Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашни мезета и туршии

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #91
    Да се включа и аз.Три кила и половина телешка е вече на простора-трети ден.Преди малко я опитах.........ммммм.И после с винце.........
    Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

    Коментар


      #92
      Kay_ написа:
      Ти много остро тръгваш с тия 3 кила Аз на терасата ги суша моите, това няма да е проблем.
      Е, няма да си играем с грамове...Нали се сещаш, че няма да го суша цяло парчето, направил съм го на 4 флейки... Иначе ще го чакам сума ти време...Обрал съм му максимално мазното и ципите, то врата си е шарен. Взех врат, просто защото беше на няма 6лв килото...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

      Коментар


        #93
        Аз почнах с кило, че ако объркам да не ме е яд. Въпреки, че то няма кой знае кво да объркашТрябваше да изчакаш до понеделник - рибицата я пускат на 6,99лв/кг. Ама то и врата ще стане. На мен сега ми е мерак да направя като кроко61, но ще го чакам някъде на промоция телешкото, че не ми се дават 15на лв/кг
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

        Коментар


          #94
          Като чета, направо се чудя дали да не отворим един магазин във форума, пък нека търговците на мезета да фалират Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

          Коментар


            #95
            Kay_ написа:
            Аз почнах с кило, че ако объркам да не ме е яд. Въпреки, че то няма кой знае кво да объркашТрябваше да изчакаш до понеделник - рибицата я пускат на 6,99лв/кг. Ама то и врата ще стане. На мен сега ми е мерак да направя като кроко61, но ще го чакам някъде на промоция телешкото, че не ми се дават 15на лв/кг
            Спокси, и рибица ше взема още утре Няма какво да се обърка, най много да стане много солено или да остане безсолно. Ама това зависи от дебелината на месото и времето за престой. Друго какво му е?Сега кисна месото във вода, сложих я малко топла, за да не го държа дълго време - така вуншния слой ще се обезсоли повече докато водата изстине и ще стане равномерно солено. После като ги овалям ще ги снимам
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

            Коментар


              #96
              Айде, сега идва чакането....Оваляни в подправки и вързани по стара технология с канап После строени на терасата заедно с две луканчици, да си правят компания
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

              Коментар


                #97
                Yavor написа:
                Айде, сега идва чакането....Оваляни в подправки и вързани по стара технология с канап После строени на терасата заедно с две луканчици, да си правят компания
                И реклама на спнсора - Кауфланд, само да не ги нападнат птичките.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                Коментар


                  #98
                  Реклама щеше да е ако ми ги даваха без пари, ама като си ги плащам си е жив пропуск
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                  Коментар


                    #99
                    Така на балкона не събират ли прах и мръсотия?
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                    Коментар


                      Колеги, сушете си мезетата на затворени тераси/помещения или ако са отворени задължително на прозореца да има комарник, защото при мен едно парче така отиде на вятъра, влезла/и муха/и, насрали или незнам снесли на месото и гледката не беше приятна, едни бели червеи се бяха завъдили в/у месото .. дано някой не яде в момента, сори беше гадна работа и всичко отиде в коша.п.п. като ви мине мерака да сушите и стигнете да задушавате пържолите във фурната драснете един ред да ви кажа една много добра рецепта с кисели краставички, направо стават уникални на вкус, където отида на гости само питам - имате ли кисели краставички, от мен пържолите
                      punto HGT

                      Коментар


                        Малко да оправим темата, заради Дидича и да се извиня на гладните.Иначе моята тераса е остъклена. Отделно в подправките съм сложил малко чесън за да гони гадинките П.П. Дидич, не се стеснявай, а споделяй рецептата.
                        Прикачени файлове
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

                        Коментар


                          Мдам и аз се извинявам още един път, но трябваше да го кажа за да предпазя някой да не си изхвърли мезето.Така за топлата храна.Взимате задължително вратни пържоли без кост - поръсвате ги малко със сол и черен пипер, мятате ги в тавата /колкото ви е голяма тавата толкова пържоли взимате, примерно в рамките на 1-1,5кг аз слагам при пържолите и 4-5 парчета кълцана наденица, така като подправка /.Взимате един буркан кисели краставички, прецеждате сока от буркана и го изсипвате в/у пържилите, 3-4 от киселите краставички ги режете на колелца, по едри и ги слагате също в тавата. Добавяте малко бяло вино и заливате с вода за да се покрият пържолите. Слагате във фурната, ако имате вентилатор като екстра към фурната задължително на вентилатор и печете на стандартните градуси, докато пържолките не останат на мазнина или както аз обичам да казвам - ако се разпадат след като ги боцнеш с вилицата значи са станали перфектно Ако някой обича да хапва по соленко може да се нарежат няколко маслини и да се добавят към пържолите, също така някой ако обича моркови, също може да се добавят, топено сирене и т.н., всичко което човек обича да го има при едно такова ястие. Да не се хваля, но до сега при който съм бил на гости и съм я направил тая "убавиня", след това ми се обаждат по телефона и питат какво съм правил за да си я направят и те п.п. аз като по хитър мезетата дето вие ги правите аз ги взимам вече готови от бащата, че на мен не ми се занимава, не защото ме мързи, а защото жената е по голям почитател и обикновенно аз докато се наканя да ги пробвам те вече са свършили
                          punto HGT

                          Коментар


                            BO написа:
                            Така на балкона не събират ли прах и мръсотия?
                            Нищо им няма - луканката се бели така или иначе, а филетата им поотръсквам подправките преди да ги режа.Плюс това зимата няма толкова прахоляк - в момента всичко е замръзнало, а ако се размрази - влажно. Лятото би било проблем да са навън - както каза колегата - мухите и те са проблем. Ама ако дневните температури са над 5-6 градуса ги прибирам в хладилника да досъхват. Сега е идеално - цяла седмица ще е отрицателни температури - тъкмо ще станат бързо. Студа най добре им дърпа влагата.Едно време с баща ми като правехме такива неща, ги закачахме да се сушат в една стаичка в блока, която реално беше неизползвана асансьорна шахта и имаше постоянно възходящо течение - като комин. Луканките и филетата ставаха готови за няколко дни - хем хладно, хем проветриво - най добрата комбинация!
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                            Коментар


                              Айде, щото съм добър, и от мене една супер елементарна рецепта за пържоли на фурна:Вземате колкото ви трябват пържоли - вратни, котлетни - каквито искате.Овкусявате си ги както ви харесва, като си ги и осолявате на вкус - не ни пречи солта. Аз ги и овалвам в зехтин преди да ги подправям, а им слагам кимион, черен пипер и от на леля ми домашната мащерка - божествена е!Нарязвате два стръка праз на ситно, както и 200-300 грама пресни гъби на шайби.В дълбок съд ( аз ползвам от Йенско стъкло) наерждате праз-гъби-пържоли-праз-гъби-пържоли-праз-гъби-пържоли и т.н. до изчерпване на пържолите. Отгоре може да не слагате праз че се препича понякога. Заливате с една чаена чаша бяло вино ( аз не обичам с червено, че ми мирише силно) и евентуално още една чаша с вода. Захлупвате добре капака на съда или завивате с фолио ако няма капак.Пече се първо на 250 градуса докато заври, след това намалям на 170-180 градуса и оставям във фурната поне 2 часа, даже 3 по скоро. Поглежда се към края да не е извряла съвсем водата, ако трявба се добавя.После положението е - чекай ме да умрем... Даже и месото да не е много хубаво - понякога излиза и жилаво, по този начин на готвене винаги се разпада.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                              Коментар


                                Yavor написа:
                                После положението е - чекай ме да умрем...
                                Yavor написа:
                                Даже и месото да не е много хубаво - понякога излиза и жилаво, по този начин на готвене винаги се разпада.
                                Понякога имам чувството, че и павета да сложа при подобна рецепта и те ще се разпадат след 3 часа в каленото или в йенското...Да не съм съвсем офф... Скоро импровизирах с едни сарми. Сарми по Кировски.Бях осолил един промоционален врат нарязан на пържоли.Та... на осолените вратни пържоли добавяте каквито вми душа иска мерудии/подправки или каквито имате в момента, Увивате ги в по един зелев лист от киселото зеле /ако са много големи или пък листата са много малки - може да ги срежете наполовина/. Пълните после с тях едно калено гърненце и ги слагате във фурната да става магията. Каленото гърне винаги в студена фурна се слада да не се спука.След около 3 часа ги вадите, сипвате си кана червено вино и почвате да пуате! п.п. Под осолено свинско имам предвид - не да го посолиш, а осолено и наложено в каче /или друг съд/.
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

                                Коментар

                                Working...
                                X