Yavor написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за "бебевоз"
Collapse
X
-
Не е честно така,Явката с тая ТИ’ка бързо ше те грабне ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
mitkosoft написа:Princo написа:Не е честно така,Явката с тая ТИ’ка бързо ше те грабне ...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
С Черока всичко ще ти е по-лесно от на Алфата и май по-евтино.Дизайн няма, ама той не за това е мислен. Здрав е, дизеловите версии дават горе-долу нормален като за тая маса разход.От гледна точка на сигурност и комфорт-еднозначно е много напред от която се сетиш Алфа. Не се подвеждай обаче, по това, че е джип и минава отвсякъде. Има си ги офроуд заложбите, но стандартното му окачване е за лек офроуд-рибка, вила и т.н. Не за град, който е като поразен от бомбардировки...примерно като София.
Коментар
-
Yavor написа:mitkosoft написа:Princo написа:Не е честно така,Явката с тая ТИ’ка бързо ше те грабне ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Имал съм и двете коли....Всяка от колите си има минуси и плюсове. Алфата е много по-удобна за града, въпреки, че и тя е доста тежичка. Возията й е много стегната и приятна, окачването не е предвидено за кофти пътища и е доста скъпичко. Интериор и екстериор няма смисъл да ги коментираме Джипа не знам кое точно не му харесвате на дизайна, върте си е съвсем приличен, вън е доста масивен и не е ръбав в никакъв случай. Цената и на двете коли е сходна. Алфата естествено ще е по-нова година. Абе съвсем различни типове коли са. Джипа си е джип при всички положения и не е лесен за подръжка, както впрочем и Алфата Пътното поведение е много различно. Алфата не мърда от пътя грам, Джипа се лашка сериозно и докато се свикне е малко тегаво. Извън града и Джипа е стабилен, особено с по-висока скорост. Разхода е в полза на Алфата( моята беше 1,9-150кс), в града е към 12, Джипа гони 15. Автоматите не мога да ги сравня, че Алфата беше ръчка, но на Джипа е малко тромава кутията според мен. Абе и двете коли ми липсват Ако те интересува нещо конкретно питай, че със сигурност не съм коментирал всичко.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Princo написа:Yavor написа:mitkosoft написа:Princo написа:Не е честно така,Явката с тая ТИ’ка бързо ше те грабне ...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Как съм е пропуснал тази тема-уж следя всичко... :D Карам старото Чери-95-6г както спомена Мишо.От към поддръжка,практичност никога не бих го заменил с 159-ка независимо разликата в годините и дизайна!До тук с плюсовете за Алфата!Черито си има абсолютно всички екстри които ги има и Алфата-кожи,подгреви,ел.седалки и надуване...,автопилота,всякакви ел.глезотии които са почти немислими за далечната 95г!Както споменахте-визията и усещането е коренно различно като се качиш и покараш едно такова животно!Ходи на всякъде-т.е няма от какво да се притеснява човек.За дълъг път си го карам с удоволствие-закротваш го на темпомата на магистралата и забравяш.За завои-да-има го едно усещане че може да излетиш от пътя с по-висока скорост,но това като му свикнеш и отново забравяш за него...Поддръжка-ами ако почнем да сравняваме цени на части и консумативи ще излезе че е в пъти по-евтина подръжката от Алфата :D - пример- амортисьори по 50-на лв,шарнири по 15-20лв,накрайници-също....Единственото е като го вземеш да му смениш маслата и до тук!Разход съм споменавал- градско 20-на лв газ- извън - 15лв...Огромен багажен отсек,а с един ВОХ на тавана става като преносима гарсониера :D За тромавост-можем доста да поспорим. 5.2 с близо 400Nm си има достатъчно мощ и динамика-навремето следващият двиг. 5.9 се е водил най-бързият SUV!Ходя често за риба по водоеми- няма проблеми дори и с доста дълбоки кални терени.За тежък офроуд не съм го тествал,но се справя и с доста пресечени планински терени!Много мога да говоря за него,но най-точно го опреличава една статия която Мишо беше пуснал в една друга тема-доста приятно четиво е!И за последно щом ще си ги показваме те го те и моя:LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Аз бих взел Черокито!Алфа не съм карал, но е кола като всяка друга, виж миналата година ходех на лов с едно Чероки с осмак - нема такъв кеф, дори само да го форсираш на място. От възрастта ли е от какво е но и аз откакго почнах да карам джипове не ми се влиза в друга кола.Веднъж свикнеш ли да се качваш в колата, а не да сядаш в нея...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Абе за 2.4 мжет се чуват някои кофти болести, нетипични за предишното поколение жтд. И то май все сериозни, ако правилно помня имаше проблем с прегряване и чупеща се шпонка на шайбата на коляновия вал, нещо май и по лагерите му имаше. Сега не знам дали е коректна информацията....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар