Здравейте колеги, търсих в нета отговор на моя въпрос,но неможах да намеря и реших да се допитам до вас. Та направих си есента кисело в бидон стана много хубаво НО свърши зелето и питането ми е мога ли да сложа нови зелки в същата саламура и да добавя малко сол? В саламурата има и 10 гр.натриев бензоат на 40 л.саламура с който пресякъх старото зеле да не се развали.Благодаря предварително.Редактирано заглавие х2Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Домашни мезета и туршии
Collapse
X
-
Нищо няма да стане,направи си нова саламура с новото зеле,натриевия бензоат спира процесите.EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.
-
Няма да стане. Натриевият бензоат спира ферментацията.За това се и слага.Малка е тая концентрация, но го има и ще подтисне процеса достатъчно, за да не стане нищо със зелето. Зареди си нова саламура, да ти е мирна главата. Колкото по-добра среда осигуриш на бактериите за ферментацията, толкова по-хубаво кисело зеле ще имаш. Бактериите са живи същества и също обичат да им е спокойно и чисто, за да могат да работят пълноценно.
Коментар
-
Re: Кисело зеле
KRASI CVETKOV написа:Здравейте колеги, търсих в нета отговор на моя въпрос,но неможах да намеря и реших да се допитам до вас. Та направих си есента кисело в бидон стана много хубаво НО свърши зелето и питането ми е мога ли да сложа нови зелки в същата саламура и да добавя малко сол? В саламурата има и 10 гр.натриев бензоат на 40 л.саламура с който пресякъх старото зеле да не се развали.Благодаря предварително.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ls1 написа:Тодоров, издай рецептата.A17DTС/S
Коментар
-
Immortal написа:krasio_79bs написа:Нейчо,аз па имам хубава сливова ракияA17DTС/S
Коментар
-
veselin10 написа:Я дай тази рецепта за месото. Веднага!ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
veselin10 написа:Я дай тази рецепта за месото. Веднага!A17DTС/S
Коментар
-
Kay_ написа:veselin10 написа:Я дай тази рецепта за месото. Веднага!A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар