Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашни мезета и туршии

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Темата е рекордьор по смяна на заглавия .
    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

    Коментар


      #32
      Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

      Коментар


        #33
        Събота ще направя първата си заготовка в живота Яка работа е форума. Сега да си организираме и фестивал на домашните мезета....
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

        Коментар


          #34
          Веско и аз съм го запланувал така. Днес направих един сондаж в една месарница наблизо. Ще сверяваме часовници след две седмици. Успех!!!
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

          Коментар


            #35
            Kay_ написа:
            Веско и аз съм го запланувал така. Днес направих един сондаж в една месарница наблизо. Ще сверяваме часовници след две седмици. Успех!!!
            Хаха, при мен рибиците са вече в солта, да видим.

            Коментар


              #36
              Тримата от София със заплануваните и направените заготовки...нали знаете къде е "Ръченица",и че се събираме в неделя там.На 2.02 ви чакаме с готовата продукция. (Аз бира не пия и сол не ям,ама ще слушам мляскане .Да се знае ,та да не ме репликират) Иначе аз си правя маринован карфиол без сол. Главата карфиол я разделям на розички.Забърквам саламура от ябълков оцет,балсамов,лимонов сок(от истински лимони),зехтин и вода.Кисна най-малко 3 дни.После си го ръся със зелени сушени подправки.Даже съм си смесила в един буркан.Сушени:Магданоз,целина,риган,босилек,дивеси л,млян кимион,чесън на прах и джинджифил на прах и чубрица.Това го слагам на всичко.Само кекс не съм правила с тая смес.
              Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
              Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

              Коментар


                #37
                ele написа:
                И аз да се запиша с моята шунка. Рибицата, която е нарязана на 10-12 см дължина, се осолява с морска сол - трябва да е изцяло покрита, за 24 часа. След това се изкисва 30 минути - 1 час във вода, зависи колко е дебело парчето. АКо се соли по-малко време, отвътре месото не се осолява и става блудкаво. След това се суши във фурната при 80С за 3-4-5 часа, пак зависи от дебелината на парчето - като се отреже не трябва да тече кръв. После малко в хладилника да стегне и е готово Така имате шунка за има-няма 30 часа, вместо няколко седмици.
                Еле, въпрос от жената, фурната с вентилатор пуснат или без?

                Коментар


                  #38
                  ls1 написа:
                  ele написа:
                  И аз да се запиша с моята шунка. Рибицата, която е нарязана на 10-12 см дължина, се осолява с морска сол - трябва да е изцяло покрита, за 24 часа. След това се изкисва 30 минути - 1 час във вода, зависи колко е дебело парчето. АКо се соли по-малко време, отвътре месото не се осолява и става блудкаво. След това се суши във фурната при 80С за 3-4-5 часа, пак зависи от дебелината на парчето - като се отреже не трябва да тече кръв. После малко в хладилника да стегне и е готово Така имате шунка за има-няма 30 часа, вместо няколко седмици.
                  Еле, въпрос от жената, фурната с вентилатор пуснат или без?
                  Пуснат.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                  Коментар


                    #39
                    ntodorov написа:
                    Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.
                    Таззи година един комшия ми донесе една тава със зелки и туршия която е била в зелевата чорба между зелките(моркови, карфиол тн.) еми уникален вкус имат, явно става и другата година ще се запася и аз.
                    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

                    Коментар


                      #40
                      Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
                      FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
                      LPG System BRC Just

                      Коментар


                        #41
                        HLX написа:
                        Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
                        Колега, до колкото съм чел в хладилника трябва да е между 3 и 5 градуса, а в камерата на фризера (ако има такава) -18 градуса.Другите колеги да си кажат за месото, ама мисля, че трябва леко да свалиш температурата на хладилника.

                        Коментар


                          #42
                          flippy89 написа:
                          ntodorov написа:
                          Някой пробвал ли е в зелевата чорба да прави туршия.За зелени домати е късно, но краставички и моркови се намират.Приятел ми беше казвал, че в зелевата чорба ( при втасалото зеле стига да няма бензоат) се слагаттези зеленчуци. Вързвал ги в мрежа и и втасвали много бързо...Смятам да опитам. Ако някой е правил дапише.
                          Таззи година един комшия ми донесе една тава със зелки и туршия която е била в зелевата чорба между зелките(моркови, карфиол тн.) еми уникален вкус имат, явно става и другата година ще се запася и аз.
                          Знаех си аз. Пфу. Снощи сондирах, какво има в ЛИДЛ и Кауфланд за тази цел - гулия, бял пипер...Моркови имам у дома. В събота ще се занимавам с битовизми - ще разреждам и бутилирам ракия, ще редя месо, ще добавям в зелевата саламура зеленчуци... И ако ми остане време смятам да набия и жената. ...( шегувам се ей :D )
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                          Коментар


                            #43
                            HLX написа:
                            Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
                            Градусите не са толкова фатални, по принцип навремето са нямали хладилници и са ги увесвали на хладно и проветриво място за да изсъхат. Има и още нещо, когато станат готови /за около 2 седмици/ може да ги започвате или да ги съхраните за месеци наред, като ги сложите в хартиен плик, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ В НАЙЛОНОВ, защото се спарват и всичко отива на вятъра, в хартиения плик си диша свободно и продължава да съхне. И една габровска идея, след като я извадите от съда в който е стояла не изхвърляйте остатъците от подправките, можете да ги използвата наново
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                            Коментар


                              #44
                              HLX написа:
                              Колеги, за много години! И аз имам един въпрос относно месото в хладилника. Има ли значение температурата в хладилника? Моя съм го настроил на 8 градуса, като минимума е 2 градуса. Има ли шанс да се развали месото при температура от 8 градуса?
                              За кое месо иде реч ? Ако ще правиш рецептата с осоленото месо - няма значение. Солта е за това - да изпече месото. Ако обаче съхраняваш сурово месо за скорошна консумация - оптималната му температура на съхранение е от 0 до 4 градуса.Моя хладилник е на 6 градуса. На такава и температура съхне пастърмата/филето.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                              Коментар


                                #45
                                При нас пъстармата я слагаме между две дъски и я стягаме със дърводелски стяги. Така по бързо и се маха водата и съхне по бързо,а и има по прилична форма.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

                                Видео от Италфест 2011

                                Коментар

                                Working...
                                X