Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте проточен бойлер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препоръчайте проточен бойлер

Бойлера ще е за подарък и искам да бъде качествен. За предпочитане е от тези където стоят някъде в шкафа и се връзват с маркучи. От тези където се монтират на мястото на смесителя не се интересувам.Бойлера е за кухня, от време на време да измиеш някоя чиния.

http://www.balmax.com/product.php?sr...p=34Линка е примерен! Не го смятайте за реклама. Аз имам обикновен 80 л. на същата марка и съм супер доволен.

Коментар

Скъпи са, вадят дизайн, ама качеството им е като на всички други Виж Теси какви имаха.Тези също са хубави, че и се произвеждат в Каварна:http://electron.bg/relax-protochen-b...e-p-20185.html
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

помисли дали ел.инсталацията където ще се монтира ще издържи .Друг е въпросът ,щом е за някоя друга чиния да даваш 400+ лева вместо да купиш един за 120-30 обемен 15литров или 10 ще ти върши страхотна работа .http://www.technopolis.bg/bg/Tank-wa...GT10U/p/722607 идеален за подарък проточените са от 7kw нагоре и ако е за някоя стара вила или къща да не дърпате инсталации после и т.н. а пък за тия дето са по 21 kw да не говорим .
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Обемните са по-евтиния и читав вариант, но 5 и 10 литровите са малки.Минимум 15 литра трябват, че да има доволно вода.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Въобще не се занимавай с проточен бойлер за една мивка. Обикновено са с механични термостати и заради хистерезиса, топлата вода е на порции, ту има, ту няма.
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Купих един такъв Стибел елтрон от пазара на сина.За 45лв 10 литра.Бойлера е меден и е страхотно изпълнение-изолация,терморегулатор и тн.Загубата на топлина без да го ползваш е 5ст на денонощие мерено от мен с електронен електромер.Хистерезиса или лага му е под 5 градуса.Представям си ако е нов.Германеца знае как се прави.
              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

В момента е с 10л и не се получава. Това, че съм написал една чиния, не значи, че е точно една. Най вече идеята е да не поддържа топла вода нон стоп и само да харчи ток. Инсталацията ще понесе 7 киловата. Пък гледам, че има и модели които са на две степени 2 х 3.5kwПреди демокрацията имаше Юнга и вършеше перфектна работа. Нямам си и на идея каква е била мощността....

Коментар

Всичко е въпрос на навик, при мен е обратното свикнал съм с нормален бойлер, който се включва само на нощна тарифа и през деня си имаш топла вода и за душ и за чиниите, когато има нужда се пуска и през деня, за има няма 1 час водата е готова, а консумацията е 3 kW на бойлер, докато с тоя проточен се предполага, че ще се ползва повече на дневна тарифа и с тия 7 kW според мен не излиза въобще по икономично, но ако нямаш място просто си принуден да заложиш на проточен.п.п. сега се сещам за една реклама по ТВ-то, цялото чудо е една батерия с вграден нагревател вътре ... ето намерих го http://www.delimano.bg/%D0%B0%D0%BA%...%BC%D0%B0.html , но незнам дали е ОК, никога не съм ползвал подобно чудо на техниката.
                  punto HGT

Коментар

В момента вкъщи сме с Юнга някакво ново изпълнение... много е кофти като се задръсти с варовик и като се загрее повече водата се къса една гумичка и почва да тече от там, че лесно се сменя един лев струва, но си е играчка, майка ми мие чинии на - нея не се оплаква(лесно се чисти варовика, с една тел ръчкам от едната страна, а другата я вържа за водата, после си тече като нова). За такъв релакс дето показа колегата по-горе, сме се къпали даже лятото, слушалката беше малка и правеше доволно топла вода, но за батерия не знам колко топла ще е... В момента сме с Теси мисля, 7-8kW (2степени) като резерва ако няма вода в бойлера и искаш да се изкъпеш, пак върши работа, но много зависи колко силно искаш да тече...
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Аз имам авариен Теси,8.3 kw става дори и за къпане,само,че трябва да се сменя аератора на душа.Доста години се ползва,при всякакви аварийни или текущи ремонти на Въздесъщата топлофикация
                      EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
                      EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
                      FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Място за голям няма и най близкото разстояние е над 10 метра тръби и докато дойде топлата вода водомера откача. Досега винаги е било с бързо нагряващи от сорта на Юнга, Делимано....... Преди време се мина на вариант с 10л.... но нещо не се получава и точно затова отново ще се минава на вариант бързо нагряващ.Просто в момента има много модели и се чудиш кой да вземеш. А най вероятно всичките са еднакви отвътре. Явно ще отида в някой магазин и ще взема нещо което да има най голяма гаранция, възможно най много степени на регулиране...

Коментар

Хора, какви са тези бойлери? Топлофикация няма ли? Направо се раждаш. И 2 дена да те няма вкъщи, прибираш се и пускаш, топла вода бол!

Коментар

didich написа:
                            Всичко е въпрос на навик, при мен е обратното свикнал съм с нормален бойлер, който се включва само на нощна тарифа и през деня си имаш топла вода и за душ и за чиниите, когато има нужда се пуска и през деня, за има няма 1 час водата е готова, а консумацията е 3 kW на бойлер, докато с тоя проточен се предполага, че ще се ползва повече на дневна тарифа и с тия 7 kW според мен не излиза въобще по икономично, но ако нямаш място просто си принуден да заложиш на проточен.
                            Дидич, за затопляне на единица обем, винаги е необходимо едно и също количество енергия. Ако имам бойлер 80л. 200W, то той ще изразходи същото количество енергия, колкото и 200kW бойлер. Само времето за достигане на температурата ще е различно.Разликата е , че при обемните бойлери можеш да ползващ до 40% от подгрятата вода, останалата се охлажда от новопостъпилата студена. Демек, на 100л. бойлер загрят до 70 градуса, само 40 л. са с оптимална температура, останалите са % загуба. При проточните бойлери КПД-то е много по-голямо. Първо, работи само докато ползваш. Второ, движението на водата около нагревателя повишава топлообмена с около 20% за разлика от статичните флуиди. Ето защо проточния бойлер е поне с 20-30% по-икономичен от обемния, като единствения "проблем" е ел.инсталацията. Аз ползвам 21kW Vailant с електронно управление на мощността, за всички точки на етажа. Дават му 30А мах, а е пуснат през 25А предпазител и досега бушона не е падал. Водата е с температурата на зададената, не я смесвам със студена, и е по всяко време.Щях да забравя! Пуснал съм го на ECO/икономичен/ режим-минус 33%, та бачка на 14kW без проблем.
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

stilo_new написа:
                              Хора, какви са тези бойлери? Топлофикация няма ли? Направо се раждаш. И 2 дена да те няма вкъщи, прибираш се и пускаш, топла вода бол!
                              При мен няма! За съжаление живея в къща. :D
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Working...
                              X