Благодаря и на двама Ви! Ще се пробва и ще докладам резултат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Домашни мезета и туршии
Collapse
X
-
Аре и аз да се обадя ,че да не стават грешки с тия краставички. Забелязвам ,че в темата се пише за кисели краставички и за МАРИНАТА.Киселите краставички по правило се правят само със сол и вода. Чорбата така да я нарека се нарича саламура,същата като онази в туршиите и зелето.Маринованите краставички се правят с марината(вода,сол,захар,оцет,подправки). Там вече си е марината Та за пържолите предполагам се ползват марината,от буркан с мариновани краставички.Пържолите едва ли ще ви се усладят ако ползвате саламура.
Коментар
-
ntodorov написа:BO. Прочети ми първия поуст за месото. Тези експерименти съм ги правил. Резултатът е, като твоя.Месото се изпича и за 12 часа в сол ( по тънки филенца ) и после без изкисване - само с измиване. Пък за фурната - не знам.Суша си го хладилник или в минусовия студ на терасата ми с балконско остъкляване. Така му пазя му витамините, минералите, протеините, мазнините и получавам на вкус филе "Елена". Ще пробвам и шунката някой ден, но сега съм запасен здраво.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Яворе. Към твоите снимки ще си позволя да добавя, че точно така се сервира това мезе.За солта писах. След много експерименти - за себе си реших - държа ги до 12 часа в ситна готварска сол, след, което самоизмивам, изцеждам за 3-4 минути докато си направя подправките, овкусявам и на конвейра. :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Яворе. Към твоите снимки ще си позволя да добавя, че точно така се сервира това мезе.За солта писах. След много експерименти - за себе си реших - държа ги до 12 часа в ситна готварска сол, след, което самоизмивам, изцеждам за 3-4 минути докато си направя подправките, овкусявам и на конвейра. :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:ntodorov написа:Яворе. Към твоите снимки ще си позволя да добавя, че точно така се сервира това мезе.За солта писах. След много експерименти - за себе си реших - държа ги до 12 часа в ситна готварска сол, след, което самоизмивам, изцеждам за 3-4 минути докато си направя подправките, овкусявам и на конвейра. :D
Коментар
-
Аз соля със ситна по схемата: 24 часа в сол, после 3 часа киснене и после 30минутки ей така на въздухФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
За солта - тази година правих филе два пъти.Първото стана много добро, но една идея по-солено. Още като вадих месото от солта ми направи впечатление, че изтеглената от месото вода е останала на дъното на съда и реално месото си е лежало донякъде в нея.За втората партида реших да го избегна този момент и за целта взех една решетка за варене на пара, която поставих в тенджерата, тя е на крачета и съответно на около 2 см от дъното. Посипах я със сол, месото отгоре и пак сол - това е ясно. За 48 часа. Така водата се отцеждаше и месото не киснеше в нея.Също така изкисвах малко повече - около два часа и добавих малко оцет във водата.Вчера тествах филето направено по гореописания начин и установих,че съм успял да избегна пресоляването.И друго което правя - в солта с която осолявам месото омесвам подправки. Може и да се заблуждавам, но се придава леко и на месото.Към изброените до тук подправки да добавя и Розмарин и Хизоп - аз лично много ги харесвам и ги ползам за овкусяване на месо.http://agronet.bg/agro/otglejdane/12...ane-hizop.htmllike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
На тази тема и трябва бутон LIKE Та едната вечер таман глася пържолки и реших пробвам схемата с малко парче бут, отрязах го с дебелина 3 см. и в една купа с морска сол стоя 24 часа (е тука явно му дойде в повече), свило се беше горкото и станало твърдо на кокал, изкиснах един час и после стоя 2 часа на преса между две дъски с 10л. мин вода (ех, тая минерална вода как ми прецака ракията, ама това е друга тема). После червен пипер, чубрица и в хладилника. Стоя почти седмица, а като го нарязах изчезна за минути, както и две по 2л. бира с него, ама другия път по-малко от белото и ще стане баш.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:На тази тема и трябва бутон LIKE Та едната вечер таман глася пържолки и реших пробвам схемата с малко парче бут, отрязах го с дебелина 3 см. и в една купа с морска сол стоя 24 часа (е тука явно му дойде в повече), свило се беше горкото и станало твърдо на кокал, изкиснах един час и после стоя 2 часа на преса между две дъски с 10л. мин вода (ех, тая минерална вода как ми прецака ракията, ама това е друга тема). После червен пипер, чубрица и в хладилника. Стоя почти седмица, а като го нарязах изчезна за минути, както и две по 2л. бира с него, ама другия път по-малко от белото и ще стане баш.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
(ех, тая минерална вода как ми прецака ракията, ама това е друга тема)A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Да стана отвратително мътна, чак ми е гадно да я пия, да не казвам, че реших да я разредя заради тъщата, че мнго била силна 55гр. Ще пробвам с дъбовия чипс, ако не преварка, до сега не ми се е случвало да се размъти, ще пробвам да преливам спирта във водата другия път.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар