Да се включа и аз.Три кила и половина телешка е вече на простора-трети ден.Преди малко я опитах.........ммммм.И после с винце.........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Домашни мезета и туршии
Collapse
X
-
Kay_ написа:Ти много остро тръгваш с тия 3 кила Аз на терасата ги суша моите, това няма да е проблем.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Аз почнах с кило, че ако объркам да не ме е яд. Въпреки, че то няма кой знае кво да объркашТрябваше да изчакаш до понеделник - рибицата я пускат на 6,99лв/кг. Ама то и врата ще стане. На мен сега ми е мерак да направя като кроко61, но ще го чакам някъде на промоция телешкото, че не ми се дават 15на лв/кгФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Като чета, направо се чудя дали да не отворим един магазин във форума, пък нека търговците на мезета да фалират Yellow_Flash_Colorz_PDT_06FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Kay_ написа:Аз почнах с кило, че ако объркам да не ме е яд. Въпреки, че то няма кой знае кво да объркашТрябваше да изчакаш до понеделник - рибицата я пускат на 6,99лв/кг. Ама то и врата ще стане. На мен сега ми е мерак да направя като кроко61, но ще го чакам някъде на промоция телешкото, че не ми се дават 15на лв/кгAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Айде, сега идва чакането....Оваляни в подправки и вързани по стара технология с канап После строени на терасата заедно с две луканчици, да си правят компанияAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Айде, сега идва чакането....Оваляни в подправки и вързани по стара технология с канап После строени на терасата заедно с две луканчици, да си правят компанияFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Колеги, сушете си мезетата на затворени тераси/помещения или ако са отворени задължително на прозореца да има комарник, защото при мен едно парче така отиде на вятъра, влезла/и муха/и, насрали или незнам снесли на месото и гледката не беше приятна, едни бели червеи се бяха завъдили в/у месото .. дано някой не яде в момента, сори беше гадна работа и всичко отиде в коша.п.п. като ви мине мерака да сушите и стигнете да задушавате пържолите във фурната драснете един ред да ви кажа една много добра рецепта с кисели краставички, направо стават уникални на вкус, където отида на гости само питам - имате ли кисели краставички, от мен пържолитеpunto HGT
Коментар
-
Мдам и аз се извинявам още един път, но трябваше да го кажа за да предпазя някой да не си изхвърли мезето.Така за топлата храна.Взимате задължително вратни пържоли без кост - поръсвате ги малко със сол и черен пипер, мятате ги в тавата /колкото ви е голяма тавата толкова пържоли взимате, примерно в рамките на 1-1,5кг аз слагам при пържолите и 4-5 парчета кълцана наденица, така като подправка /.Взимате един буркан кисели краставички, прецеждате сока от буркана и го изсипвате в/у пържилите, 3-4 от киселите краставички ги режете на колелца, по едри и ги слагате също в тавата. Добавяте малко бяло вино и заливате с вода за да се покрият пържолите. Слагате във фурната, ако имате вентилатор като екстра към фурната задължително на вентилатор и печете на стандартните градуси, докато пържолките не останат на мазнина или както аз обичам да казвам - ако се разпадат след като ги боцнеш с вилицата значи са станали перфектно Ако някой обича да хапва по соленко може да се нарежат няколко маслини и да се добавят към пържолите, също така някой ако обича моркови, също може да се добавят, топено сирене и т.н., всичко което човек обича да го има при едно такова ястие. Да не се хваля, но до сега при който съм бил на гости и съм я направил тая "убавиня", след това ми се обаждат по телефона и питат какво съм правил за да си я направят и те п.п. аз като по хитър мезетата дето вие ги правите аз ги взимам вече готови от бащата, че на мен не ми се занимава, не защото ме мързи, а защото жената е по голям почитател и обикновенно аз докато се наканя да ги пробвам те вече са свършилиpunto HGT
Коментар
-
BO написа:Така на балкона не събират ли прах и мръсотия?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Айде, щото съм добър, и от мене една супер елементарна рецепта за пържоли на фурна:Вземате колкото ви трябват пържоли - вратни, котлетни - каквито искате.Овкусявате си ги както ви харесва, като си ги и осолявате на вкус - не ни пречи солта. Аз ги и овалвам в зехтин преди да ги подправям, а им слагам кимион, черен пипер и от на леля ми домашната мащерка - божествена е!Нарязвате два стръка праз на ситно, както и 200-300 грама пресни гъби на шайби.В дълбок съд ( аз ползвам от Йенско стъкло) наерждате праз-гъби-пържоли-праз-гъби-пържоли-праз-гъби-пържоли и т.н. до изчерпване на пържолите. Отгоре може да не слагате праз че се препича понякога. Заливате с една чаена чаша бяло вино ( аз не обичам с червено, че ми мирише силно) и евентуално още една чаша с вода. Захлупвате добре капака на съда или завивате с фолио ако няма капак.Пече се първо на 250 градуса докато заври, след това намалям на 170-180 градуса и оставям във фурната поне 2 часа, даже 3 по скоро. Поглежда се към края да не е извряла съвсем водата, ако трявба се добавя.После положението е - чекай ме да умрем... Даже и месото да не е много хубаво - понякога излиза и жилаво, по този начин на готвене винаги се разпада.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:После положението е - чекай ме да умрем...Yavor написа:Даже и месото да не е много хубаво - понякога излиза и жилаво, по този начин на готвене винаги се разпада.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар