Днес около 12 часа на обяд поставих месото в солта.Утре около обяд го вадя и го мятам във фурната по твоята рецепта. Дано излезе нещо от цялата работа. :D И предполагам трябва да му наложа подправките преди сушенето във фурната, а не след това?
Да не забравиш да я изкиснеш половин-един час, иначе ще е много солена. преди слагах черен и червен пипер преди соленето, но без тях ми харесва повече, то и в рецептата ги няма, все пак е шунка. Не слагам никакви подправки. То не пречи да пробваш.
Направих го. Изглежда много истинско, но за съжаление стана много солено.Стоя 24 часа в сол и 1 час във вода след това.Явно не трябва да стои толкова дълго в солта, най-вероятно.Ще пробвам пак, ама мисля да стои да кажем 12 часа в солта, докато го докарам да може да се яде нормално.
Аз слагам от най-евтината. При условие че ям изключително безсолно, не мога да кажа, че шунката става много солена и никой не се е оплакал до сега. А по-добре е да я киснеш повече във вода и да сменяш водата, иначе вътрешността не се осолява добре и става блудкава.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Малиии,па ква пъстърма от пилешко филе ядох....! Красота! Че и купешка беше. Разрових се из гугъля и скоро май ще соля пилешки нянки
Ти уби всичко детско в мене....
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0Да ви е сладко.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Малиии,па ква пъстърма от пилешко филе ядох....! Красота! Че и купешка беше. Разрових се из гугъля и скоро май ще соля пилешки нянки
Ти уби всичко детско в мене....
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0Да ви е сладко.
Тия пилета всеки знае че ги инжектират яко с воден разтвор на незнам си какво, така че ако ще правите пастърма от тях най-напред ги изцедете максимално от водата.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Малиии,па ква пъстърма от пилешко филе ядох....! Красота! Че и купешка беше. Разрових се из гугъля и скоро май ще соля пилешки нянки
Краси, ако не си ги почвал - недей!Вчера, сложих пилешките да съхнат, ама много вода у тях. Купих ги 540гр и след 24 часа в сол останаха 260гр. След седмица съхнене, предполагам ще станат и под 200гр
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Я един ъп на темата с лека информация. Днес направих дегостация. Свинските мръвки са на 8дена, прилично изсъхнали и идеални на сол. Пилешките са на 5 дена, даже са по-добре изсъхнали, понеже са по - тънки парченцата. Вкуса на пилешките ме впечатли много...доста са вкусни, но леко по соленки. Явно при по тънки мръвки, повече изкисване трябва.Та, сега схемата е следната: от 18.01 в Кауфланд, пускат на промоция свинската рибица (6,99лв/кг) и пилешките гърди (7,80лв/кг)....ще се прави втора партида, а първите отиват увити във вестник да си доизсъхват в хладилника
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Я един ъп на темата с лека информация. Днес направих дегостация. Свинските мръвки са на 8дена, прилично изсъхнали и идеални на сол. Пилешките са на 5 дена, даже са по-добре изсъхнали, понеже са по - тънки парченцата. Вкуса на пилешките ме впечатли много...доста са вкусни, но леко по соленки. Явно при по тънки мръвки, повече изкисване трябва.Та, сега схемата е следната: от 18.01 в Кауфланд, пускат на промоция свинската рибица (6,99лв/кг) и пилешките гърди (7,80лв/кг)....ще се прави втора партида, а първите отиват увити във вестник да си доизсъхват в хладилника
При мен е подобно положението, свинските са на 8 дена вече ги подпукахме... Идеални са, евалла на колегата, че сподели рецептата, ще се почне скоро втора доза, и после трета и т.н.
Купих днес 3 кила врат от Кауфланд, сега в солта, утре ще го валям в подправките и след седмица - да видим. Мисля да го суша по класическия начин - на терасата. Хладилника ми е малък ( от години се каня да го сменя, ама чакаме малкия да порастн, да спре да цапа), а във фурната не ми се рискува.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Ти много остро тръгваш с тия 3 кила Аз на терасата ги суша моите, това няма да е проблем.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар