Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола без гражданска, автоматично сваляне от отчет?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Феновете на бюрокращината не отстъпват! Не схванах що не си фен на това да се опростят процедурите и да не се налага да си освобождаваш по ден за пускане и спиране? Щото си се минал и искаш и другите да се минат ли? Ако трябва да бъдем точни, като взех форда ми отне точно 2 часа да сменя собствеността в КАТ Ямбол, ама не навсякъде опашките са по 1-2ма и не винаги уцелваш ненатоварен период. Ама що да е така, като може да си ги подготвиш тия неща онлайн и да ти изпратят примерно документите по пощата - ако има проблем, тогава да се разкарваш.
    За какво въобще да подготвям нещо и да се разправям с пощите?Не може ли да влезна в един сайт и просто да цъкна един бутон - спиране на автомобила ми от движение. И след 6 месеца, да се логна за 5 секунди в същия сайт и да цъкна на бутона - пускане на автомобил в движение?Нима вече няма масово камери? Ха съм минал през някоя с колата след натискането на бутона, ха веднага да ми взимат от сметките полагащата ми се за това глоба. Елементарно е!Или викаш на теб пощите ти харесват? Защо държиш на тази бюрокрация?"Феновете на бюрокращината не отстъпват! " - да се възползвам от цитата.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

При сключване на нова застраховка "Гражданска отговорност" регистрацията на автомобила да се възстановява служебно, предстои да гласува парламентът. Гаранционният фонд ще изпраща списък с автомобилите, които нямат валидна "Гражданска отговорност" и МВР ще заличава тези автомобили служебно, каза пред журналисти депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Ще направим редакционна поправка по предложение на Мартин Димитров (РБ) последващата регистрация отново да става служебно от страна на КАТ след като автомобилът възстанови застраховката "Гражданска отговорност", добави той.
      Честито!С това, мисля че драмата приключва.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
        При сключване на нова застраховка "Гражданска отговорност" регистрацията на автомобила да се възстановява служебно, предстои да гласува парламентът. Гаранционният фонд ще изпраща списък с автомобилите, които нямат валидна "Гражданска отговорност" и МВР ще заличава тези автомобили служебно, каза пред журналисти депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Ще направим редакционна поправка по предложение на Мартин Димитров (РБ) последващата регистрация отново да става служебно от страна на КАТ след като автомобилът възстанови застраховката "Гражданска отговорност", добави той.
        Честито!С това, мисля че драмата приключва.
        И едното и другото е пълен правен абсурд! Правото в България беше погребано заедно с проф. Живко Сталев. Мир на праха им!Амин!п.п. Днес по някакво чудо се разминахме с едно безумие, което не мина на второ четене в Кодеса за застраховането - сигурно застрахователите са се изскръндзили да платят комуто или колкото...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

http://www.dnes.bg/politika/2015/12/...-onlain.286723
          punto HGT

Коментар

Kay_ написа:
            stilo_new написа:
            Колеги, моля ви не се карайте. BO, ти си кавалер, отстъпи на момичето.
            Ако си мислиш, че Еле не може да си отстоява позицията...си в голяма грешка.
            Знам, че може, но все пак...

Коментар

BO - ти изобщо четеш ли? gamma, кое му е честито - като ти свалят колата, ще те накарат да им занесеш номерата/документите и после как ще стане автоматично, след като трябва да се разходиш пак до там да си ги вземеш. И ако може мен да не ме обсъждате.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

те първо съсипаха пощите за да ,може да ги има спиди и еконт ,сега пък по пощите .Да не сме в германия .Трябва да е като билетите от сайтовете дето се купуват онлайн с баркод ,с него си се регистрирваш ,където ти е кеф и т.н. И тия миндили като ще ми спират колата от движение ,ще пращат ли смс-и ,щото разбираш ли тва на човек му е най-важното ....
                фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                  те първо съсипаха пощите за да ,може да ги има спиди и еконт
                  Колега, тва верно ли го мислиш? Нямам спомен пощите да са се занимавали с куриерски услуги от врата до врата в рамките на 24 часа.
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

ele написа:
                    BO - ти изобщо четеш ли?
                    Аз много добре чета, а ти четеш ли? Ама държиш нещо да ти се изпраща по пощата. Защо? А, да, бюрокрация да има.Аз лично държа ако си сменя собствеността на колата, то талона само да ми се изпраща по пощата, евентуално. Може и личната карта.Значи в момента се гласи предложението, което уж е прието, автоматично да става всичко, ама ти нещо негодуваш. Викаш, че си против това и е по-добре да се занимаваш с бумащини. И после ти си била против бюрокрацията?Само да ти напомня:
                    ele написа:
                    А аз съм категорично против автоматичното снемане от отчет. Поредна стъпка, показваща безсилие да се справят със ситуацията.
                    Какво имаш против това нещо точно? Ама ясно изразено, а не подхвърлено във въздуха.Плащаш получаваш, не плащаш, не получаваш. Елементарно е.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

pplk написа:
                      tomazo написа:
                      Колега, тва верно ли го мислиш? Нямам спомен пощите да са се занимавали с куриерски услуги от врата до врата в рамките на 24 часа.
                      няма го ,но можеше да го има .Преди да влезнем в ЕС се занимавах с внос и износ. Бг пощите можеха при правилна политика да са слънце и да има каквито и да искаш услуги :D но нямаше да ги има тия десетки дребни куриески фирмички и няколко по големи :D стотици работни места и прочие ,вместо да се дават млн.левове за охрана и т.н. и т.н. абе дълга е темата ...то е ясно ,че към днешна дата ,човек като чуе пощи и си представя опашка пенсионери
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

BO написа:
                        ele написа:
                        А аз съм категорично против автоматичното снемане от отчет. Поредна стъпка, показваща безсилие да се справят със ситуацията.
                        Какво имаш против това нещо точно? Ама ясно изразено, а не подхвърлено във въздуха.Плащаш получаваш, не плащаш, не получаваш. Елементарно е.
                        задължително трябва да има някакъв период ,гратисен или там какъвто ще да бъде защо да става автоматично ?
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                          pplk написа:
                          tomazo написа:
                          няма го ,но можеше да го има .Преди да влезнем в ЕС се занимавах с внос и износ. Бг пощите можеха при правилна политика да са слънце и да има каквито и да искаш услуги :D но нямаше да ги има тия десетки дребни куриески фирмички и няколко по големи :D стотици работни места и прочие ,вместо да се дават млн.левове за охрана и т.н. и т.н. абе дълга е темата ...то е ясно ,че към днешна дата ,човек като чуе пощи и си представя опашка пенсионери
                          Нещо пак не схващам, ама нема значка. Явно в куриерските фирми бачкат роботи, та стотиците работни места в пощите са останали незаети. Зарежи, темата е друга.
                          207 тиква автомат
                          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

BO Ти сериозно ли? Ами примерно сменяш регистрацията - подаваш онлайн заявлението, викаш куриер (под пощи нямам предвид пощите, макар че те имат куриерска услуга), взима ти документите, като са готови, пращаш ги да ти ги донесат. Ако живее в града, в който ти е постоянното местоживеене, не ти е проблем, ама аз примерно трябва да пропътувам 200 км, ако трябва да свърша нещо. И не виждам какво му е автоматичното - нали при спиране от движение ти искат документите на автомобила и номерата - значи един път ще се разкараш да ги дадеш, а втория да ги вземеш - те по въздуха автоматично няма как да отидат или... ? И за да те информират, че са ти спрели колата, колкото допълнително средства трябва да се отпуснат - още едно кранче отворено от бюджета да капят парички. Да не говорим, че глобата за липса на ГО пада - от 400 на 250!!! Вместо да я увеличат и да те праснат с 2000 минимум, че си без ГО и да те откажат да си караш колата в такива случаи, те я правят още по-евтина.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                              И ако може мен да не ме обсъждате.
                              Не така грубо де.

Коментар

tomazo написа:
                                BO написа:
                                ele написа:
                                задължително трябва да има някакъв период ,гратисен или там какъвто ще да бъде защо да става автоматично ?
                                Ами то си има такъв период и сега. След като не платиш дадената вноска, то имаш 15 дни гратисен период. На 16-тия ти махат колата и това е.Плащаш си ГО-то и на следващия ден колата ти отново е готова за движение. Не виждам причината да не бъде така и да негодувате срещу това.
                                ele написа:
                                BO Ти сериозно ли? Ами примерно сменяш регистрацията - подаваш онлайн заявлението, викаш куриер (под пощи нямам предвид пощите, макар че те имат куриерска услуга), взима ти документите, като са готови, пращаш ги да ти ги донесат. Ако живее в града, в който ти е постоянното местоживеене, не ти е проблем, ама аз примерно трябва да пропътувам 200 км, ако трябва да свърша нещо. И не виждам какво му е автоматичното - нали при спиране от движение ти искат документите на автомобила и номерата - значи един път ще се разкараш да ги дадеш, а втория да ги вземеш - те по въздуха автоматично няма как да отидат или... ? И за да те информират, че са ти спрели колата, колкото допълнително средства трябва да се отпуснат - още едно кранче отворено от бюджета да капят парички. Да не говорим, че глобата за липса на ГО пада - от 400 на 250!!! Вместо да я увеличат и да те праснат с 2000 минимум, че си без ГО и да те откажат да си караш колата в такива случаи, те я правят още по-евтина.
                                Пак не четеш, както ти казах, очевидно. Вземи виж процедурата както е замислена и пак се пробвай.Сега се надъхваш с някаква измислена информация в твоята глава. Никой нищо няма да те кара да ходиш и да носиш нещо някъде си.И отново глупости - моето мнение е, че ако някъде живееш постоянно, то трябва да си смениш и постоянното местожителство и да плащаш данъци в общината в която реално живееш, а не да плащаш за боклук в град Х, а да си го изхвърляш в град У. Та ако ти си го сътворила това нещо, то напълно подкрепям да те разкарват не 200 ами 20000 км за всичко. Дори и боклука да си изхвърляш в града по постоянно местожителство всеки ден. Пък после се жалвай, че нещата не работели коректно. Ами няма как да работят коректно, защото не малко неща зависят и от нас.Ама понеже сме си мрънкачи, най-лесно е да мрънкаме срещу всеки за всичко, а собствената ни градинка по презумпция е най-добрата и изчистена.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X