Привет на всички и ЧНГ!Вратата на апартамента ми е Блиндор (монтирана през далечната 1995 за една шапка пари) с брава Codkey. Доволен съм от нея, преди 15-ина години се опитаха да влязат, но не са могли да преодолеят патрона. Тогава оригиналния патрон беше подменен с ДЕКАВА и монтирах допълнителна касова брава и така до ден днешен без никакви произшествия (да не чуе дявола )Наскоро ми обърнаха внимание че дръжката на бравата (от върешната страна на вратата) се е разхалтавила и снощи се опитах да направя нещо по въпроса, но нищо не постигнах. Сметнах че ако отвия шестте винта то цялата метална капачка ще излезе заедно с дръжката. Двата, които съм оградил с червено се развиха, но не излязоха (всъщност не са винтове а вид гайки с шлиц за отверка - не зная как се наричат). Другите паднаха но това ни най-малко не помогна за да отделя цялата метална част - нещо не и позволява да излезе (както на обикновена брава_Реши да не напъвам повече. Самата дръжка е монолитна, няма никакви отвори, с изключение на един невидим (намира се на плоскостта откъм вратата) през който като бутнах с един малък шестограм успях да избутам декоративната лъскава пластина на дръжката. В дръжката е стеблото - квадрат (като на обикновена брава) но с някакво много шантаво захващане към дръжката (съжалявам че не го снимах). Но ми се струва че не там е заровено кучето, защото стеблото е неподвижно относно дръжката - тоест се движи заедно с нея относно останалата част на бравата.Моля за съвет как да обера този луфт (не пречи много в ползването на вратата, но ме е страх че с времето ще се увеличава и накрая ще се счупи). Дали изобщо е възможно или дръжката е била хваната фабрично с някое неразглобяемо съединение и да трябва да се подменя цялата метална част (което сле 20 години ми се струва невъзможно да стане )
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да регулирам дръжка на брава Codkey
Collapse
X
-
брава
Колега що се стремиш да си докараш още главоболия ако пластмасата е износена как ще е възстановиш .1 карай си така И НЕ пипай винтовете вътре има шпилки 2 купи си нова дружка 3 като махнеш това лъскавото металната пластина вътре има зегерка или винт от страни от там може да сложиш още една от вън дръжка ли е или неподвижна топка нещо такова ;
Реклама
Collapse
Коментар