Вчера слушах по радиото (ама не чух много добре...), че според последните промени за гражданската отговорност които скоро ще гласуват, ако колата остане без такава, ще се сваля автоматично от отчет в КАТ.Някой да е чул нещо подобно, или може би аз не съм разбрал?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кола без гражданска, автоматично сваляне от отчет?
Collapse
X
-
Re: Кола без гражданска, автоматично сваляне от отчет?
todorakiggg написа:Вчера слушах по радиото (ама не чух много добре...), че според последните промени за гражданската отговорност които скоро ще гласуват, ако колата остане без такава, ще се сваля автоматично от отчет в КАТ.Някой да е чул нещо подобно, или може би аз не съм разбрал?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Поправям се! Гласувано е на второ четене, но за сега не откривам информация за самата процедура :/ http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=190333"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
А може би има резон в това, като нямаш застраховка, няма да караш, но пък от друга страна, както карат без сатраховка, ако отпадне регистрацията, върви го гони коя кола на кого е, въпреки че св води архив на колата по регистрационен номер, както и по номер на шаси и двигател, но понякога ми е било трудно да ги намеря и по тях, докато работех в системата, има толкова неудачи, че няма смисъл от коментар.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Изобщо не говорим за тея дето карат без застраховка, искаш да караш значи си плащаш.Според мен промяната засяга повече колите, които се карат само от време на време и примерно си пускаш само за 3 месеца гражданска (за лятото), останалото време стои в гаража / на двора. По този начин обаче всяка кола постоянно трябва да има гражданска, иначе плащаш за регистрация, предполагам и някаква хубава такса, глоба ще има и т.н.
Коментар
-
Това е противоконституционно! Не почива на нито един законов принцип и е олицетворение на мутренската ни държава! ИДИОТИ!!!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Основната причина е, че пада процента на застрахованите МПС под определена стойност и подлежим на санкции от ЕК. Една от причините за падане на процента са колите, които не се карат, но не са спрени от движение, или бракувани, а се водят на отчет. Поради същата причина бе и пререгистрацията преди години, да покрием искания процент за влизане в ЕС.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Какво значи да се "отрегистрира служебно" че ми е много интересно - ще идва някой у нас да ми вземе номерата и талона ли?Нещо ми е мътно как ще работи тоя закон.......Те и сега като хванат кола без ГО не могат да я спрат от движение ако собственика не си даде малкия талон и синьото талонче.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Това е противоконституционно! Не почива на нито един законов принцип и е олицетворение на мутренската ни държава! ИДИОТИ!!!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Не ми е ок :/ Заминаваш за 1 година в чужбина, вкарваш колата в гаража и какво - трябва да й плащаш гражданска...Трябва да връщаш номерата на съхранение в КАТ, докато те няма ли, какво? Липсва принципа на работа на тая схема.Да, карането без ГО е недопустимо, но сваляне от отчет... Ще поживеем, ще видим."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Не ми е ок :/ Заминаваш за 1 година в чужбина, вкарваш колата в гаража и какво - трябва да й плащаш гражданска...Трябва да връщаш номерата на съхранение в КАТ, докато те няма ли, какво? Липсва принципа на работа на тая схема.Да, карането без ГО е недопустимо, но сваляне от отчет... Ще поживеем, ще видим.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар