава разход на дачията, която още не е разработена, 6.1 предимно градско, и да й лепна газова за 1000 лева и правя 10 000 км на година максимум - я ми обяснете кое ще ми е толкова евтиното да си сложа газова? След колко време ще я избия тази газова според вас и дайте поне една разумна причина да се лиша от резервна гума или багажник, за да мога да се фаля, че карам евтино?Прикачени файлове
Коментар
-
Ако приемем, че човек прави по 10 000 на година. Сега 800лв...ти щом си съгласен да си носиш бомба, за да спестиш 2,19лв си е твоя работа. Знаеш ли колко случаи има на гръмнали бутилки?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Ако приемем, че човек прави по 10 000 на година. Сега 800лв...ти щом си съгласен да си носиш бомба, за да спестиш 2,19лв си е твоя работа. Знаеш ли колко случаи има на гръмнали бутилки?Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Kay_ написа:Ако приемем, че човек прави по 10 000 на година. Сега 800лв...ти щом си съгласен да си носиш бомба, за да спестиш 2,19лв си е твоя работа. Знаеш ли колко случаи има на гръмнали бутилки?
Коментар
-
Какъв е тоя разход 8,5, моята не гори 8,5, че и при 90 км/ч - че тая кола златна бе - ако ти гори толкова, вземи си дизел! бензинът не е 2 лева, газта не знам колко е. Калкулаторът ти не струва! Повече няма какво да кажа!stilo_newтя бутилката не гърми, ама каква полза, като се случи това. Обзалагам се, че и тия хора са си мислили кати теб. http://offnews.bg/news/Intcidenti_6/...be99efc302cfe1Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
didich написа:Искам конкретно да ми отговориш на един въпрос, ама без овъртане.-Ако хипотетично предположим, че бензиновия мотор беше по икономичен от дизеловия, според теб щяха ли въобще да произвеждат дизелови мотори?Напълно нормално е, че където се минават много километри перото икономия на гориво излиза на преден план, защото от там като спестиш ти се покачва печалбата, нормално е и този превоз да е с дизелово гориво, камиони, тежки машини и т.н.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Ми такъв е живота! Едни карат с боНби у багажниците,други ги убеждават ,че 5 000 лв. не са пари.Ако има някой който милее за моят живот и не иска да се возя със боНба в багажника ,моля да се свърже с мен на ЛС. за предоставяне на банковата ми сметка.Обещавам събраните пари да похарча за дизелов автомобил.Ако сумата е достатъчно голяма и останат свободни пари обещавам да махна ЕГР и ДПФ възможно най- кадърно!Благодаря!
Коментар
-
stilo_new написа:Калкулатора е повече от верен. Като си вземеш кола на газ ще разбереш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар