Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за "бебевоз"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Yavor написа:
    mitkosoft написа:
    Yavor написа:
    Кво ся, ще си показваме интериори ли? Или екстериори?Да, 159 е тсна отзад и определено не е най практичната кола, но с големия мотор, автомат, е ебаси кефа. Хапва си, ама кво ти пука. А Черокито си е най обикновен камион... И той си хапва, че и повече. По практичен е за товарене, но по труден за ежедневно каране.
    Колега с удоволствие бих дошъл до Хасково да ме повозиш. Плаща, горивото и после ше се почерпим. Не съм сядъл в такава Алфа. Може би ако седна ще си променя мнението...
    Заповядай!Нищо няма да плащаш, за мен ще е удоволствие!Имам я година и половина и все още ми иде понякога да седна и просто да я покарам за кеф, без да отивам някъде. А за вървене, хм, върви много
    Ами ще дойда малко ми е акъла, прати ми номера си на лично да ти звънна да се разберем
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Не е честно така,Явката с тая ТИ’ка бързо ше те грабне ...
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
        Ами и да не е TI пак може да ме грабне...все пак едва ли има нещо което вози по твърдо от Браво така, че и TI да е с окачване KONI пак може да ме грабне.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Преди два месеца съседа си взе такова Чероки, 4.7 V8 двигателя, с газ. Това е еб@си и звяра! МНОГО ми хареса! Широко, удобно, екстри бол. Дървеният дизайн го преглъщам одма! :D
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

mitkosoft написа:
            Princo написа:
            Ами и да не е TI пак може да ме грабне...все пак едва ли има нещо което вози по твърдо от Браво така, че и TI да е с окачване KONI пак може да ме грабне.
            Ааа, 159 вози стегнато, но не твърдо. Особено с 17ките и зимните гуми е много приятна. Да, ако се качиш на френска ще имаш чивството, че си седнал в лодка, ама аз това люшкащо усещане не го обичам. Голям минус е че е ниска, не прекалено, но е ниска и иска пазене.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

С Черока всичко ще ти е по-лесно от на Алфата и май по-евтино.Дизайн няма, ама той не за това е мислен. Здрав е, дизеловите версии дават горе-долу нормален като за тая маса разход.От гледна точка на сигурност и комфорт-еднозначно е много напред от която се сетиш Алфа. Не се подвеждай обаче, по това, че е джип и минава отвсякъде. Има си ги офроуд заложбите, но стандартното му окачване е за лек офроуд-рибка, вила и т.н. Не за град, който е като поразен от бомбардировки...примерно като София.

Коментар

Мнение на 4 човека общо. Алфа-та е в пъти по добра от Чероки. Стил, класа, дизайн, съвременност. Този Жиип е много грозен и дървен. Не хваща окото.

Коментар

Yavor написа:
                  mitkosoft написа:
                  Princo написа:
                  Ааа, 159 вози стегнато, но не твърдо. Особено с 17ките и зимните гуми е много приятна. Да, ако се качиш на френска ще имаш чивството, че си седнал в лодка, ама аз това люшкащо усещане не го обичам. Голям минус е че е ниска, не прекалено, но е ниска и иска пазене.
                  Да правим мини срещичка в Хюстън ???
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Имал съм и двете коли....Всяка от колите си има минуси и плюсове. Алфата е много по-удобна за града, въпреки, че и тя е доста тежичка. Возията й е много стегната и приятна, окачването не е предвидено за кофти пътища и е доста скъпичко. Интериор и екстериор няма смисъл да ги коментираме Джипа не знам кое точно не му харесвате на дизайна, върте си е съвсем приличен, вън е доста масивен и не е ръбав в никакъв случай. Цената и на двете коли е сходна. Алфата естествено ще е по-нова година. Абе съвсем различни типове коли са. Джипа си е джип при всички положения и не е лесен за подръжка, както впрочем и Алфата Пътното поведение е много различно. Алфата не мърда от пътя грам, Джипа се лашка сериозно и докато се свикне е малко тегаво. Извън града и Джипа е стабилен, особено с по-висока скорост. Разхода е в полза на Алфата( моята беше 1,9-150кс), в града е към 12, Джипа гони 15. Автоматите не мога да ги сравня, че Алфата беше ръчка, но на Джипа е малко тромава кутията според мен. Абе и двете коли ми липсват Ако те интересува нещо конкретно питай, че със сигурност не съм коментирал всичко.
                    Прикачени файлове
                    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Princo написа:
                      Yavor написа:
                      mitkosoft написа:
                      Princo написа:
                      Да правим мини срещичка в Хюстън ???
                      С най голямо удоволствие, само като знам колко съм ангажиран трудно ще се впиша. Или съм на работа, или гледам малкия, а в тия студове не мога и да го изкарам навън. Като се постопли, непременно!
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Как съм е пропуснал тази тема-уж следя всичко... :D Карам старото Чери-95-6г както спомена Мишо.От към поддръжка,практичност никога не бих го заменил с 159-ка независимо разликата в годините и дизайна!До тук с плюсовете за Алфата!Черито си има абсолютно всички екстри които ги има и Алфата-кожи,подгреви,ел.седалки и надуване...,автопилота,всякакви ел.глезотии които са почти немислими за далечната 95г!Както споменахте-визията и усещането е коренно различно като се качиш и покараш едно такова животно!Ходи на всякъде-т.е няма от какво да се притеснява човек.За дълъг път си го карам с удоволствие-закротваш го на темпомата на магистралата и забравяш.За завои-да-има го едно усещане че може да излетиш от пътя с по-висока скорост,но това като му свикнеш и отново забравяш за него...Поддръжка-ами ако почнем да сравняваме цени на части и консумативи ще излезе че е в пъти по-евтина подръжката от Алфата :D - пример- амортисьори по 50-на лв,шарнири по 15-20лв,накрайници-също....Единственото е като го вземеш да му смениш маслата и до тук!Разход съм споменавал- градско 20-на лв газ- извън - 15лв...Огромен багажен отсек,а с един ВОХ на тавана става като преносима гарсониера :D За тромавост-можем доста да поспорим. 5.2 с близо 400Nm си има достатъчно мощ и динамика-навремето следващият двиг. 5.9 се е водил най-бързият SUV!Ходя често за риба по водоеми- няма проблеми дори и с доста дълбоки кални терени.За тежък офроуд не съм го тествал,но се справя и с доста пресечени планински терени!Много мога да говоря за него,но най-точно го опреличава една статия която Мишо беше пуснал в една друга тема-доста приятно четиво е!И за последно щом ще си ги показваме те го те и моя:
                        Прикачени файлове
                        LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                        LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                        LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                        Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                        Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Аз бих взел Черокито!Алфа не съм карал, но е кола като всяка друга, виж миналата година ходех на лов с едно Чероки с осмак - нема такъв кеф, дори само да го форсираш на място. От възрастта ли е от какво е но и аз откакго почнах да карам джипове не ми се влиза в друга кола.Веднъж свикнеш ли да се качваш в колата, а не да сядаш в нея...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Преди малко говорих по телефона с колегата Yavor. Моите адмирации и поздравления за това колко много време ми отдлеи да ми обяснява тънкостите на Алфата. Браво. Дано има повече такива хора в България.
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Абе за 2.4 мжет се чуват някои кофти болести, нетипични за предишното поколение жтд. И то май все сериозни, ако правилно помня имаше проблем с прегряване и чупеща се шпонка на шайбата на коляновия вал, нещо май и по лагерите му имаше. Сега не знам дали е коректна информацията....
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Оффффф направо ми подпалихте чергата в комбинация с тоя карт дето го карам. Моля за мнение за мотора 3.1 тди
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X