Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продадох си колата без договор за продажаба ПОМОЩ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Продадох си колата без договор за продажаба ПОМОЩ!

Здравейте,Ще обясня на кратко каква е ситуацията... не съм първия не съм и последния.Продадох си колата на познат без договор за продажба с уговорка на заплата да отидем да я прехвърлим, но нещата се отложиха във времето.. след няколко месеца му звъннах да видя какво правим, а той ми заявява че му трябвали пари и я продал на друг човек от друга област на който нямал никакви координати.Толкова хубаво се нагласих че не може да бъде.. не мога да намеря никаква връзка с новия собственик, а колата е на мое име и всичко се пише на мене.Ходих до Районно управление на МВР , без резултат тъй като нищо не можели да направят при доброволно предаване на колата от мен.Споделете какво мога да направя в случая..Четох в друг форум този пост :
    Код:
    Случай 3 - Продали сте МПС, което купувача НЕ е прехвърлил, НЯМАТЕ нотариален договор и номерата са от НОВИТЕТук е малко по-сложно. Трябва да бракувате МПС-то. Може да поставите в неприятно положение купувача, а именно да управлява бракувано МПС. Трябва да сте пробвали всички варианти да се свържете с него и ако той е некоректен с вас, и не съдейства за узаконяване на продажбата нямате друг избор. За да бракувате МПС, според сайта на МВР, са необходими следните документи:Цитат Мнение на сайт на МВР wrote:Необходими документи за бракуване на МПС1. Писмено заявление2. Свидетелство за регистрация3. Табели с регистрационни номера4. Документи за самоличност на собствениците5. Декларация от собственика, че ще съхранява МПС в собствен имот, или документ, че МПС е предадено в лицензиран пункт за разкомплектоване на МПСПо т.1 - ясно е. Попълвате заявление.По т.2 Отивате в КАТ, където сте регистрирали МПС-то и искате да ви издадат "Удостоверение за собственост". То ще удостовери пред полицаите от т. 3, че МПС-то е ваша собственост и регистрацията е на ваше име (т.е. номерата са си ваши), въпреки че нямате талон и ще послужи за документ по т.2.По т.3 Табелите ви ги няма. Следователно или сте ги изгубили или са ви ги откранали. Как ще погледнете на нещата си е ваша работа и аз не мога да ви се меся. Важното е да обявявите табелите за издирване в РУ на МВР, където е станал инцидета. Те ви издават служебна бележка, че номерата са обявени за невалидни. Тази бележка ще представите в КАТ, където сте регистрирали МПС-то, вместо регистрационните номера. Подчертавам дебело обявете за издирване само номерата. В никакъв случай НЕ обявявайте МПС-то за откраднато!!! То не е откраднато! Може да си имате уговорка с някого, да сте получили за него пари, да сте го паркирали някъде и да сте забравили къде или пък да имате друга причина да не стои в собствения ви гараж, знам ли. Това не е кражба!!!По т.4 - ясно е.По т.5 - ясно е.Като бракувате МПС-то, отивате с документа от КАТ в общината и го отписвате.(Тогава вероятно новият "собственик" ще гони вас, а не вие него и ако ви е вдигнал кръвното много... с неговите камъни по неговата глава! Ако иска да кара ще трябва да ви изплати данъците, които вече сте платили вместо него, да организира и да ви покани на нотариално прехвърляне, таксите за което да заплати, а ще има и удоволствието да прекара "новозакупеното" МПС през "Технотест" за да го пусне отново в движение... Да му е честито!!! )
    И все пак ако успея да я бракувам по този начин, какво ще стане ако колата бъде спряна за проверка и се разбере че е бракувана? Май аз ще го отнеса...?P.S. Давам информация за колата и се надявам да съм късметлия.. че иначе до колкото разбирам ще има ходене по адвокати, съдилища.. мъка, мъка. Същевременно с това пускам и жалба в прокуратурата за обсебване, но дано я намеря и новия собственик да склони да си я прехвърли на негово име. Колата е Fiat Bravo 1.6/ 16v тъмно син металик с регистрационен номер: ВТ1491ВК Последната информация която намирам е че кoлата е продадена в гр. Левски, възможно е след това отново да е препродадена. Ето и обявата която намерих в cars.bg ( http://www.cars.bg/c1417540 ) в която новия "собственик" се опитва да я препродаде. Според обявата се казва Анатоли - 0887239747 за съжаление телефона е изключен от няколко дни и не мога да се свържа с него. Справка в гаранционния фонд казва че колата има валидна застраховка на вноски и вноската е платена в гр. Плевен октомври месец. Ще помоля ако има колеги от гр. Плевен и гр.Левски и видят или знаят нещо във връзка с колата от снимките да ми пишат.. , оставям и телефон за връзка с мен - 0883376839

Обяви я за открадната.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Обявия за крадена. И ще видиш как ще се появи.
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не мога да я обявя за крадена, така ми обясниха от МВР понеже ще има разследване и като я намерят ще разберат каква е истината и ще ме подведат под отговорност за подвеждане на длъжностно лице...

Коментар

кола

Знаеш си № ако знаеш коя област и кой град може да е търсиш по лесно в тамошния КАТ
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Според мен, нищо не можеш да направиш. Това ще ти е обица на ухото, че "познати" най-яко може да те прецакат.

Коментар

Преди няколко дни гледах подобна сага в съдебен спор по Нова ТВ, само че човека /ищеца/ си купил мотор без договор, платил 650лв+350лв на по късен етап и собственика се обадил в КАТ, че са откраднали мотора. Този ищеца му завел дело, обаче не го спечели, защото не показа нито един документ, нито за мотора нито за парите, които е проил /пълен балък/ и така ония се облажил с едни 1000лв и мотора пак при него, тЪ ако си готов да влезеш във филма и да лъжеш съвсем спокойно можеш да ги насереш и двамата и твоя приятел и ония другия, казваш че е открадната, а те като не могат да покажат никакъв документ, че си е сменила собственика реално и да се съдите делото би следвало да го спечелиш, а ония да духат супата, защото всички документи са у теб и колата е на твое име
              punto HGT

Коментар

Ако знаеш поне в кои град е продадена, можеш да пуснеш снимка на колата или да напишеш номера тук в темата ти и да помолиш колеги от този град да се огледат за нея и да открият новия собственик. Може човека да се окаже свестен и да си направите прехвърлянето.

Коментар

Има начин! Вместо да питаш по форуми - консултирай се с КАДЪРЕН адвокат.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Вътрешно съм сигурен, че братята роми се възползват на макс от тази схема, понеже там масово се продават и купуват коли без документи.Пишат я после за крадена и прибират колата и парите...
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

кола

Не ти ли е идвал АКТ до сега или май ги пращат в НАПА даде ли му големия талон и малкия
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами аз бих направил следното:Ще заведа граждански иск срещу този мой "познат", като твърдя следното:Дал съм му колата да я ползва срещу наем, възлизащ на съответната сума, която си получил за колата.Уговорката ви е била след Н-броя месеци/години той да ти я върне или да тогава да му я прехвърлиш.Той те е прецакал, като не ти връща колата...Документи никой няма. Никой не може да докаже дали и колко пари ти е дал.Твоята дума срещу неговата.Документите са на твое име, ти си собственика пред закона.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          Иначе - това е най-правилното решение.

Коментар

Immortal написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            Иначе - това е най-правилното решение.
                            +1П.П. Мишо с теб мислим еднакво. Ако ни се случи такова нещо, ще вкараме някой в затвора с теб
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Едно приятелче точно така си купи едно търновско БМВ за 1000 лв...Поне 20 пъти (буквално) му повторих да не се занимава с тая работа, ама не.Взе го, направи му ремонт на мотора, че гореше масло като за последно, кара го две седмици и полицайте му почукаха на вратата Взеха колата и пари йок. Той понеже си е природно глупав дори не си ги и потърси по някакъв ред.Та така, не вярвам пак да купи такава кола, както и не вярвам колегата отново да допусне грешката да продаде кола, без прехвърляне.
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                              X