Това за актуалността на Джипа го забрави.За дизайна еднакви вкусове няма, но пазара на джипове и на Алфи е много, много различен.3 месеца следях сайтовете за обяви и спокойно мога да ти кажа, че търсенето на читави подобни машини е огромно.Алфите са хубави, няма спор, но след 1-2-3 години ще се пренасити пазара и съвсем бързо ще загубят актуалността си.Причината е, че 80% от съфорумниците искат такава кола, да не е и повече.Цената им ще падне наполовина, като през това време ще си дал още толкова пари за ремонти.Цените на частите гледал ли си? А на употребяваните...? Гледал ли под лъскавия капак на мотора какво се крие? Ремонтнопригодност...? И аз преди да взема джипа ги гледах. И Кромите гледах, хубави са мамка им, ама реших, че не ми трябва такава машина.Още един плюс на високия джип/ван, който сега няма как да оцениш, а чак като се роди малкото - свалянето/поставянето/закопчаването на детето в столчето става с лекота, без навеждане, гъзене, каляне на крачолите в прага на колата и сецвания в кръста. Няма как да го оцениш това, докато не видиш разликата спрямо нормална кола. Недай боже детето да е изнервено и да се дърпа... Амин...И пак за детето - багажника на Алфата е по-малък (по-нисък и по-тесен)Не всички колички ще се поберат, а и не остава много място за багаж.За детско колело от тези дето се бутат с метална дръжка от родителя и не се разглобяват, хептен няма да говоря.Лишенията спрямо дизайна са много.Прецени сам какво искаш, ние само си пишем във Форума 2.4 JTDm>4.7 V8 Grand WJ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за "бебевоз"
Collapse
X
-
Общо взето всеки си хвали неговото ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Общо взето това е целта на темата Аз съм си направил избора, ти своя, пък Митко да си преценява какво му трябва и какво не."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Да дам и моите 5 стинки по темата.Имал съм нещастието да карам за по-дълъг период 3 американски автомобила, Крайслер Саратога, Меркюри Виладжър и Крайслер Вояджър купувани нови и мнението ми, че по-гнусни автомобили няма. Типични американски дървета с технологии от преди 2 века, неква мазна пластмаса, дето те е гнус да я пипнеш и с толкова детски болести, че няма да ми стигне темата да ги изредя. Гранд Черокито на което се возех, но като пътник, беше абсолютно същия отпадък.Мнението ми за АР 159-бях се залетял да купувам такава преди Кромата, невероятен дизайн, но вътре е тясна/ аз съм с 2 деца/ и не ми хареса таблото, някак си ми стои дървено и американско. 2,4 мотора е сравнително добър и не дава ядове, скоростната кутия е чудесна и за разлика от Кромата е много по-стабилна. Вървежа е повече от добър. Но, ако бях на твое място, нямаше да избера нито една от двете. Имат толкова минуси, че е двата автомобила в твоя случай са компромис.Моя избор би бил между Субару Легаси 2,5 бензин комби и Тойота ланд круизър 3 литра печка и двете автомат. И двата автомобила покриват точно нуждите ти и са на светлинни години разлика в качеството. Мнението ми е изцяло от лични впечатления и не искам да ангажирам никого с него.Поздрави и успех в избора!207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
krasio_79bs написа:Добре де,моля ви,върнете се на алфите и джипките. Не ми бъркайте така в сърцето,че все ми се въртят едни високи комбита из главата.То Outback,Форестър,Volvo Xc70 все са ми очите на тях.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Към автора: И аз си търсих по-голямо (и празно, защото карах Мареа на метан) комби, като разбрах, че ще се увеличаваме Избрах това, след огледи и каране на С5 и Вектра след 2005-та, всички комби. Нисана е Примера Р12 с японския дизел 2,2 126 катъра. И като реших, че ще е Nissan почна обикаляне за точната бройка. Гледах и бензин с метан, и френския 1,9 ..за този НЕ! ... Та това е от менNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар