Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашни мезета и туршии

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

krasio_79bs написа:
    Мълчи с тез кила ,че и аз съм на диета. Фризера ми пълен със домашни свински мръвки,а аз съм основно на кисело мляко. Тва ако е живот
    Можеш да го разтовариш с едно колетче до Габрово, аз не съм на диета
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Мераклии много има за разтоварване . Че има и такива дето и дамаджаните с ракия искат да ми разтоварят.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
        Мълчи с тез кила ,че и аз съм на диета. Фризера ми пълен със домашни свински мръвки,а аз съм основно на кисело мляко. Тва ако е живот
        Почвай и втора диета - консумираш само месо.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ето и едно от любимите ракиени домашни мезета-мариновани шпроти
          Прикачени файлове
          Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
          Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
          Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

Тази тема я отварям да чета, само след като съм стабилно хапнал.

Коментар

Днес си направих новата порция сушено.Този път сложих и подправката" Чимен".

Коментар

VIT написа:
                Аз моите ги обикалям като куче месарница, ама им е още раничко, макар че студа добре им издърпа влагата.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  VIT написа:
                  Аз моите ги обикалям като куче месарница, ама им е още раничко, макар че студа добре им издърпа влагата.
                  Предните ги направих на 12.12 станаха супер,преди мялко ядохме с винце от тях! В това време 10-15 дни са им достатъчни!

Коментар

Тия дни правих експерименти с пържолките и става още по-божествено.Преди да изсипете маринатата от кисели краставички при пържолите поръсвате освен със сол и черен пипер и с: подправка за барбекю, кимион, чубрица и малко соев сос за цвят, за сетен път се убеждавам, че подправките правят 90% от манджата Една много бърза салата, която за зимно време е перфектна, когато не можем да се насладим на пресните зеленчуци, макар че вече ги има целогодишно.Продукти:1кг. извара, 2бр. майонези от 250гр., 7 яйца, едно смляна чубрица, сол и черен пипер.Салатата е елементарна и става доста бързо - сварявате яйцата и с помощна на ситно ренде ги рендосвате в съд където вече сте изсипали мойонезата и изварата, добавяте сол и черен пипер на вкус и повечко чубрица, като казвам повечко значи доста повече от солта и черния пипер, просто на вкус трябва отчетливо да се усеща чубрицата и бъркате до смесване на всички продукти, това е, добър апетит
                    punto HGT

Коментар

BO написа:
                      ele написа:
                      BO написа:
                      ele написа:
                      Следващата порция шунка е готова
                      Днес около 12 часа на обяд поставих месото в солта.Утре около обяд го вадя и го мятам във фурната по твоята рецепта. Дано излезе нещо от цялата работа. :D И предполагам трябва да му наложа подправките преди сушенето във фурната, а не след това?
                      Да не забравиш да я изкиснеш половин-един час, иначе ще е много солена. преди слагах черен и червен пипер преди соленето, но без тях ми харесва повече, то и в рецептата ги няма, все пак е шунка. Не слагам никакви подправки. То не пречи да пробваш.
                      Направих го. Изглежда много истинско, но за съжаление стана много солено.Стоя 24 часа в сол и 1 час във вода след това.Явно не трябва да стои толкова дълго в солта, най-вероятно.Ще пробвам пак, ама мисля да стои да кажем 12 часа в солта, докато го докарам да може да се яде нормално.
                      Пак се пробвах. Пак стана солено. Този път взех най голямото парче месо, защото предишното не беше толкова голямо и си казах да не би защото е малко и за това да беше толкова солено.Та парчето беше 1.6 кг. Предполагам си беше голямо. След това го киснах 2 часа във вода и пак във фурната.Ами пак е солено и трудно се яде. Следващия път съм решил да го държа около 12 часа в солта и да видя какво ще стане. Явно тези 24 часа му идват нанагорно.А и много вода дърпа. Купих го 1.61 кг, а след солта и изсушаването от фурната го извадих 1.05. Баси, 600 грама ми хвръкнаха във въздуха, да ги .... Отделно още един въпрос за сушенето. И този път, по-добре от другия де, стана твърдо, изсушено. Суша го на 80 градуса 4 часа. Гледам при теб на снимката като го режеш самото парче може да се огъне още преди да се отдели. При мен си стои твърдо и няма шанс да се огъне парчето от самосебе си. Нещо като шпеков салам на твърдост. Добре, че е керамичния нож, та мога да си го режа на тънко като пастърма. :D
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

didich под маринатата на кис. краставички разбираш течността от буркана, в който са или някаква по-специална марината?
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

BO. Прочети ми първия поуст за месото. Тези експерименти съм ги правил. Резултатът е, като твоя.Месото се изпича и за 12 часа в сол ( по тънки филенца ) и после без изкисване - само с измиване. Пък за фурната - не знам.Суша си го хладилник или в минусовия студ на терасата ми с балконско остъкляване. Така му пазя му витамините, минералите, протеините, мазнините и получавам на вкус филе "Елена". Ще пробвам и шунката някой ден, но сега съм запасен здраво.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                            BO. Прочети ми първия поуст за месото. Тези експерименти съм ги правил. Резултатът е, като твоя.Месото се изпича и за 12 часа в сол ( по тънки филенца ) и после без изкисване - само с измиване. Пък за фурната - не знам.Суша си го хладилник или в минусовия студ на терасата ми с балконско остъкляване. Така му пазя му витамините, минералите, протеините, мазнините и получавам на вкус филе "Елена". Ще пробвам и шунката някой ден, но сега съм запасен здраво.
                            Тъй, тъй...моята първа партида почна да привършва, втората ми е почти готова. Ми освен да сложа и още едни и да мирясамИначе, аз правя 24 часа в сол, измиване, 3 часа във вода и после 1/2-1 час ги оставям да си "починат"
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

tyson написа:
                              didich под маринатата на кис. краставички разбираш течността от буркана, в който са или някаква по-специална марината?
                              И понеже може вече да си над пържолите ще си позволя да отговоря вместо didich.Да. За нея иде реч. Или поне така разбрах от него и така ги направих. Хубави бяха. И не забравяй краставички да сложиш. Разкошни са печени върху пържолката.ПС: Аз сложих марината от буркан с винтова капачка ( 800 гр.). Като я прецедих излезе около 250-300 мг. и определено беше съществена за вкусът на благинката.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Дам точно за маринатата от буркана с киселите краставички иде реч, не се приготвя друга марината.Добре е даже човек да я пробва на вкус, защото пак има значение дали е купешка или домашно приготвена, защото солеността е различна, тоест ако не е много солена според зависи човек как обича може да се добави още сол или други подправки, но както написах и по горе с новите добавени подправки, просто като се надвесиш над тавата те облива една невероятна съвкупност от аромати и дето е думата ако си ял преди това просто на секундата огладняваш пак
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X