Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за "бебевоз"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Само за осмаците има хубави мнения, всичко друго има минуси... Разхода на дизела хич няма да ти хареса.Моя съм го залепил на 25/100 градско с много газ при всяко тръгване, което е към 22 лв./100. Дизела под 15 градско не вярвам да го докараш, излиза ти по-евтино да караш осмака на бензин...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

А нещо да си чувал за ремап/ чип? Дали жее арчи тънгана?
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Няма такива филми Ето малко форсаж, ама пусто няма нищо общо със звука на живо...https://www.youtube.com/watch?v=pgjy...поменах ли вече за накланянето на купето при форсиране, породено от въртящия момент :}
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

S_BANKOV написа:
          А нещо да си чувал за ремап/ чип? Дали жее арчи тънгана?
          3.1 ги избягвай. 1000 глави накачулени и прегряват, за това и цената им е доста надолу от 2,7. 2,7 с чип става към 200 кончета и е доста приличен вървежа. За разхода казах и по-горе. Градско във Варна 13-14-15/100, извън града около 7-8/100. Не съм го засичал точно, но е в тези граници( това с чипа). Разликата преди и след чипа е минимална относно разхода. Тя и сегашната кочина харчи в порядъка на 15/100, така като гледам, пък май Джипа повече се стряскаше.
          Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
          Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
          Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
          BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Ванка, тебе ще водим спец по камионите вече...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз разсъждавам по по-особен начин, който на 99% от хората им се струва странен и смешен. Абе аджеба, като цяло разхода на гориво е основен удар по джоба в експлоатационният живот на колата. Но този разход "отива" на малки части. Всичко зависи от това колко караш. Според мен тук се крие разковничето. Аз лично минавам на седмица градско по около 100 километра. Главно до работа и до някой хипермаркет за пазаруване и до родителите на гости. Живея в Сливен и тук разстоянията са малки. Ако излезеш на разходка с колата из града, за час няма да навъртиш повече от 30 километра. От край до край по основните пътища няма и 10 километра. Така, че в тоя ред на мисли на мен лично не ми пречи да ми гори дори над 15/100. И при условие, че веднъж в годината ще ида на море и 5-6 пъти до село не може да се твърди в моят случай да не си взимам автомобил, който гори повечко. Всъщност ако се замислим реално уж малолитражките горят малко, но никой не си взима автомобил с 1.0 литров двигател, нали всеки го дразни ускорението от 0-100 за 15 секунди и нагоре, всеки го дразни като почне да изпреварва да е толкова бавно, че да усеща как му расте косата. Всъщност проблема не е в разхода а в тъпотиите като въздушно окачване, дюзите направени по извънземни технологии, които бройката струва колкото 2 минимални заплати, защото какво значение има, че ти гори по 20 лева/100 колата след като наведнъж ти се налага да дадеш 4 цифрена сума в сервиза. Ей тва е проблема на съвременните коли - безумните цени на частите.
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

^^^ ...в комбинация с внимателно сметнатия ресурс на частите.

Коментар

Ние Българите си купуваме автомобил с мисълта "ами ся ако нещо се счупи кво ше правя" ами ако се счупи го правиш, а ако не можеш да го направиш или не си купуваш такава кола или я пускаш в продажба и някой който може да я поправя я взима. Мамка му всеки вика много скъпи тия дюзи, много скъпо онова, много скъпо онова, а от всички хора които познавам с дизели само един е сменял дюза и то една и нищо повече. Един човек на няколко хиляди не е представителна извадка. Просто купуваш и караш и квото стане. То има хора които днес се женят и след 1 година се развеждат, тва ли е най-големият проблем, че една шибана ламарина с двигател била се развалила. Има къде къде по-сериозни проблеми в тоя живота. Колата е малко като жената. Радва те, кефиш й се на макс, но понякога се случва да те остави, в случая с колите да те остави на път.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                    Ние Българите си купуваме автомобил с мисълта "ами ся ако нещо се счупи кво ше правя" ами ако се счупи го правиш, а ако не можеш да го направиш или не си купуваш такава кола или я пускаш в продажба и някой който може да я поправя я взима. Мамка му всеки вика много скъпи тия дюзи, много скъпо онова, много скъпо онова, а от всички хора които познавам с дизели само един е сменял дюза и то една и нищо повече. Един човек на няколко хиляди не е представителна извадка. Просто купуваш и караш и квото стане. То има хора които днес се женят и след 1 година се развеждат, тва ли е най-големият проблем, че една шибана ламарина с двигател била се развалила. Има къде къде по-сериозни проблеми в тоя живота. Колата е малко като жената. Радва те, кефиш й се на макс, но понякога се случва да те остави, в случая с колите да те остави на път.
                    Напълно подкрепям !!!
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Yavor написа:
                      Ванка, тебе ще водим спец по камионите вече...
                      Ключодържателя на Х3-ката ми е на Алфа, така че чакам сгоден момент и след няколко години се връщам там, където ми е мястото
                      Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                      Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                      Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                      BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Митак, съгласен съм с теб, но с малко дете разхода на гориво драстично скача- ще се ходи насам-натам доста, така че разхода на гориво + разходите за малко дете стават сума. Успех с търсенето!
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                          Митак, съгласен съм с теб, но с малко дете разхода на гориво драстично скача- ще се ходи насам-натам доста, така че разхода на гориво + разходите за малко дете стават сума. Успех с търсенето!
                          Разходите за деца си ги има със и без кола...демек дали ще си остана със стария Фиат или ще си взема нова кола разходите са долу горе същите...и без тва ще дойде време в което фиата ще си иска своите ремонти...така, че дали ще ремонтирам стара кола или нова разходите по колата ще си идат...абе де да знам може и да съм объркан
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

M5kov написа:
                            Няма такива филми Ето малко форсаж, ама пусто няма нищо общо със звука на живо...https://www.youtube.com/watch?v=pgjy...ature=youtu.be
                            леле, това нещо как се поклаща само от даването на газ колега, седни покарай и двете ако имаш възможност и вземи това което ти харесва, щом парите нямат такова значение
                            Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Не, че нямат значение парите, но има разлика длаи ще дам 10 бона за дървен Джиип или за Алфа. Това беше и смисъла на темата...дали да избера разума-практичността на Джипа или класата и красотата на Алфата с която ще бъда актуален още много години, а с Джипа ще бъда демоде след максимум година...
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                                Не, че нямат значение парите, но има разлика длаи ще дам 10 бона за дървен Джиип или за Алфа. Това беше и смисъла на темата...дали да избера разума-практичността на Джипа или класата и красотата на Алфата с която ще бъда актуален още много години, а с Джипа ще бъда демоде след максимум година...
                                Тук не съм много съгласен. Наблюденията и убежденията ми са, че какъвто и джип да караш ти ще бъдеш винаги актуален...поне пред мнозинството от хората.Това го пиша в случай, че държиш единствено и само на актуалността, загърбвайки практичността на личното си ежедневие. Щот покрай мен такива случаи бол де.ПС: Имам приятели с високо проходими автомобили. Не са авджии, не са и рибари, а когато им се случи да пътуват до някой снежен курорт се започват едни сметки селките, разходите и т.н. Проходимостта хич не ги вълнува. Не го разбирам. Когато те "боли" разходът за чий въобще си се качил на джип. Така страдат и джипът ишофЕрът му. :P
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X