Здравейте, колеги!Не знам дали има тук аудио маняци, но пускам тази тема с надеждата, че ще пишат по-скоро хора с реален опит.Става дума за следното. Любител съм на не толкова силния, но качествен звук. Вкъщи ползвам 1 стерео-уредба Самсунг с 2х40 RMS. Вързал съм я към компютъра. Уредбата я имам от почти 10 години и съм изключително доволен. Новият компютър и лаптопа са с HD Audio и звукът е доста добър. Като мощност не е кой знае какво. Бих желал и да е малко по-мощна, но и тази ми върши работа. Решил съм да я сменя с нова, тъй като прави леки проблеми и не ми се занимава да я правя. Работи си, не е нещо фатално, но понякога прави проблеми с потенциометъра за усилването. Затова съм решил да си взема нещо новичко.Не ми се дават много пари. Искам да си купя нещо до около 250-300 лв. Въпросът е какво да е то ? Дали пак подобна стерео-уредба. Гледах прилични Sony и LG за около 200-250 лв, или система за домашно кино, или пък саунд бар система. Братовчед ми има от 4-5 години система за домашно кино Самсунг, вързана към компютъра. Звукът е убийствен. Тези саунд бар системи не ги знам как свирят. Не съм ги чувал. 1 приятел каза, че били супер, но на мен не ми вдъхват доверие.Системата ще я ползвам предимно за слушане на музика в стаята и на територията на къщата. Какво бихте ми препоръчали ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на аудио озвучаване за дома
Collapse
X
-
Колега, ако искаш нещо като качествен звук този бюджет е крайно оскъден. За тези пари те съветвам не се хвърляй на нищо ново. Понятията ново и качествено звучене почват от най-малко 2-3000 лв. говорим само за усилвател и тонколони. По скоро опитай да додадеш още 100-200лв. и си купи втора употреба - няма да сбъркаш с едно условие да попаднеш на читава техника, а не ремонтирана от някой самоук аудиофил в България. Аз бях тръгнал по пътя на новите неща и хвърлих доста пари. След голямо разочерование продадох всичко - колони jbl усилвател denon и за около 500 лв си купих ретро техника от 80-те години и звука е с пъти по-напред от новите среден клас ширпотреби. Виш нови неща от висок клас работата е друга, но там парите са несметни поне от моя гледна точка и от тази на 90% от хората. До сега ти говорех за стерео. Ако искаш да гледаш концерти да слушаш 5 канално аудио и разни hd аудио формат няма да се разминеш с малко пари, защото ти трябва хубав ресивър и 5 колони разбира се. Ако ще гледаш домашно кино и ще слушаш Mp3 може и някой по-елементарен комплект колони 5.1 с вграден усилвател /pioner, logitech, creative такива работи/, които да ги наръчкаш направо в компа.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
Колега, точно за това ти говоря! Да си ръчна нещо в компа и да си спя на музика или да си слушам след работа, или да си усиля музиката и да си слушам, докато съм в кенефа или банята. Не ми трябва озвучаване за 2-3000 лв. Като казах качествен звук, имам предвид, че търся басов и плътен звук с добри високи честоти. Не търся някои Тъндъри, които само да ми дрънчат на главата, нито пък някои пищялки само. Търся някакъв баланс, галещ слуха ми.
Коментар
-
Ето това предлагам тогава, като за 5.1 Logitech Z506 /потърси в нета ревюта да прочетеш.илиАко не държиш на 5те канала може би това Fenda T-80U тука печелиш радио дистанционно и USB слот. И за това има писано в нета.И двете са в бюджета в горната част естествено....П.П. тези Fenda имат и 5.1 комплект пак с радио и дистанционно, но нещо не го бива доколкото съм чувал от към качество на звука в сравнение с Logitech-аFiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
Знам, че не са много известни, но ако търсиш нещо като тонколони за компютър разгледай моделите на Edifier, например: http://www.technopolis.bg/bg/PC-Spea...p/526033Ето и едно ревю от братушките: http://i2hard.ru/reviews/obzor-20-ak...r-r1700bt.htmlFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Аз като любител аудио маняк ще ти препоръчам само и единствено стерео звук от 2 тела. Пробвал съм какви ли не 2.1 и 5.1 системи, еми не е същото като да имаш две хубави озвучителни тела, свързани към качествен усилвател. И като става въпрос за качество, се насочи към старата техника от 80-те към 90-те и то най-вече за усилватели, тонколони може и от по-ново поколение. Като споменах за стара техника имам една японска уредба, занесох си я на работа да си слушам от време на време, на айва от старото поколение модел nsx-330, едва ли някоя от новите уредби може да я бие по качество, хем е само с 5" баси и изкарва супер бас, а високите и средите направо мед пускат. Виж разгледай от старото поколение усилватели на marantz, denon и по качествените марки, има един сайт ljclub поразгледай го ще намериш доста качествени компоненти.
Коментар
-
Точно това,което искаш се постига с цената на минимум 800-1000 лв.Това са ти парите за 2 тонколони и 1 ресийвър,като след време ще ти трябват още 2 тонколони + активен субуфер,което е около 600-700 лв.Ако не си готов за това,с тея 250-300 лв. взимаш няква система с възможно най-напомпани параметри и възможно най-дълга гаранция,истината е че качественото аудио е скъпо,както е било и преди години.Ако не си разбрал какво имам в предвид,ще ти покажа с какво съм аз:http://www.technomarket.bg/products/...a-r-s201-black (Аз съм с пайнер,но като цена беше същия със сходни параметри)+ http://www.technomarket.bg/products/...80-dark-apple+ в най-скоро време още 2 големи и активен бас ... Това е каквото искаш,за 100 лв. над бюджета ти,тея неща може и да ги намериш 2-ра ръка.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Подкрепям колегата trota на 100%. Няма за какво да даваш торба с пари за нови неща - ретро техниката от 80-те е желязна - няма такъв звук (понеже е транзисторна, даже по-вманиачените търсят лампови). На село все още си седи една Ямаха (усилвател) и един дек Кенууд от времето когато съм бил ученик... кеф, все още като се прибера си я пускам с носталгия. Тогавашното качество днес го няма - само като видиш солидната изработка на корпусите (всичко от алуминий) финото въртене на копчетата, солидната механика вътре... Разрови из OLX-а има такива аудиосистеми се продават.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
В тези два сайта: http://usilvateli.com/ http://www.ljclub.net/ има достатъчно кадърна техника от доброто старо време, която е в пъти по-добра от съвременните псевдо озвучителни системи.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Не се нахвърляйте така върху новото де,има достатъчно марки,които в днешно време произвеждат доста читави неща.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Коментар
-
batproho написа:В тези два сайта: http://usilvateli.com/ http://www.ljclub.net/ има достатъчно кадърна техника от доброто старо време, която е в пъти по-добра от съвременните псевдо озвучителни системи.punto HGT
Коментар
-
Princo написа:Не се нахвърляйте така върху новото де,има достатъчно марки,които в днешно време произвеждат доста читави неща.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз на колегата за тва му казах тея неща,за тия пари,гледа тва което е с параметри и гаранция.Технологиите напреднаха много,но за мен само в положителна насока,всеки си има виждане де,но нека колегата не се залъгва,един ресивър от днешно време,има много по-добри възможности от старите и е също толкова здрав.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
-
Според мене от към hi-fi - оптимизацията на разходите, стремежа за намаляване на цените и конвейрното производство доведоха до големи компромиси с качеството на новите компоненти. Да на книга покриват всички стандарти и са hi-fi клас А, но също като новите коли загубиха душата си. А както за колите така и за музиката това има голямо значение. Сори, че ви говоря за зоната на здрача но така ги виждам аз нещата... Все още се сглобяват компоненти по-старите методи и със старите схеми - транзистори... лампи... както някои бутикови производители на коли си позволяват ръчно сглобяване, но там вече отиваме в зоната на hi-end, а цените няма да ги коментирам... Един усилвател струва повече от моя фиат в някой случай МНОГО повече.... Колегата горе е прав новите машини и коли имат много и прекрасни възможности. Но ако имах някой ретро автомобил Фиат Дино да кажем бих излизал с него - е може би не всеки ден, но с много голямо удоволствие... Ако ме разбирате какво искам да ви кажа...Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар