OpenGL написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
stilo_new написа:газифицирането си е плюс отвсякъде.ele написа:Единственият плюс е цената, други плюсове НЯМА. А ако не караш много, и цената даже не е плюс - първо трябва да си избиеш газовата и след това да почнеш да печелиш от цялата работа. А това, че слагаш още една система, която трябва да се поддържа, да не говорим за ядовете, дето може да ти ги създаде, и ограниченията за паркиране на автомобили с газови, заетия багажник или липсата на резервна гума... не, мерси. За мен няма нито един плюс допълнителното газифициране на автомобил. Да спомена ли за смъртните случай?FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Мислите ли че човек е толкова тъп че да слага газоеа уредба ако се чупи нон стоп и му излиза по скъпо отколкото ако кара само на бензин? Ele не си права, пък и колко смъртни случай има от Изгърмяла газова уредба, за 10 години надали са повече от 7-8 и то от немърлива подръжка. Тук говорим за нормално подържан автомобил, а не за някой забравен и от господ кошник който е на изживяване. Подръжката на една газова уредба е: дюзи на около 50 000км, изпарител на около 45 000км, филтър на газта на всеки 10 000км не са толкова много пари и пак се возош евтино.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
M5kov написа:ntodorov написа:Дизелът е за спокойни ... хораFIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
OpenGL написа:Освен това се увеличава автономния пробег почти двойно спрямо бензина.
Коментар
-
Вие като си купите кола, колко дълго средно я карате? Аз повече от 5-6 години кола втора ръка не съм карала. И кво, на всяка нова кола, нова газова, щото някой ден може да ми излезе по-евтино да я карам на газ??? flippy89 - на някои може и да им излезе евтино, ако карат много или имат голям автомобил, ама за такива случаи има дизел. Това да си купиш някоя калинка и да й лепнеш някоя газова за 1000 лева - да, тъпо е. Ей да вземем на рено двигателя 1.2, дето дава разход на дачията, която още не е разработена, 6.1 предимно градско, и да й лепна газова за 1000 лева и правя 10 000 км на година максимум - я ми обяснете кое ще ми е толкова евтиното да си сложа газова? След колко време ще я избия тази газова според вас и дайте поне една разумна причина да се лиша от резервна гума или багажник, за да мога да се фаля, че карам евтино?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Това съвсем не е така Smile Аз доста си пържа служебната Тойота Ярис 1.4 d4d със скромните 90 коня. Просто си върви мършичката и ме кефи да препилва на втора Twisted Evil Ако обаче колата си няма душа - дизел/бензин все тая - мислиш се за спокоен и улегнал SmileA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ами като не я поддържаш колата, ще я сменяш на 5 години. При една хубава поддръжка може да изкара много повече.И дори с твоя частен пример пак си избиваш газовата за година и полвина-две. Но масово за под гоина се избиват парите. А и никъде не е казано, че на всеки бензинов двигател трябва да се слага газ. Има някой не си заслужава, но на повечето си заслужава и то много.
Коментар
-
ntodorov написа:Стига ми, че не признава баири, надолнища, не познава предавка различна от 6-та по пътя и ми позволява педикюр дори да си направя. Неудобство обаче има:Това бездействие ме унива и приспива. Там вече бензиновата алтернатива бие по точки.
Коментар
-
Flow написа:didich написа:Flow написа:А ти какво, ти знаеш ли какви мотори имат ТИР-овете , не само скапаното Ви служебно рено ще отнесат, но и много калинки като твоята ще стоят отзад.punto HGT
Коментар
-
stilo_new написа:ntodorov написа:Стига ми, че не признава баири, надолнища, не познава предавка различна от 6-та по пътя и ми позволява педикюр дори да си направя. Неудобство обаче има:Това бездействие ме унива и приспива. Там вече бензиновата алтернатива бие по точки.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:stilo_new написа:ntodorov написа:Стига ми, че не признава баири, надолнища, не познава предавка различна от 6-та по пътя и ми позволява педикюр дори да си направя. Неудобство обаче има:Това бездействие ме унива и приспива. Там вече бензиновата алтернатива бие по точки.
Коментар
-
evgeni85 написа:Кое е по токсично? :D Единствено фините прахови частици. Всичко друго е с по малки емисии от бензина. Един евро 6 камион 16 хиляди кубика замърсява по малко от твоя чорук
Коментар
-
Някой в темата се беше изказал, че на една предавка може да покрие почти всяка скорост на движение. Така, че толкова много скорости няма смисъл. Една по-дълга първа и 6-та може и от 30км/ч да я ползваш.A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар