Здравейте.... Винаги съм харесвал шофарлъка но не съм се навивал да се кача на камион за международен превоз поради елементарната причина че не бях семеен. Но сега детето е тук, жената е съгласна..и така. Другия месец ми предстои да изкарам Е категория и да си взема нужните компетентност дигикарта АДР... Почнах да се ровя из тираджийските форуми да чета кое как е какво е и как се стартира но там ме посрещнаха едва ли не "за нищо на света не се качвай на камион.. И за 500 лв да работиш ще си по добре" Двама мои колеги (единия адския мързел) вече 3та година въртят геврека и са доволни.. Кажете според вас.... толкова ли е неблагодарна тази професия или просто злобеят като си мислят е едва ли не отивам да им взема хляба...... Защото аз тираджия слязал от камион не познавам.... Редактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тираджия - заслужава ли си или е неблагодарна работа?
Collapse
X
-
Аз познавам. После обаче пак се качват, щото с 500 лв. не става. Иначе да, гадно е, професията е скапана, спиш по камионите, къпеш се на бензиностанции и това е с месеци. Самата работа е постоянна разправия с пътища, най-различни правила за движение, товарачи, нерядко шефове, на които не им пука за състоянието на камиона и пр. Обаче се плаща сравнително добре.Не ти го казват, за да не им вземеш хляба - работа за международни шофьори има много, просто да знаеш с какво се хващаш, че да не превъртиш на втория месец.браво 1,6/90 - 09 г.
-
Със сигурност знам за какво иде реч... Копал съм канали на сред центъра така че ни мизерия ни работа ме плаши. За семейството си ще си пера гащите в лейка за нафта стига пари да им влизат в сметката.. Така е.. Няма 2 еднакви страни на монетата.....Но в централна България 2500 3000 лв са илюзияИ пак зависи къде и за кого ще караш...
Коментар
-
evgeni85 написа:Със сигурност знам за какво иде реч... Копал съм канали на сред центъра така че ни мизерия ни работа ме плаши. За семейството си ще си пера гащите в лейка за нафта стига пари да им влизат в сметката.. Така е.. Няма 2 еднакви страни на монетата.....Но в централна България 2500 3000 лв са илюзияИ пак зависи къде и за кого ще караш...ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:evgeni85 написа:Със сигурност знам за какво иде реч... Копал съм канали на сред центъра така че ни мизерия ни работа ме плаши. За семейството си ще си пера гащите в лейка за нафта стига пари да им влизат в сметката.. Така е.. Няма 2 еднакви страни на монетата.....Но в централна България 2500 3000 лв са илюзияИ пак зависи къде и за кого ще караш...
Коментар
-
evgeni85 написа:Със сигурност знам за какво иде реч... Копал съм канали на сред центъра така че ни мизерия ни работа ме плаши. За семейството си ще си пера гащите в лейка за нафта стига пари да им влизат в сметката.. Така е.. Няма 2 еднакви страни на монетата.....Но в централна България 2500 3000 лв са илюзияИ пак зависи къде и за кого ще караш...
Коментар
-
И парите са много условни. Разни липси може да се наложи да си ги плащаш сам, актовете на контролните органи също. Най-добрият ми приятел е тираджия и доста гадни истории ми е разказвал. Включително и това, че има определен бюджет за харчове за даден курс и ако го надвиши (например налага се да купи нова гума), си е за негова сметка.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:И парите са много условни. Разни липси може да се наложи да си ги плащаш сам, актовете на контролните органи също. Най-добрият ми приятел е тираджия и доста гадни истории ми е разказвал. Включително и това, че има определен бюджет за харчове за даден курс и ако го надвиши (например налага се да купи нова гума), си е за негова сметка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар