Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола без гражданска, автоматично сваляне от отчет?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    В Англия този проблем са го решили, като само ги уведомяваш писмено по пощата, че автомобилът няма да се движи по пътната мрежа. След това, ако решиш, че искаш да го караш, пак по същия начин. За съжаление в България системата е тотално тоталитарна, като направиха само 1 стъпка за опростяването й - ако си взимаш кола с номер от твоята област, не се налага да й сменяш номерата. Според мен трябва да се направи тотална промяна - без смяна на номера, без нотариуси и подобни ’усложнения’. А аз съм категорично против автоматичното снемане от отчет. Поредна стъпка, показваща безсилие да се справят със ситуацията.
    Абе и в Германия има временни номера, които важат само за лятото, ама при нас трябва да се цака цялата година... Не се иска много да подходят умно и да го направят както трябва.

Коментар

Ако ще си говорим с правила, то и тук може да си пуснеш временно колата в движение, нали?Отиваш и я спираш. Съответно не плащаш ГО. След това ако искаш да я караш само лятото, то минаваш по процедурата за временно пускане в движение и това е.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        Ако ще си говорим с правила, то и тук може да си пуснеш временно колата в движение, нали?Отиваш и я спираш. Съответно не плащаш ГО. След това ако искаш да я караш само лятото, то минаваш по процедурата за временно пускане в движение и това е.
        Да, след като загубиш по един ден за спирането и пускането, а не десетина минути, за да ги уведомиш.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
          BO написа:
          Да, след като загубиш по един ден за спирането и пускането, а не десетина минути, за да ги уведомиш.
          Само да ти напомня - един обикновен човек губи дори и над един ден да си подаде данъчната декларация, защото да те цитирам - ами да си плати и да не се занимава.А колата да си я пусне временно в движение всеки може по много елементарна процедура. Дори да нямаш и средно образование. Дори и да не може да пише ако щеш.Та ако не ти се занимава на теб, то може да ми платиш и аз ще ти я пусна временно в движение (да ти напомня твоя коментар преди години). И няма да си загубиш времето. Не се притеснявай.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Пак се мрънка без да се мисли. Или по-точно се мисли първосигнално. Притежанието на МПС не е задължение и носи определени отговорности. Една от тях е задължителното наличие на застраховка ГО. Щом не си карате колата, ще я спирате от движение, тъй като много други хитреци, които не посещават този форум, разбира се, карат без застраховки. С такава промяна в закона, поне част от тях ще започнат да сключват застраховки и положението поне мъничко ще се подобри.Това са моите 5 ст по темата.

Коментар

Един обикновен човек, особено такъв, който не може да чете и пише, не подава данъчна декларация, защото е на трудов договор, ако има изобщо такъв. Данъчното ти задължение към държавата какво общо има с автомобил, който не е в движение по пътната мрежа? И не, не ти отнема 1 ден да си подадеш данъчната декларация. Аз я подавам за има-няма 1 час с попълването. Ако на теб ти отнема 1 ден, много жалко. И не разбрах - ти одобряваш бюрокрацията ли, че си толкова против опростяването на процедурите за хората????

Коментар

ele написа:
                Един обикновен човек, особено такъв, който не може да чете и пише, не подава данъчна декларация, защото е на трудов договор, ако има изобщо такъв. Данъчното ти задължение към държавата какво общо има с автомобил, който не е в движение по пътната мрежа? И не, не ти отнема 1 ден да си подадеш данъчната декларация. Аз я подавам за има-няма 1 час с попълването. Ако на теб ти отнема 1 ден, много жалко. И не разбрах - ти одобряваш бюрокрацията ли, че си толкова против опростяването на процедурите за хората????
                Нещо се опъваш сега. Дадох ти елементарния пример, който е съпоставим. И не, обикновено да си пуснеш колата в движение отново би отнело има-няма 1 час.И пак с твоите думи - ако на теб ти отнема един час данъчната декларация, а на мен 5 часа, то аз ще платя на теб да ми я направиш. Съответно и обратното - ако на мен ми отнема 1 час за временно пускане в движение на МПС, а на теб 5 часа, то ти ще ми платиш. Не мислиш ли, че е еднакво? Отделно, че за временно пускане в движение на МПС, то ти трябва акъл, колкото да може да пишеш и въобще да не мислиш. Дори нито един път в живота си да си го правил това. Ама ти викаш то е бюрокрация. И отново - за данъчната декларация не е бюрокрация, а един средностатистически човек почти няма шанс да си я пусне лесно и без грешка. И това не е бюрокрация? Отделно, че инструкциите за данъчната декларация също бяха писани от данъчни субекти на бумащен език, та трябва да използваш жокер от приятел, за да ти каже на достъпен език какво се очаква. И това не е бюрокрация? А, да, забравих, ти може да я пуснеш за 1 час, значи не е проблем. То и един хирург може да ти извади жлъчката за под 1 час. Ти можеш ли? Толкова е елементарно по принцип.п.п. И конкретно на поставения въпрос - аз искам да влезна в един сайт, през който да мога да направя абсолютно всичко и никога нищо да не правя, и да не се разкарвам до никъде. Просто да имам 2 бутона - пускане и спиране на МПС с номер ХХХ в движение и това е. Искам така да си подавам и данъчната декларация - 500 лв. -> ОК бутон и това е. Искам да натисна принт на нова лична карта. Искам да си поръчам и визата за САЩ с един бутон. Искам всичко на един клик разстояние. Много ли искам?Нима не знаят кога ми изтича ГО-то? Защо просто не ми одържат парите за нея от заплатата ми, която отново я знаят? Защо и данъка за колата ми или имуществото ми не го взимат автоматично? Защо просто автоматично не ми взимат парите за всяка глоба 5 минути от налагането ѝ от мен - от моя сметка? Нима всичко това не е елементарно за изпълнение? За какво трябва да заплащам с пари на бензиностанцията за горивото, което сипвам? Нима не може от колонката директно да ми взима парите от сметката? Защо въобще трябва да има физически разплащателни средства? Това е една огромна бюрокрация.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO, като няма какво да кажеш, започваш да даваш неадекватни примери. По твоята логика, като не си платиш данъка на къщата, трябва да дойдат да я затворят да не живееш в нея....

Коментар

ele написа:
                    BO, като няма какво да кажеш, започваш да даваш неадекватни примери. По твоята логика, като не си платиш данъка на къщата, трябва да дойдат да я затворят да не живееш в нея....
                    Логиката ми е елементарна. Ако искаш да ползваш някакво облекчение, то трябва да минеш по процедурата.За някои неща процедурата е лесна, за други трудна. Ти като няма какво да кажеш, защо бръщолевиш?Друг пример - ако не живееш в дадено жилище, то трябва отново да минеш и да заявиш, че не живееш там, за да не плащаш определен данък. Пак бумащина, пак глупости. Не може ли това да стане с един клик на бутон, като се логна на един елементарен сайт, за който предложих?Или викаш за жилището може, за данъците може да се занимаваш с бумащина и не ти пречи, ама само за колата искаш всичко да става ей така от само себе си?Значи в сферата в която се намираш ти или член от твоето семейство може да има брутална бюрокрация, ама ако от нещо не разбираш, то там очакваш всичко да е цветя и рози? А бе страхотна логика.
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ok, схванах, ти си фен на бюрокращината. Няма за какво повече да спорим!

Коментар

Колеги, моля ви не се карайте. BO, ти си кавалер, отстъпи на момичето.

Коментар

stilo_new написа:
                          Колеги, моля ви не се карайте. BO, ти си кавалер, отстъпи на момичето.
                          Ако си мислиш, че Еле не може да си отстоява позицията...си в голяма грешка.
                          ФИАТ- Пътят е само формалност
                          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                          -----------------------------------------------------
                          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ele написа:
                            ok, схванах, ти си фен на бюрокращината. Няма за какво повече да спорим!
                            Нищо не си схванала, очевидно. Даже в предишното си мнение съм отговорил конкретно какво искам, директно на поставения от теб въпрос с думите "И не разбрах - ти одобряваш бюрокрацията ли...". И не случайно написах "И конкретно на поставения въпрос", за да видиш моето мнение и какво аз искам. Ама ти пак във вглъбяването си за самия спор не четеш мненията, очевидно.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

засраховка

Има ли някои на които са му платили при ПТП в чужбинаЛично на мен са ми отказвали
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Феновете на бюрокращината не отстъпват! Не схванах що не си фен на това да се опростят процедурите и да не се налага да си освобождаваш по ден за пускане и спиране? Щото си се минал и искаш и другите да се минат ли? Ако трябва да бъдем точни, като взех форда ми отне точно 2 часа да сменя собствеността в КАТ Ямбол, ама не навсякъде опашките са по 1-2ма и не винаги уцелваш ненатоварен период. Ама що да е така, като може да си ги подготвиш тия неща онлайн и да ти изпратят примерно документите по пощата - ако има проблем, тогава да се разкарваш.

Коментар

Working...
                                X