Винаги съм се чудил,защо при тая евтина нафта и нисък разход,има газо-дизели? Че като се сетя нафтата като удари 2,60-2,70 колко теми имаше за разни водородни балбукатори.Бива ли ся при толкоз нисък разход да се мислят такива магарии?
Винаги съм се чудил,защо при тая евтина нафта и нисък разход,има газо-дизели? Че като се сетя нафтата като удари 2,60-2,70 колко теми имаше за разни водородни балбукатори.Бива ли ся при толкоз нисък разход да се мислят такива магарии?
Да не би да ти е изглежда......селско?
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Няма лошо. Кой как може да се оправя. Същата ми е позицията и за избора на автомобил. Всеки си е направил неговият избор и ми е странно как някой се опитва да налива акъл на друг .Че и люти спорове има.
Всеки си има глава и си знае какво, как и на какво да го кара. Така, че колкото и да е лют спора, ако е в границата без обиди всичко е наред
Якия спор.Искам тия дето си хвалят евтината газ, да тръгнат да катерят Шипка или Хаинбоаз малко по-бързичко. Да видим, кой ще има по-нисък разход.Отделно, че ще катерят все на 4500+ рпм, че да драпат.Дидича и той с неговите олекотени на варел дръгели - Хонди и прочие.За пример едно бмв с 3 литров мотор, има за какво да държи висока цена, нищо че е бмв. Ама гроздето е кисело.....
.. Другия беше минал през 15 газови коли и в момента си взе служебна "печка" и кара само нея...
Те това в удебеленото е разковничето, ако и аз съм така въобще няма да имам претенции какво гориво гори мотора Като говорим за икономия се сещам и за нещо друго - аз на бакшиш с дизелов мотор не съм се возил през живота си
Е аз познавам поне 20на бакшиша в Бургас които вече от гас са минали на нафта.А колко не познавам тва си е отделен въпрос.А по тая логика а ми кажете защо всички товарни машини са "печки".Влекачи,булдозери,багери,фадроми и т.н.Давам и жокер:по ефтино,икономично,повече тяга..........
Утре паля багера и потеглям с 200 да качвам Шипка Казвам го на майтап естествено, някой да не помисли, че влизам в спор :DП.П. Поста под мен ми напомни една случка от преди 3-4 дена. Карам си извънградско и пред мен четири коли, каращи с темпо 60км/ч. Тези направиха една колона от 15-20коли. Стигаме една права в изкачване, пускам аз мигача, поглеждам някой да не се е засвяткал от задните и изкачам да изпреварвам. В този момент виждам едно Пежо308 и то тръгва да изпреварва, обаче пежото е от последните на колоната. Казвам си супер - няма да му се пречкам на човека. Да, ама не.хаха Вече съм се изравнил с последнат аот 4те коли пред мен и Пежото на задната ми броня с къси-дълги. Е, кво ....да сляза да бутам лихахаама аз съм с малко магаренца
Якия спор.Искам тия дето си хвалят евтината газ, да тръгнат да катерят Шипка или Хаинбоаз малко по-бързичко. Да видим, кой ще има по-нисък разход.Отделно, че ще катерят все на 4500+ рпм, че да драпат.Дидича и той с неговите олекотени на варел дръгели - Хонди и прочие.За пример едно бмв с 3 литров мотор, има за какво да държи висока цена, нищо че е бмв. Ама гроздето е кисело.....
Спора е мега як и ме кефи...хаха.Напълно си прав.Съдя по моята бивша бензинова фиатка.Преди за да изпреваря по бързо дадена кола от 80км слизах на 3та предавка.А недай си боже има байр....Сега не превключвам а на 5та само си подавам гас и тягата е в пъти по добра.А по байри където съм изкачвал с бензина с дизела е съвсем по леко.Давам пример за бургазлии.Плажа в сарафово.На изкачване с бравата 1ва и на 2ра умира.Докато с "печката" се изкачва на 2ра без да се тормози.....че и 3та мога да мушна биля......хихи П.С:само да уточня че на бравата на тоя байр за да вкарам 2ра,трябваше оборотомера да се напълни.Защото иначе на 2ра спира колата и не можеш да се качиш изобщо.....
[quote="emzo"]Якия спор.Искам тия дето си хвалят евтината газ, да тръгнат да катерят Шипка или Хаинбоаз малко по-бързичко. Да видим, кой ще има по-нисък разход.Отделно, че ще катерят все на 4500+ рпм, че да драпат.Дидича и той с неговите олекотени на варел дръгели - Хонди и прочие.За пример едно бмв с 3 литров мотор, има за какво да държи висока цена, нищо че е бмв. Ама гроздето е кисело.....[/quote Добре де, не се ли усещате вече че прекалявате... Като кача Шипка с 4500 оборота и за 2 лв по голям разход какво, пак ще съм се качил, айде стига с тия глупости вече то отива на заяждане.
Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Колега galinchooo,я кажи какъв е тоя извънземен двигател твоя дето харчи толкова "много"на градско,или пък какво ти е градското?Има дизели дето горят и по 4/100 в града,но толкова и вървят.Ако става дума за икономия има едно моточре на Митсубиши 1,3-16V-82к.с дето по-вече от 8,5/100 газ не мога да му направя в града,а пък е невероятно пъргаво.Не става въпрос за икономия,а за немотия.
Коментар