Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой скоро вадил ли си е виза за САЩ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой скоро вадил ли си е виза за САЩ?

Интересува ме процедурата по подаване на документите за виза.Тя е описана в сайта на посолството, но ако някой го е правил скоро, да даде по-подробни съвети?Става дума за бизнес посещение на семинар, виза В1, с писмена покана от тяхна страна.

Re: Някой скоро вадил ли си е виза за САЩ?

Immortal написа:
    Интересува ме процедурата по подаване на документите за виза.Тя е описана в сайта на посолството, но ако някой го е правил скоро, да даде по-подробни съвети?Става дума за бизнес посещение на семинар, виза В1, с писмена покана от тяхна страна.
    Колега пробвай този форум много е полезен има всичко по твоя въпрос http://forum.all.bg/ubbthreads.php/Cat/0/C/7
    Е46 330d 2++

Коментар

Нищо сложно, трябва ти само снимка по образец - да се вижда челотои бузите - да няма паднала коса по лицето, да е фронтално и т.н. - има си изисквания.И най странното - размер 3Х3см. Моята виза е със снимка която сам си направих с телефона пред една едноцветна стена.Другото е лесно - като сядаш да пускаш документите - паспорта ти да е до тебе, защото ако се забавиш да го търсиш има таймаут системата и трябва да се започва отначало.Аз щом за 5 човека пуснах онлайн документите за час и то хората не бяха до мен...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

5х5 е снимката, не е 3х3.Пуснахме всичко, интервюто е вдругиден. Не е за мен, за брат ми е.Ще го провождаме да свири на мириканците, стига да го пуснат. Ако му откажат - те губят (и брат ми де, 300 лв невъзвръщаеми).Стискайте палци.

Коментар

Стискаме!Тия 300 лв. само за визата ли са?
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
            Стискаме!Тия 300 лв. само за визата ли са?
            Не, такса за провеждането на интервюто са. Без значение от крайния резултат.Тъй се прави богата държава, не като нас - да пускаме Сулью и Пульо без пари да се разхожда у нас.

Коментар

dasteri777 написа:
              Immortal написа:
              Колега пробвай този форум много е полезен има всичко по твоя въпрос http://forum.all.bg/ubbthreads.php/Cat/0/C/7
              Тва дето го пише в тоз форум, го пише и на сайта на посолството.На всеки друг въпрос казват - ми не можем да ти отговорим, зависи от конкретния случай. Изобщо не ми беше полезен, изгубих часове да го ровя.Благодаря все пак, оценявам желанието за помощ.

Коментар

Immortal написа:
                dasteri777 написа:
                Immortal написа:
                Тва дето го пише в тоз форум, го пише и на сайта на посолството.На всеки друг въпрос казват - ми не можем да ти отговорим, зависи от конкретния случай. Изобщо не ми беше полезен, изгубих часове да го ровя.Благодаря все пак, оценявам желанието за помощ.
                Бил съм няколко пъти на интервю за виза, взимал съм всеки път и все още имам валидна бизнес виза там.Основното нещо е, че трябва да си спокоен на самото интервю, ако те праща работодател дават още по - лесно.Ще те питат какво ще правиш там, колко време ще стоиш, с коя фирма ще се срещаш и общо взето е това. Почти винаги правят някаква проверка за човека. Примерно на интервюто на жена ми знаеха, че е ходила в Колумбия и бяха питали защо? (Big brother is watching you) Понякога питат и някакви глупави въпроси като примерно "How did you get here?".Дори съм виждал ако човека не говори английски му викат или преводач или самия консул проговаря български. Основното, което иска да види интервюиращият е, че имаш силна връзка със страната си (работа, жена, деца) и това ще те накара да се върнеш. Ако успееш да го убедиш в това винаги дават виза.

Коментар

Така е. Аз се каня догодина или по-догодина да водя жената и децата на разходка до америката и отсега се притеснявам, че ако тръгнем всичките, може да не им дадат визи. Да е ходил човек из белите държави и да се е върнал много помага. Май първо ще взема да ги заведа някъде из европата, да ни види бай брадър.А, и да ти дадат виза не е гаранция, че ще те пуснат да се качиш на самолета за щатите. Добре е да се знае, за да е подготвен психически човек, че преди самия полет пак правят едно малко интервю. Не са американци, а местни служби според мен. В тоя смисъл не препоръчвам Амстердам като отправна точка. 25 мин. ме мъчиха и направо ми се изпилиха нервите, просто щото не го очаквах. Правят го вътре в чакалнята на изхода за самолета и няма връщане за по цигарка. 7 часа ги проклинах после.Въпрос: С каква валидност издават туристическа виза в момента?
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                    Така е. Аз се каня догодина или по-догодина да водя жената и децата на разходка до америката и отсега се притеснявам, че ако тръгнем всичките, може да не им дадат визи. Да е ходил човек из белите държави и да се е върнал много помага. Май първо ще взема да ги заведа някъде из европата, да ни види бай брадър.А, и да ти дадат виза не е гаранция, че ще те пуснат да се качиш на самолета за щатите. Добре е да се знае, за да е подготвен психически човек, че преди самия полет пак правят едно малко интервю. Не са американци, а местни служби според мен. В тоя смисъл не препоръчвам Амстердам като отправна точка. 25 мин. ме мъчиха и направо ми се изпилиха нервите, просто щото не го очаквах. Правят го вътре в чакалнята на изхода за самолета и няма връщане за по цигарка. 7 часа ги проклинах после.Въпрос: С каква валидност издават туристическа виза в момента?
                    Е сега ти почна да го шашкаш човекът... Няма гаранция, че и на граничния контрол в САЩ ще те пуснат, виждал съм да връщат хора ама ако не изглеждаш като талибан и можеш да кажеш какво ще правиш там пускат. Гадното е, че граничния контрол има право да ти откаже да влезеш в страната без да ти дават никакви обяснения.На Амстердам и мен ме държаха (че и целия самолет половин час) да си говорим с Department of Homeland Security (май беше) и накрая ме пуснаха като този каза, че на граничния контрол в самото УСА, със сигурност няма да ме пуснат, ама ме пуснаха. (Паспорта ми беше леко намокрен с водица, жената докато поливала китките и на снимката имаше едно жълто петно с две черни точки за очи )Едно време аз взех 10 годишна бизнес виза, ама последно време са затегнали и разпитват много подробно колко време ще стоиш, колко е дълъг проекта и на база на това определят срока на бизнес визата. За туристическите съм чувал подобни неща - зависи колко време ще си там, хотелска резервация и т.н., но и всичко зависи от това как ще те прецени консула, ако си малко рисков, малък срок на визата, ако не си по - голям.

Коментар

Абе такава и аз имам отпреди 5 години, дадоха ми я за една 7 дневна конференция. Интересно ми е сега за 300 лв. какво получавам, щот тогава беше по-евтина. Горното го написах, защото ако аз го знаех навремето със сигурност щях да мина по-леко. Отделно, от трите това ми беше най-дългото интервю. В посолството, по спомен, беше към 4-5 мин. (пътувам много и се връщам), на границата - под минута (не изглеждам като талибан), пък на летището - 25. Документи им показвах, обяснявах се, пък мислиха, пък викаха някакъв шеф, пък пак ме разпитваха. Цялата галиматия си мисля, че стана защото буквално се стреснах, като разбрах, че имало и втора цедка и със сигурност ми е личало много, щото и без това си бях изнервен от мисълта за дългия полет.
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Тъй.... Виза не са дали, но не по вина на брат ми.Оказало се, че американците, изпратили поканата са сбъркали, и всъщност е трябвало да изпратят друг вид покана, т.нар. "петиция", за виза Р-3.Казали са му, че при следващо кандидатстване този отказ няма да го вземат пред вид, както и че може да подаде веднага след като американците оправят поканата, а да не чака 6-месечен срок.Тъй че засега няма положителен резултат. Сега ще чака отговор от там, и евентуално, тази петиция, и после пак. Нови 300 лв такса, плюс пътни и дневни до София и обратно...

Коментар

Мда, тъпо. Петиции някакви. Навремето минах с едно смотано писмо, дето всеки може да си го фабрикува и разговора беше "-...аз тука имам и писмо от организаторите. -Ааа, имате ли? Ми дайте го. Браво-много е хубаво! На си ви го!".Явно бая са се затегнали нещата.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                          X