Интересува ме процедурата по подаване на документите за виза.Тя е описана в сайта на посолството, но ако някой го е правил скоро, да даде по-подробни съвети?Става дума за бизнес посещение на семинар, виза В1, с писмена покана от тяхна страна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой скоро вадил ли си е виза за САЩ?
Collapse
X
-
Re: Някой скоро вадил ли си е виза за САЩ?
Immortal написа:Интересува ме процедурата по подаване на документите за виза.Тя е описана в сайта на посолството, но ако някой го е правил скоро, да даде по-подробни съвети?Става дума за бизнес посещение на семинар, виза В1, с писмена покана от тяхна страна.Е46 330d 2++
-
Нищо сложно, трябва ти само снимка по образец - да се вижда челотои бузите - да няма паднала коса по лицето, да е фронтално и т.н. - има си изисквания.И най странното - размер 3Х3см. Моята виза е със снимка която сам си направих с телефона пред една едноцветна стена.Другото е лесно - като сядаш да пускаш документите - паспорта ти да е до тебе, защото ако се забавиш да го търсиш има таймаут системата и трябва да се започва отначало.Аз щом за 5 човека пуснах онлайн документите за час и то хората не бяха до мен...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
dasteri777 написа:Immortal написа:Интересува ме процедурата по подаване на документите за виза.Тя е описана в сайта на посолството, но ако някой го е правил скоро, да даде по-подробни съвети?Става дума за бизнес посещение на семинар, виза В1, с писмена покана от тяхна страна.
Коментар
-
Immortal написа:dasteri777 написа:Immortal написа:Интересува ме процедурата по подаване на документите за виза.Тя е описана в сайта на посолството, но ако някой го е правил скоро, да даде по-подробни съвети?Става дума за бизнес посещение на семинар, виза В1, с писмена покана от тяхна страна.
Коментар
-
Така е. Аз се каня догодина или по-догодина да водя жената и децата на разходка до америката и отсега се притеснявам, че ако тръгнем всичките, може да не им дадат визи. Да е ходил човек из белите държави и да се е върнал много помага. Май първо ще взема да ги заведа някъде из европата, да ни види бай брадър.А, и да ти дадат виза не е гаранция, че ще те пуснат да се качиш на самолета за щатите. Добре е да се знае, за да е подготвен психически човек, че преди самия полет пак правят едно малко интервю. Не са американци, а местни служби според мен. В тоя смисъл не препоръчвам Амстердам като отправна точка. 25 мин. ме мъчиха и направо ми се изпилиха нервите, просто щото не го очаквах. Правят го вътре в чакалнята на изхода за самолета и няма връщане за по цигарка. 7 часа ги проклинах после.Въпрос: С каква валидност издават туристическа виза в момента?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Така е. Аз се каня догодина или по-догодина да водя жената и децата на разходка до америката и отсега се притеснявам, че ако тръгнем всичките, може да не им дадат визи. Да е ходил човек из белите държави и да се е върнал много помага. Май първо ще взема да ги заведа някъде из европата, да ни види бай брадър.А, и да ти дадат виза не е гаранция, че ще те пуснат да се качиш на самолета за щатите. Добре е да се знае, за да е подготвен психически човек, че преди самия полет пак правят едно малко интервю. Не са американци, а местни служби според мен. В тоя смисъл не препоръчвам Амстердам като отправна точка. 25 мин. ме мъчиха и направо ми се изпилиха нервите, просто щото не го очаквах. Правят го вътре в чакалнята на изхода за самолета и няма връщане за по цигарка. 7 часа ги проклинах после.Въпрос: С каква валидност издават туристическа виза в момента?
Коментар
-
Абе такава и аз имам отпреди 5 години, дадоха ми я за една 7 дневна конференция. Интересно ми е сега за 300 лв. какво получавам, щот тогава беше по-евтина. Горното го написах, защото ако аз го знаех навремето със сигурност щях да мина по-леко. Отделно, от трите това ми беше най-дългото интервю. В посолството, по спомен, беше към 4-5 мин. (пътувам много и се връщам), на границата - под минута (не изглеждам като талибан), пък на летището - 25. Документи им показвах, обяснявах се, пък мислиха, пък викаха някакъв шеф, пък пак ме разпитваха. Цялата галиматия си мисля, че стана защото буквално се стреснах, като разбрах, че имало и втора цедка и със сигурност ми е личало много, щото и без това си бях изнервен от мисълта за дългия полет.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Тъй.... Виза не са дали, но не по вина на брат ми.Оказало се, че американците, изпратили поканата са сбъркали, и всъщност е трябвало да изпратят друг вид покана, т.нар. "петиция", за виза Р-3.Казали са му, че при следващо кандидатстване този отказ няма да го вземат пред вид, както и че може да подаде веднага след като американците оправят поканата, а да не чака 6-месечен срок.Тъй че засега няма положителен резултат. Сега ще чака отговор от там, и евентуално, тази петиция, и после пак. Нови 300 лв такса, плюс пътни и дневни до София и обратно...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар