А между другото, навремето имах един познат протестански пастор, който казваше така: Човек може да се спаси само с вяра, не с дела или думи, а добрите дела и думи идват от вярата....Което абсолютно отхвърля тезата, че човек трябва да изпълнява божията воля
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Размисли и страсти разни
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
ele написа:Това, че дядо ти, примерно, е бил убиец, това прави ли те теб убиец и трябва ли ти да плащаш за деянието му? Мисля, че християнството като религия отдавна е надраснало подобни страсти
Коментар
-
Immortal написа:ele написа:Това, че дядо ти, примерно, е бил убиец, това прави ли те теб убиец и трябва ли ти да плащаш за деянието му? Мисля, че християнството като религия отдавна е надраснало подобни страстиFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Immortal, в стария завет, направи си труда и новия да прочетеш. Останалото го казах - вяра и религия са две различни неща. Всеки може да бъде какъвто си иска, не виждам някой насила от висша сила да е накаран да прави каквото и да е.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Immortal, в стария завет, направи си труда и новия да прочетеш. Останалото го казах - вяра и религия са две различни неща. Всеки може да бъде какъвто си иска, не виждам някой насила от висша сила да е накаран да прави каквото и да е.
Коментар
-
Аз ще си напиша както аз ги виждам нещата.Така мнение на човек връщан два пъти от... ,тоест не знам къде ходиш когато умреш за малко и от къде се връщаш,когато те дефибрилират на време.Обаче тунел няма и светлина няма.Има нещо там горе и има и добри реаниматори :D Волята си е твоя и е свободна.Когато избереш да живееш,го правиш.Аз вярвам,че всяко случило ти се нещо е само и единствено, породено от теб самия.Избрах да живея и го правя.А там,че ми обясняваха,че палят свещи за мен и се молят-оплътняваше ми времето,за да не слушам мониторите около мен. И пак пример:Трябваше да изберадали ще си отиде крака ми или ще си отида аз.Ами аз съм тук и продължава да си живея.Влизам в църква,там е прекрасно място,зареждащо с енергия и оптимизъм,но не обичам да живея според написаното в някаква книга.Чудеса НЕ стават,Чудесата ги правиш ти сам,ако се потрудуш за тях.Няма как да искаш нещо и да ти се даде,незнайно от кой.Молиш се и после работиш и си го "сътворяваш".Иначе най-лесно се управляват наплашени,боязливи и послушни хора.Въпрос на лична свободна воля е нещата да се случат.Надявах се на чудо И то стана,но го направи майка ми.Даде ми бъбрек и аз живея. :D Искам нещо и работя (нищо,че хората в неравностойно положение са дискриминирани,ама само когато им харесва).Бог няма да слезе да ти нахрани детето или да ти напълни резервоара.Ако някой е болен търсиш начин и го лекуваш.Ако трябват пари си натискаш достойнството и молиш за помощ.И такива неща.Казвам си"Моля те господи помогни ми..." и после започвам поредната битка с "вятърни мелници".Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart
Коментар
-
pplk написа:Елинската демокрация няма нищо общо с днешната освен като термин. Не си ли задаваш въпроса, защо социализма и комунизма възникват в християнските държави и като идеология са много близки до християнството в чистия му вид?П.П. Мен Кант не ме кефи! :Dele написа:А между другото, навремето имах един познат протестански пастор, който казваше така: Човек може да се спаси само с вяра, не с дела или думи, а добрите дела и думи идват от вярата. Което абсолютно отхвърля тезата, че човек трябва да изпълнява божията воля, напротив - той е абсолютно свободен да прави каквото иска.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Румен_Хинчев написа:1. Социализмът и комунизмът възникват в християнски държави защото властимащите са били доста толерантни ;2. И двете идеологии проповядват антагонизъм , което в никакъв случай не бих казал за ранното християнство .207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Пък аз мисля, че тази тема е една от най-интересните във форума... и още една, две подобни касаещи смисъла на живота и пр., понеже това ни прави хора... или най-малкото ни дава повод за разговори с приятели.По темата - някой от философите (забравил съм кой) беше казал "да се дефинира Бог, значи да се отрича", т.е. всяко определение и опит за обяснение го ограничава - прави го краен, а би следвало да е вездесъщ, всепроникващ, безкраен, вечен, без начало и край и пр. ... е това наистина е трудно за схващане. К. Г. Юнг има много написано по темата, работейки повече от 40 години в опит да анализира различни вярвания, култове и религии, като в едно от последните си интервюта на въпроса дали вярва в Бог отговаря: https://www.youtube.com/watch?v=WJ25Ai__FYUНа любителите на подобни четива горещо препоръчвам Джеймс Фрейзър и неговата "Златната клонка", което е едно от най-комплексните изследвания на древната митология и историята на различни вярвания и култове с изключително задълбочен анализ... (той самият убеден атеист).Аз съм привърженик на тезата за "интелигентната намеса"... понеже не ми се ще след края на живота всичко да свършва (освен, че няма логика - не ме кефи подобна идея)Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
pplk написа:Румен_Хинчев написа:1. Социализмът и комунизмът възникват в християнски държави защото властимащите са били доста толерантни ;2. И двете идеологии проповядват антагонизъм , което в никакъв случай не бих казал за ранното християнство .ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар