http://www.vesti.bg/sviat/evropa/vyv...-6047107Ако не се отваря,моля някой да го поправи.П.П.Всичко е ОК.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Винетки и за Гърция.
Collapse
X
-
Хм!Звучи изключително невярно, имайки предвид, че по някои от магистралите пунктовете за тол-такси ги пуснаха преди няколко месеца.И ся кво - изхарчените пари за пунктове са джабе?Не че нещо ме учудва де, Гърция и тя е на Балканите, манталитетът е същия, че и по-зле.Таз година им изсулих 160 лв магистрални такси само за едно пътуване до Южна Гърция и обратно. Отделно - ако е вярна информацията, то заглавието не е вярно. Очевидно става въпрос не за винетки, а за чип, отчитащ какво разстояние си изминал - това, от което се опасявам, че ще дойде и у нас.
-
Винетка
От догодина пускат и тол такса от границата до Солун -още го правят -остава да сложат бариерите де правят и нов граничен пункт А на другата от Турция до Игуменица има от няколко години Слагат чип вместо да се плаща тол такса за който са си там и пътуват постоянно Иначе що правят нови пунктове няма логика и с него също да следят колите дали са си платили данъците- глобите в Италия това също го правятКакто и при нас ще стане това по горе където го пише не е точно До Лариса може да се пътува без да се качвате на магистрала и се кара със 100 км
Коментар
-
кола
И аз се открехнах като пътувахме до нас имаше Бг ТИР няколко пъти го засичахме а после го гледаме до Лариса все пътуваше до нас но не по магистралата Не знам как ще взимат пари на границата за бъдещото пътуване в Гърция като не се знае колко км ще минеш дали по обикновен път или магистралаКак ще следят чуждите коли дали имат преглед или дали всички данъци са си платилиИначе и сега те имат чипове по колите си и може да не плащат някои коли на магистралите са с различни фирми https://translate.google.bg/translat...reas.com.gr%2F
Коментар
-
Immortal написа:Очевидно става въпрос не за винетки, а за чип, отчитащ какво разстояние си изминал - това, от което се опасявам, че ще дойде и у нас.
Коментар
-
За леките коли ще си останат винетките, обаче от 2017 съм сигурен, че още ще скача цената...Снощи чух министърката да казва, че разчетите й показвали реална цена от 150 лв. за винетките <3Сега слагат едни метални "рамки" с кабери-броячи на тях, като в асфалта са вкопали и датчици за движение.Така ще се отчитат ТОЛ таксите за товарните хавтомобили.Австрийската Мареа, която имах преди 2 години, имаше лепнато устройство на предния прозорец точно за тази цел, но нямам идея какъв е принципна на събиране там."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
stilo_new написа:Immortal написа:Очевидно става въпрос не за винетки, а за чип, отчитащ какво разстояние си изминал - това, от което се опасявам, че ще дойде и у нас.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар