Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продадох си колата без договор за продажаба ПОМОЩ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pplk написа:
    Moonspell написа:
    А как ще постъпите ако сте дали на близък познат няколко хиляди лева и е трябвало да ви ги върне до месец, а не ви ги връща вече 4ти месец, а нямате никакви доказателства че сте му ги дали ?
    Имал си, дал си!-на мен така ми отговориха. От тогава пари на заем не давам, дори и на роднини.
    Предполагам, че така ще стане, 2 пъти вече така ме минават с дребни суми, ама пуста доброта, а и уж бяхме големи приятели, жена е, няма как да стане на сила, сега се крие не се обажда, няма да падна на ниско ниво и да правя панаири боища и глупости, просто не ми се занимава. Искам просто хората да оценят добрината.

Коментар

кола

Виж какви данъци -актове имаш на твое име- за колата Виж дали е застрахована -може по интернет с №и ако може да е отпишеш поне от данъчното -ако си е записвал в съвета де
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
        ....и ако може да е отпишеш поне от данъчното -ако си е записвал в съвета де
        Коце, как да стане без договор за продажба?Според мен най-удачно е първо приказка с познатия. Ако не се получат нещата -дело. И... за чии си дал и големия талон???
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Никакво дело не е необходимо. Аз имах такъв случай с моя кола. Отиваш в районното и казваш че са ти откраднати рег.табели на колата/понеже с тях се спира автомобила от движение/, след 1-2седмици отиваш в КАТ и пускаш заявление че си загубил талона на Автомобила, а искаш да я спреш от движение. Ще изчакаш малко втеме/ то зависи от бързината на действие на полицията/ при мен стана за 1 седмица.Набавиш ли си всичко я отписваш от данъчното, като преди това си плащаш всичко което дължиш.Това е решението, ако човрка който кара колата не иска доброволно да я прехвърлите.

Коментар

VIT написа:
            ..... Отиваш в районното и казваш че са ти откраднати рег.табели на колата/понеже с тях се спира автомобила от движение/.....
            Да, ама сега искат големия талон. В кат за вадене на голям талон(пререгистрация) ти искат номерата.... Няма да стане вече тая врътка. Поне в София.
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

kluchar написа:
              Виж какви данъци -актове имаш на твое име- за колата Виж дали е застрахована -може по интернет с №и ако може да е отпишеш поне от данъчното -ако си е записвал в съвета де
              Данъците си вървят на мое име, колата е с валидна гражданска - това казва справка в Гаранционния фонд
              VIT написа:
              Никакво дело не е необходимо. Аз имах такъв случай с моя кола. Отиваш в районното и казваш че са ти откраднати рег.табели на колата/понеже с тях се спира автомобила от движение/, след 1-2седмици отиваш в КАТ и пускаш заявление че си загубил талона на Автомобила, а искаш да я спреш от движение. Ще изчакаш малко втеме/ то зависи от бързината на действие на полицията/ при мен стана за 1 седмица.Набавиш ли си всичко я отписваш от данъчното, като преди това си плащаш всичко което дължиш.Това е решението, ако човрка който кара колата не иска доброволно да я прехвърлите.
              Да кажем че успея да обявя номерата за изчезнали и я спра от движение(като следвам стъпките от първия пост), какво ще стане ако бъде спряна за проверка от органите на реда и видят че колата е спряна и номерата са невалидни? А какво би станало ако се извърши престъпление с нея при положение че съм обявил номерата за изчезнали и съм я бракувал..? Не мога да намеря отговор на тези въпроси... Май ще загазя пак аз..
              dasteri777 написа:
              Кажи каква е колата да се оглеждаме
              sportakus написа:
              Ако знаеш поне в кои град е продадена, можеш да пуснеш снимка на колата или да напишеш номера тук в темата ти и да помолиш колеги от този град да се огледат за нея и да открият новия собственик. Може човека да се окаже свестен и да си направите прехвърлянето.
              Снощи ровейки по сайтовете за обяви за продажба на коли я намерих да се продава, но мисля че обявата вече не е актуална - много се зарадвах в първия момент, но се оказва че телефона оставен за връзка е изключен. Явно я продава човека който е купил колата от моя познат.. но щом телефона не отговаря вече 24 часа си мисля че е препродадена отново и продавача е изхвърлил картата, а и застраховката е платена октомври месец в град различен от града на продавача според обявата. Ще се опитам да се свържа със сайта за повече информация относно човека пуснал обявата, въпреки че се съмнявам да ми съдействат.Имам следа и за момента незнам дали е правилно да споделям информация какъв е регистрационния номер за да не изгубя следата. Ако информацията в обявата не ми помогне за намирането и ще пусна снимки и цялата информация която имам с надеждата че някой колега от форума ще помогне за намирането.

Коментар

Търси се ! Продадох си колата без договор за продажаба

Здравейте Колеги,Давам информация за колата и се надявам да съм късметлия.. че иначе до колкото разбирам ще има ходене по адвокати, съдилища.. мъка, мъка. Същевременно с това пускал и жалба в прокуратурата за обсебване, но дано я намеря и новия собственик да склони да си я прехвърли на негово име.Колата е Fiat Bravo 1.6/ 16v тъмно син металик с регистрационен номер: ВТ1491ВКПоследната информация която намирам е че кoлата е продадена в гр. Левски, възможно е след това отново да е препродадена. Ето и обявата която намерих в cars.bg ( http://www.cars.bg/c1417540 ) в която новия "собственик" се опитва да я препродаде. Според обявата се казва Анатоли - 0887239747 за съжаление телефона е изключен от няколко дни и не мога да се свържа с него.Справка в гаранционния фонд казва че колата има валидна застраховка на вноски и вноската е платена в гр. Плевен октомври месец.Ще помоля ако има колеги от гр. Плевен и гр.Левски и видят или знаят нещо във връзка с колата от снимките да ми пишат.. , оставям и телефон за връзка с мен - 0883376839Ще помоля Модератор да добави тази информация и да смени заглавието в първия пост на темата понеже не мога да направя редакция.

Коментар

Дай телефона на тези в прокуратурата. Звънкай, разходи се до офис на оператора и помоли за адреса.Съдейки по снимките са някакви римляни, трудна работа
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Re: Търси се ! Продадох си колата без договор за продажаба

teo2 написа:
                    Справка в гаранционния фонд казва че колата има валидна застраховка на вноски и вноската е платена в гр. Плевен октомври месец.
                    Ако имаш познат в Левинс, дали не може да провери кой е платил застраховката?Всъщност те вероятно използват твоите имена (по талона).Но може и нещо да изкочи.

Коментар

Доста си близо.
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Защо влизате във филми? Поне 10 коли съм "купил" и "продал" до сега само с пълномощно. Естествено, с разписка-получих сумата ххх, представляваща продажната цена на лекия ми автомобил...марка, модел, номер и т.н. И пълномощно, оня там бай Пешо да може да я прехвърли сам на себе си в КАТ, когато пожелае.Единствения риск са местните данъци, до някъде. Нищо сложно и незаконно няма, обикновена сделка на представителство. И съм ги карал години с пълномощно, бракувал съм ги с това пълномощно, прехвърлял съм си ги, сменял съм номера в КАТ, че и застрахователни обезщетения съм получавал по каско на такива коли, продавал съм двигатели от тях...Собственикът няма как да си търси колата. В разписката пише, че съм му платил продажната цена. То договор няма, ама ако се откаже, ще трябва да върне парите. Никъде в закона не пише, че плащането трябва да се направи едновременно с нотариалната заверка. Може преди това, може да сме в някаква по-сложна система от правоотношения, при които продажбата е някъде по веригата и сумата е преведена заедно с други суми...варианти бол.Издирването на кола...ами за трети страни вие още и се водите собственик. Тая кола е минала някъде преглед, има сключена застраховка ГО, някой плаща вноски ако е разсрочено. Има много варианти да се намери, защото не е нужно една вещ да ви е открадната, за да не знаете у кого се намира в момента.

Коментар

кола

Тоя е имал и Мондео Частно лице. 0887239747. Регион: ПлевенАнатолиЛевскиhttps://www.google.bg/search?q=08872...yNiD41U3ybM%3A
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

@Salvador - в твоя случай е ясно. Ама доколкото разбирам - при колегата нещата не са така. Няма документи. Дадени са едни пари, срещу тях са дадени талоните и ключовете.Уж познат. Познат, ама...Аз ако съм - ще се разправям първо с него. Как ще продаде колата без да има някакви координати? Брат ми като си продаде колата, момчетата я купиха за да я разглобяват и да я ползват за части. Уговорката беше да я закарат до техния край (Търговищко), а следващата седмица да донесат номерата.Големият талон остана у нас, преснехме личната карта на купувача, и така. Нямаше проблеми, момчетата (постоянно живеещи в Турция български турчета) се оказаха точни и си спазиха уговорката. Брат ми бракува и дерегистрира колата с талона и номерата, а те какво са правили с колата от там нататък не ни интересува.

Коментар

Колегата е изгорял като калифорнийска барака на южен склон!Единствен вариант е да открие колата и да свали номерата, ама с тези левченски цигани...
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Колеги, Все още се търси колата.. за сега никаква следа от нея..

Коментар

Working...
                                X