Темата е рекордьор по смяна на заглавия .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Домашни мезета и туршии
Collapse
X
-
Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Веско и аз съм го запланувал така. Днес направих един сондаж в една месарница наблизо. Ще сверяваме часовници след две седмици. Успех!!!ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Тримата от София със заплануваните и направените заготовки...нали знаете къде е "Ръченица",и че се събираме в неделя там.На 2.02 ви чакаме с готовата продукция. (Аз бира не пия и сол не ям,ама ще слушам мляскане .Да се знае ,та да не ме репликират) Иначе аз си правя маринован карфиол без сол. Главата карфиол я разделям на розички.Забърквам саламура от ябълков оцет,балсамов,лимонов сок(от истински лимони),зехтин и вода.Кисна най-малко 3 дни.После си го ръся със зелени сушени подправки.Даже съм си смесила в един буркан.Сушени:Магданоз,целина,риган,босилек,дивеси л,млян кимион,чесън на прах и джинджифил на прах и чубрица.Това го слагам на всичко.Само кекс не съм правила с тая смес.Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart
Коментар
-
ele написа:И аз да се запиша с моята шунка. Рибицата, която е нарязана на 10-12 см дължина, се осолява с морска сол - трябва да е изцяло покрита, за 24 часа. След това се изкисва 30 минути - 1 час във вода, зависи колко е дебело парчето. АКо се соли по-малко време, отвътре месото не се осолява и става блудкаво. След това се суши във фурната при 80С за 3-4-5 часа, пак зависи от дебелината на парчето - като се отреже не трябва да тече кръв. После малко в хладилника да стегне и е готово Така имате шунка за има-няма 30 часа, вместо няколко седмици.
Коментар
-
ls1 написа:ele написа:И аз да се запиша с моята шунка. Рибицата, която е нарязана на 10-12 см дължина, се осолява с морска сол - трябва да е изцяло покрита, за 24 часа. След това се изкисва 30 минути - 1 час във вода, зависи колко е дебело парчето. АКо се соли по-малко време, отвътре месото не се осолява и става блудкаво. След това се суши във фурната при 80С за 3-4-5 часа, пак зависи от дебелината на парчето - като се отреже не трябва да тече кръв. После малко в хладилника да стегне и е готово Така имате шунка за има-няма 30 часа, вместо няколко седмици.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ntodorov написа:Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
HLX написа:Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
Коментар
-
flippy89 написа:ntodorov написа:Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
HLX написа:Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
HLX написа:Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар