Само за осмаците има хубави мнения, всичко друго има минуси... Разхода на дизела хич няма да ти хареса.Моя съм го залепил на 25/100 градско с много газ при всяко тръгване, което е към 22 лв./100. Дизела под 15 градско не вярвам да го докараш, излиза ти по-евтино да караш осмака на бензин...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за "бебевоз"
Collapse
X
-
Няма такива филми Ето малко форсаж, ама пусто няма нищо общо със звука на живо...https://www.youtube.com/watch?v=pgjy...поменах ли вече за накланянето на купето при форсиране, породено от въртящия момент :}"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
S_BANKOV написа:А нещо да си чувал за ремап/ чип? Дали жее арчи тънгана?Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Аз разсъждавам по по-особен начин, който на 99% от хората им се струва странен и смешен. Абе аджеба, като цяло разхода на гориво е основен удар по джоба в експлоатационният живот на колата. Но този разход "отива" на малки части. Всичко зависи от това колко караш. Според мен тук се крие разковничето. Аз лично минавам на седмица градско по около 100 километра. Главно до работа и до някой хипермаркет за пазаруване и до родителите на гости. Живея в Сливен и тук разстоянията са малки. Ако излезеш на разходка с колата из града, за час няма да навъртиш повече от 30 километра. От край до край по основните пътища няма и 10 километра. Така, че в тоя ред на мисли на мен лично не ми пречи да ми гори дори над 15/100. И при условие, че веднъж в годината ще ида на море и 5-6 пъти до село не може да се твърди в моят случай да не си взимам автомобил, който гори повечко. Всъщност ако се замислим реално уж малолитражките горят малко, но никой не си взима автомобил с 1.0 литров двигател, нали всеки го дразни ускорението от 0-100 за 15 секунди и нагоре, всеки го дразни като почне да изпреварва да е толкова бавно, че да усеща как му расте косата. Всъщност проблема не е в разхода а в тъпотиите като въздушно окачване, дюзите направени по извънземни технологии, които бройката струва колкото 2 минимални заплати, защото какво значение има, че ти гори по 20 лева/100 колата след като наведнъж ти се налага да дадеш 4 цифрена сума в сервиза. Ей тва е проблема на съвременните коли - безумните цени на частите.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Ние Българите си купуваме автомобил с мисълта "ами ся ако нещо се счупи кво ше правя" ами ако се счупи го правиш, а ако не можеш да го направиш или не си купуваш такава кола или я пускаш в продажба и някой който може да я поправя я взима. Мамка му всеки вика много скъпи тия дюзи, много скъпо онова, много скъпо онова, а от всички хора които познавам с дизели само един е сменял дюза и то една и нищо повече. Един човек на няколко хиляди не е представителна извадка. Просто купуваш и караш и квото стане. То има хора които днес се женят и след 1 година се развеждат, тва ли е най-големият проблем, че една шибана ламарина с двигател била се развалила. Има къде къде по-сериозни проблеми в тоя живота. Колата е малко като жената. Радва те, кефиш й се на макс, но понякога се случва да те остави, в случая с колите да те остави на път.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Ние Българите си купуваме автомобил с мисълта "ами ся ако нещо се счупи кво ше правя" ами ако се счупи го правиш, а ако не можеш да го направиш или не си купуваш такава кола или я пускаш в продажба и някой който може да я поправя я взима. Мамка му всеки вика много скъпи тия дюзи, много скъпо онова, много скъпо онова, а от всички хора които познавам с дизели само един е сменял дюза и то една и нищо повече. Един човек на няколко хиляди не е представителна извадка. Просто купуваш и караш и квото стане. То има хора които днес се женят и след 1 година се развеждат, тва ли е най-големият проблем, че една шибана ламарина с двигател била се развалила. Има къде къде по-сериозни проблеми в тоя живота. Колата е малко като жената. Радва те, кефиш й се на макс, но понякога се случва да те остави, в случая с колите да те остави на път.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Yavor написа:Ванка, тебе ще водим спец по камионите вече...Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
dobrujanetza написа:Митак, съгласен съм с теб, но с малко дете разхода на гориво драстично скача- ще се ходи насам-натам доста, така че разхода на гориво + разходите за малко дете стават сума. Успех с търсенето!Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
M5kov написа:Няма такива филми Ето малко форсаж, ама пусто няма нищо общо със звука на живо...https://www.youtube.com/watch?v=pgjy...ature=youtu.beAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Не, че нямат значение парите, но има разлика длаи ще дам 10 бона за дървен Джиип или за Алфа. Това беше и смисъла на темата...дали да избера разума-практичността на Джипа или класата и красотата на Алфата с която ще бъда актуален още много години, а с Джипа ще бъда демоде след максимум година...Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Не, че нямат значение парите, но има разлика длаи ще дам 10 бона за дървен Джиип или за Алфа. Това беше и смисъла на темата...дали да избера разума-практичността на Джипа или класата и красотата на Алфата с която ще бъда актуален още много години, а с Джипа ще бъда демоде след максимум година...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар