Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола без гражданска, автоматично сваляне от отчет?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Баси тъпотията... Имам мотопед, който не съм карал от години. Могат да го спрат от движение, защото няма гражданска и седи в гаража ?!?Бойко прекали. Първо сланината, сега това.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Р Е В О Л Ю Ц И Я !!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е единствения изход. Не знам само народа до кога ще търпи всичко това. Като овце сме.........След сланината трябва да се разшири списъка с вредни навици след които си плащаш за лечение.Например който ходи да работа и се случи трудова злополука, то пак да си плаща, да не е ходил на работа все пак.Дишаш замърсен въздух - плащаш си.Някой те блъснал на тротоара - плащаш си.......все пак се разхождаш по плочките и ги изтъркваш полека лека.....Заразил си се в градския транспорт от някой вирус - плащаш си ....... можело е и да се придвижиш пеша.......Примерите могат да продължат безкрай................За едно нещо обаче е прав премиера.......наистина ни е лош материала.......щом търпим всичко това......
      Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

vgeorgiev написа:
        Баси тъпотията... Имам мотопед, който не съм карал от години. Могат да го спрат от движение, защото няма гражданска и седи в гаража ?!?Бойко прекали. Първо сланината, сега това.
        Нещо не ти схващам логиката. Не го караш, не плащаш ГО, а се оплакваш, че ще го спрат от движение. Ако решиш утре да го подкараш, пак ли няма да си направиш ГО?
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

ivokolev написа:
          Р Е В О Л Ю Ц И Я !!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е единствения изход. Не знам само народа до кога ще търпи всичко това. Като овце сме.........След сланината трябва да се разшири списъка с вредни навици след които си плащаш за лечение.Например който ходи да работа и се случи трудова злополука, то пак да си плаща, да не е ходил на работа все пак.Дишаш замърсен въздух - плащаш си.Някой те блъснал на тротоара - плащаш си.......все пак се разхождаш по плочките и ги изтъркваш полека лека.....Заразил си се в градския транспорт от някой вирус - плащаш си ....... можело е и да се придвижиш пеша.......Примерите могат да продължат безкрай................За едно нещо обаче е прав премиера.......наистина ни е лош материала.......щом търпим всичко това......
          Преди да вдигнеш революцията, вземи да помислиш малко. Кажи ми, по каква логика, аз трябва да плащам за здраве в пъти повече от други, а да получавам същото?За трудовите злополуки се плаща и сега, викат му застраховка. Колкото по-рискова е професията, толкова по-висока е цената на застраховката. Като си правиш здравна застраховка, попълваш въпросник и един от въпросите е дали си пушач и колко пушиш. Познай защо! Цената на застраховка живот се определя от професия, хобита/ екстремни/ и т.н. Не виждам причина, след като в цял свят е така, то в България да е различно.
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Застраховката живот е нещо съвсем различно .Системата на здравното осигуряване в България е солидарна.Със сигурност и ти вършиш неща които малко или много вредят на здравето ти. Педполагам консумираш сол......захар......и двете при прекомерна употреба носят рискове........
            Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

pplk написа:
              vgeorgiev написа:
              Нещо не ти схващам логиката. Не го караш, не плащаш ГО, а се оплакваш, че ще го спрат от движение. Ако решиш утре да го подкараш, пак ли няма да си направиш ГО?
              Гледам и против мнението на колегата си....... хубаво имаш собствено мнение, но доводите ти и в този случай понакуцват...Да ти помогна да схванеш логиката, и тя е че плащаш за нещо когато го ползваш, колегата ще си плати ГО когато реши да подкара мотопеда. По твоята логика сигурно и ток трябва да плаща дори са не ползва.......вода също. . .....
              Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

ivokolev написа:
                Застраховката живот е нещо съвсем различно .Системата на здравното осигуряване в България е солидарна.Със сигурност и ти вършиш неща които малко или много вредят на здравето ти. Педполагам консумираш сол......захар......и двете при прекомерна употреба носят рискове........
                Дадох ти пример със застраховката, като една функционираща система, в която тези рискове са предвидени. Солидарната система е възможно най-тъпото нещо, което се прилага в България. От къде на къде, ако аз не пуша, трябва да плащам за здравето на пушача? Някой го е накарал насила да се трови ли? Защо трябва да блъскам по 12 часа, за да плащам социалните на някой търтей? И да, имам пороци и искам аз да си плащам за тях, отговорността си е моя. Искам, когато плащам по-високи вноски, то и отношението да е по-добро, а не същото, като към някой, дето не си е мръднал пръста цял живот. Плюя на тая солидарност!
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

ivokolev написа:
                  pplk написа:
                  vgeorgiev написа:
                  Гледам и против мнението на колегата си....... хубаво имаш собствено мнение, но доводите ти и в този случай понакуцват...Да ти помогна да схванеш логиката, и тя е че плащаш за нещо когато го ползваш, колегата ще си плати ГО когато реши да подкара мотопеда. По твоята логика сигурно и ток трябва да плаща дори са не ползва.......вода също. . .....
                  Постинга ми не беше към теб, ма гледам взимаш отношение. Къде виждаш промяна в цялата система, че чак революции ще вдигаш? Като не си кара мотопеда и не плаща, по какъв начин сега ще го принудят да плаща? Имам само една молба! Не ми тълкувай логиката !
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Опитах се да ти помогна да схванеш логиката на колегата.Разбира се че не могат да го накарат насила да плаща, но се увеличава бюррокрацията ако утре реши да си плати ГО вече ще трябва да ходи и до КАТ......А за здравната и другите социални системи, да, имат недостатъци но просто не е измислена по добра система......може би.....Няма как каквато и да е системата, да плащаш строго индивидуална вноска. При разнообразието на храни и на това че никой не знае утре какво ще ядеш и от какво ще се разболееш, как да ти изчислят вноската?И да, трябва революция, защото всеки ден се измислят нови простотии - винетки с нови цени, ето това за ГО, удвоояване на годините през които трябва да си се здравноосигурявал и какво ли още не........А пътищата спокойно могат да са изпънати като по конец, пари има бол, разбира се краде се и на поразия.Защо не се правят пътища с акциза от горивата ???За 2014 от винетко има постъпления за 200 млн.лв. Лукойл е продал горива за 6 500 млн.лв. което е около 3 000 млн.лв. акциз. Та къде са всички тези пари ? Пътищата ни са ужасни.А като стана дума за Лукойл, кажи ми как без революция ще се промени факта че рафинерията винаги е на загуба по документи и не плаща и една стотинка данък печалба ?
                    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

ivokolev написа:
                      Опитах се да ти помогна да схванеш логиката на колегата.Разбира се че не могат да го накарат насила да плаща, но се увеличава бюррокрацията ако утре реши да си плати ГО вече ще трябва да ходи и до КАТ......А за здравната и другите социални системи, да, имат недостатъци но просто не е измислена по добра система......може би.....Няма как каквато и да е системата, да плащаш строго индивидуална вноска. При разнообразието на храни и на това че никой не знае утре какво ще ядеш и от какво ще се разболееш, как да ти изчислят вноската?И да, трябва революция, защото всеки ден се измислят нови простотии - винетки с нови цени, ето това за ГО, удвоояване на годините през които трябва да си се здравноосигурявал и какво ли още не........А пътищата спокойно могат да са изпънати като по конец, пари има бол, разбира се краде се и на поразия.Защо не се правят пътища с акциза от горивата ???За 2014 от винетко има постъпления за 200 млн.лв. Лукойл е продал горива за 6 500 млн.лв. което е около 3 000 млн.лв. акциз. Та къде са всички тези пари ? Пътищата ни са ужасни.А като стана дума за Лукойл, кажи ми как без революция ще се промени факта че рафинерията винаги е на загуба по документи и не плаща и една стотинка данък печалба ?
                      Мога да се хвана на бас, че на тая моторетка не са и плащани данъците от години. Условностите стават много и в случая май има конкретен виновник, дето си търси повод/причина да е недоволен. Представям си, кви ревове ще има, в случай, че ти свалят колата от отчет, ако не си платиш данъците:D По-добра система съществува и работи в цяла Западна Европа от много години. Там не е задължително да се осигуряваш в държавата, има и частни фондове. В САЩ системата е -"колкото платиш, толкова ще получиш" и е през застрахователните компании. Абсолютно нормално е да ти повишат броя години за осигуряване, защото смотаната система не може да функционира без вноски от максимален брой хора. Когато хората не плащат, а ползват, идва момента на сриване на системата. Начина е да те принудят да платиш за всички! Социална система, кво да правиш? Ама, според теб е най-добрата. :D За пътищата има друга тема и там съм дал линк към една много обективна статия. Прочети я. :D
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

В грешка си за системата в западна Европа. И там има солидарна система а здравното застраховане е допълнителна услуга която можеш да ползваш в частните клиники.Всъщност и тук в Бг е същото в момента.
                        Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Може би си прав, не знам. Даваха филм за български лекари в Германия и там разясняваха нещата, но е възможно да не съм разбрал.http://zastrahovki.de/?p=24
                          207 тиква автомат
                          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                            vgeorgiev написа:
                            Ако реша да карам, ще си направя.Да кажем, че карам само лятото. ?!? Трябва ли да си плащам вноските за през зимата ?

Коментар

pplk написа:
                              Мога да се хвана на бас, че на тая моторетка не са и плащани данъците от години.
                              Нека се хванем.

Коментар

В Англия този проблем са го решили, като само ги уведомяваш писмено по пощата, че автомобилът няма да се движи по пътната мрежа. След това, ако решиш, че искаш да го караш, пак по същия начин. За съжаление в България системата е тотално тоталитарна, като направиха само 1 стъпка за опростяването й - ако си взимаш кола с номер от твоята област, не се налага да й сменяш номерата. Според мен трябва да се направи тотална промяна - без смяна на номера, без нотариуси и подобни ’усложнения’. А аз съм категорично против автоматичното снемане от отчет. Поредна стъпка, показваща безсилие да се справят със ситуацията.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X