Баси тъпотията... Имам мотопед, който не съм карал от години. Могат да го спрат от движение, защото няма гражданска и седи в гаража ?!?Бойко прекали. Първо сланината, сега това.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кола без гражданска, автоматично сваляне от отчет?
Collapse
X
-
Р Е В О Л Ю Ц И Я !!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е единствения изход. Не знам само народа до кога ще търпи всичко това. Като овце сме.........След сланината трябва да се разшири списъка с вредни навици след които си плащаш за лечение.Например който ходи да работа и се случи трудова злополука, то пак да си плаща, да не е ходил на работа все пак.Дишаш замърсен въздух - плащаш си.Някой те блъснал на тротоара - плащаш си.......все пак се разхождаш по плочките и ги изтъркваш полека лека.....Заразил си се в градския транспорт от някой вирус - плащаш си ....... можело е и да се придвижиш пеша.......Примерите могат да продължат безкрай................За едно нещо обаче е прав премиера.......наистина ни е лош материала.......щом търпим всичко това......Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
vgeorgiev написа:Баси тъпотията... Имам мотопед, който не съм карал от години. Могат да го спрат от движение, защото няма гражданска и седи в гаража ?!?Бойко прекали. Първо сланината, сега това.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
ivokolev написа:Р Е В О Л Ю Ц И Я !!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е единствения изход. Не знам само народа до кога ще търпи всичко това. Като овце сме.........След сланината трябва да се разшири списъка с вредни навици след които си плащаш за лечение.Например който ходи да работа и се случи трудова злополука, то пак да си плаща, да не е ходил на работа все пак.Дишаш замърсен въздух - плащаш си.Някой те блъснал на тротоара - плащаш си.......все пак се разхождаш по плочките и ги изтъркваш полека лека.....Заразил си се в градския транспорт от някой вирус - плащаш си ....... можело е и да се придвижиш пеша.......Примерите могат да продължат безкрай................За едно нещо обаче е прав премиера.......наистина ни е лош материала.......щом търпим всичко това......207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Застраховката живот е нещо съвсем различно .Системата на здравното осигуряване в България е солидарна.Със сигурност и ти вършиш неща които малко или много вредят на здравето ти. Педполагам консумираш сол......захар......и двете при прекомерна употреба носят рискове........Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
pplk написа:vgeorgiev написа:Баси тъпотията... Имам мотопед, който не съм карал от години. Могат да го спрат от движение, защото няма гражданска и седи в гаража ?!?Бойко прекали. Първо сланината, сега това.Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
ivokolev написа:Застраховката живот е нещо съвсем различно .Системата на здравното осигуряване в България е солидарна.Със сигурност и ти вършиш неща които малко или много вредят на здравето ти. Педполагам консумираш сол......захар......и двете при прекомерна употреба носят рискове........207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
ivokolev написа:pplk написа:vgeorgiev написа:Баси тъпотията... Имам мотопед, който не съм карал от години. Могат да го спрат от движение, защото няма гражданска и седи в гаража ?!?Бойко прекали. Първо сланината, сега това.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Опитах се да ти помогна да схванеш логиката на колегата.Разбира се че не могат да го накарат насила да плаща, но се увеличава бюррокрацията ако утре реши да си плати ГО вече ще трябва да ходи и до КАТ......А за здравната и другите социални системи, да, имат недостатъци но просто не е измислена по добра система......може би.....Няма как каквато и да е системата, да плащаш строго индивидуална вноска. При разнообразието на храни и на това че никой не знае утре какво ще ядеш и от какво ще се разболееш, как да ти изчислят вноската?И да, трябва революция, защото всеки ден се измислят нови простотии - винетки с нови цени, ето това за ГО, удвоояване на годините през които трябва да си се здравноосигурявал и какво ли още не........А пътищата спокойно могат да са изпънати като по конец, пари има бол, разбира се краде се и на поразия.Защо не се правят пътища с акциза от горивата ???За 2014 от винетко има постъпления за 200 млн.лв. Лукойл е продал горива за 6 500 млн.лв. което е около 3 000 млн.лв. акциз. Та къде са всички тези пари ? Пътищата ни са ужасни.А като стана дума за Лукойл, кажи ми как без революция ще се промени факта че рафинерията винаги е на загуба по документи и не плаща и една стотинка данък печалба ?Stilo 1.9 JTD 115Hp
Коментар
-
ivokolev написа:Опитах се да ти помогна да схванеш логиката на колегата.Разбира се че не могат да го накарат насила да плаща, но се увеличава бюррокрацията ако утре реши да си плати ГО вече ще трябва да ходи и до КАТ......А за здравната и другите социални системи, да, имат недостатъци но просто не е измислена по добра система......може би.....Няма как каквато и да е системата, да плащаш строго индивидуална вноска. При разнообразието на храни и на това че никой не знае утре какво ще ядеш и от какво ще се разболееш, как да ти изчислят вноската?И да, трябва революция, защото всеки ден се измислят нови простотии - винетки с нови цени, ето това за ГО, удвоояване на годините през които трябва да си се здравноосигурявал и какво ли още не........А пътищата спокойно могат да са изпънати като по конец, пари има бол, разбира се краде се и на поразия.Защо не се правят пътища с акциза от горивата ???За 2014 от винетко има постъпления за 200 млн.лв. Лукойл е продал горива за 6 500 млн.лв. което е около 3 000 млн.лв. акциз. Та къде са всички тези пари ? Пътищата ни са ужасни.А като стана дума за Лукойл, кажи ми как без революция ще се промени факта че рафинерията винаги е на загуба по документи и не плаща и една стотинка данък печалба ?207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Може би си прав, не знам. Даваха филм за български лекари в Германия и там разясняваха нещата, но е възможно да не съм разбрал.http://zastrahovki.de/?p=24207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:vgeorgiev написа:Баси тъпотията... Имам мотопед, който не съм карал от години. Могат да го спрат от движение, защото няма гражданска и седи в гаража ?!?Бойко прекали. Първо сланината, сега това.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
В Англия този проблем са го решили, като само ги уведомяваш писмено по пощата, че автомобилът няма да се движи по пътната мрежа. След това, ако решиш, че искаш да го караш, пак по същия начин. За съжаление в България системата е тотално тоталитарна, като направиха само 1 стъпка за опростяването й - ако си взимаш кола с номер от твоята област, не се налага да й сменяш номерата. Според мен трябва да се направи тотална промяна - без смяна на номера, без нотариуси и подобни ’усложнения’. А аз съм категорично против автоматичното снемане от отчет. Поредна стъпка, показваща безсилие да се справят със ситуацията.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар