pplk написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продадох си колата без договор за продажаба ПОМОЩ!
Collapse
X
-
-
Re: кола
kluchar написа:....и ако може да е отпишеш поне от данъчното -ако си е записвал в съвета деNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Никакво дело не е необходимо. Аз имах такъв случай с моя кола. Отиваш в районното и казваш че са ти откраднати рег.табели на колата/понеже с тях се спира автомобила от движение/, след 1-2седмици отиваш в КАТ и пускаш заявление че си загубил талона на Автомобила, а искаш да я спреш от движение. Ще изчакаш малко втеме/ то зависи от бързината на действие на полицията/ при мен стана за 1 седмица.Набавиш ли си всичко я отписваш от данъчното, като преди това си плащаш всичко което дължиш.Това е решението, ако човрка който кара колата не иска доброволно да я прехвърлите.
Коментар
-
VIT написа:..... Отиваш в районното и казваш че са ти откраднати рег.табели на колата/понеже с тях се спира автомобила от движение/.....Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
kluchar написа:Виж какви данъци -актове имаш на твое име- за колата Виж дали е застрахована -може по интернет с №и ако може да е отпишеш поне от данъчното -ако си е записвал в съвета деVIT написа:Никакво дело не е необходимо. Аз имах такъв случай с моя кола. Отиваш в районното и казваш че са ти откраднати рег.табели на колата/понеже с тях се спира автомобила от движение/, след 1-2седмици отиваш в КАТ и пускаш заявление че си загубил талона на Автомобила, а искаш да я спреш от движение. Ще изчакаш малко втеме/ то зависи от бързината на действие на полицията/ при мен стана за 1 седмица.Набавиш ли си всичко я отписваш от данъчното, като преди това си плащаш всичко което дължиш.Това е решението, ако човрка който кара колата не иска доброволно да я прехвърлите.dasteri777 написа:Кажи каква е колата да се оглеждамеsportakus написа:Ако знаеш поне в кои град е продадена, можеш да пуснеш снимка на колата или да напишеш номера тук в темата ти и да помолиш колеги от този град да се огледат за нея и да открият новия собственик. Може човека да се окаже свестен и да си направите прехвърлянето.
Коментар
-
Търси се ! Продадох си колата без договор за продажаба
Здравейте Колеги,Давам информация за колата и се надявам да съм късметлия.. че иначе до колкото разбирам ще има ходене по адвокати, съдилища.. мъка, мъка. Същевременно с това пускал и жалба в прокуратурата за обсебване, но дано я намеря и новия собственик да склони да си я прехвърли на негово име.Колата е Fiat Bravo 1.6/ 16v тъмно син металик с регистрационен номер: ВТ1491ВКПоследната информация която намирам е че кoлата е продадена в гр. Левски, възможно е след това отново да е препродадена. Ето и обявата която намерих в cars.bg ( http://www.cars.bg/c1417540 ) в която новия "собственик" се опитва да я препродаде. Според обявата се казва Анатоли - 0887239747 за съжаление телефона е изключен от няколко дни и не мога да се свържа с него.Справка в гаранционния фонд казва че колата има валидна застраховка на вноски и вноската е платена в гр. Плевен октомври месец.Ще помоля ако има колеги от гр. Плевен и гр.Левски и видят или знаят нещо във връзка с колата от снимките да ми пишат.. , оставям и телефон за връзка с мен - 0883376839Ще помоля Модератор да добави тази информация и да смени заглавието в първия пост на темата понеже не мога да направя редакция.
Коментар
-
Дай телефона на тези в прокуратурата. Звънкай, разходи се до офис на оператора и помоли за адреса.Съдейки по снимките са някакви римляни, трудна работа"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: Търси се ! Продадох си колата без договор за продажаба
teo2 написа:Справка в гаранционния фонд казва че колата има валидна застраховка на вноски и вноската е платена в гр. Плевен октомври месец.
Коментар
-
Защо влизате във филми? Поне 10 коли съм "купил" и "продал" до сега само с пълномощно. Естествено, с разписка-получих сумата ххх, представляваща продажната цена на лекия ми автомобил...марка, модел, номер и т.н. И пълномощно, оня там бай Пешо да може да я прехвърли сам на себе си в КАТ, когато пожелае.Единствения риск са местните данъци, до някъде. Нищо сложно и незаконно няма, обикновена сделка на представителство. И съм ги карал години с пълномощно, бракувал съм ги с това пълномощно, прехвърлял съм си ги, сменял съм номера в КАТ, че и застрахователни обезщетения съм получавал по каско на такива коли, продавал съм двигатели от тях...Собственикът няма как да си търси колата. В разписката пише, че съм му платил продажната цена. То договор няма, ама ако се откаже, ще трябва да върне парите. Никъде в закона не пише, че плащането трябва да се направи едновременно с нотариалната заверка. Може преди това, може да сме в някаква по-сложна система от правоотношения, при които продажбата е някъде по веригата и сумата е преведена заедно с други суми...варианти бол.Издирването на кола...ами за трети страни вие още и се водите собственик. Тая кола е минала някъде преглед, има сключена застраховка ГО, някой плаща вноски ако е разсрочено. Има много варианти да се намери, защото не е нужно една вещ да ви е открадната, за да не знаете у кого се намира в момента.
Коментар
-
кола
Тоя е имал и Мондео Частно лице. 0887239747. Регион: ПлевенАнатолиЛевскиhttps://www.google.bg/search?q=08872...yNiD41U3ybM%3A
Коментар
-
@Salvador - в твоя случай е ясно. Ама доколкото разбирам - при колегата нещата не са така. Няма документи. Дадени са едни пари, срещу тях са дадени талоните и ключовете.Уж познат. Познат, ама...Аз ако съм - ще се разправям първо с него. Как ще продаде колата без да има някакви координати? Брат ми като си продаде колата, момчетата я купиха за да я разглобяват и да я ползват за части. Уговорката беше да я закарат до техния край (Търговищко), а следващата седмица да донесат номерата.Големият талон остана у нас, преснехме личната карта на купувача, и така. Нямаше проблеми, момчетата (постоянно живеещи в Турция български турчета) се оказаха точни и си спазиха уговорката. Брат ми бракува и дерегистрира колата с талона и номерата, а те какво са правили с колата от там нататък не ни интересува.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар