didich написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Менте нафта на Шел Люлин
Collapse
X
-
curko написа::D Стигате де, някои коли са навъртяли по 100К само на шелски бензин...Аз само веднъж съм имал отказ за палене с шелски бензин, ама може и аз да съм бил виновен...че със спрей за бърз старт запали после.
Коментар
-
Да не отварям нова тема, все пак става дума за горива, ще ви разкажа какво е патил зетя на ОМВ, може да сложим като заглавие на разказа: "Как се разтягат газовите бутилки".Предполагам че не е единствения, но като цяло си заслужава разказа.Та застава на газ колонката и си зарежда от празно до пълно. Бутилка по документи е 30 л, те му наблъскват 31 л. и от тук започва екшъна. Отказва да плати на касата докато не му дадат възможност да напише оплакване. Касиерката казва, че неможе да пише такова, на което той естествено се изсмива и иска да говори с шефа. С големи кандарми се появява шефа и всичко започва отначало, шефа му развива познатите теории за поплавъци и тем подобни, на което зетя му показва всички документи за минат ГТП и прочие, заявява му да си вземат газта и той ще отиде да си зареди другаде, естествено това няма как да стане и шефът накрая се съгласява да му даде възможност да напише оплакването. В този момент нахлува един от служителите, казва нещо на шефа ии двамата се изстрелват навън с първа космическа. Зетя излза да види какво става и за ужас на всички цялата газова колонка е обвита в облак газ и паниката е пълна. Оказва се че някаква мацка зареждала и тя газ, дала на момчето 10 лв. за да не ходи до касата, като момчето я зарежда с работещ двигател, з/о колата й зор палела, и мацката си тръгва повличайки пистолета за зареждане, като го изскубва от маркуча. За ужас и късмет на зетя неговата кола е на колонката, но последици няма. Накрая на него му писва, плаща си 25-те лева и си хваща пътя, предпочел е да даде 2 лева отгоре, но да не го разтикват часове наред по бюрокрации.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Преди месец заредих инцидентно газ на Шел-а в Люлин, на бул. Европа, преди околовръстното. Направо ми утрепаха 50-тина коня, че започна и да припуква на газ. Сега сипвам на ЕКО в Люлин и съм доволен. С нафта от ОМВ, след тунела посока Люлин, навъртях на Кромата 40000км и нямам никакви проблеми, НО... Но при газта нещата са други. В тази бензиностанция има една колонка за газ с по един шланг от двете страни. Интересното е че когато сипвам газ от дясната страна на колонката, успяват да ми натъпчат 32 литра в 30 литрова бутилка. Още по-странно е че когато зареждам от лявата страна винаги ми зареждат около 26литра докато изключи. Другото странно е че с тая газ от ОМВ разхода ми е точно 20/100, а с газ от други бензиностанции е 15-16/100. Явно за различните горива игрите са различни.
Коментар
-
Зареждам на Шел в цялата страна и нарочно си правя сметката и маршрутите така, че да заредя на тяхна бензиностанция. Веднъж дори, на път до Одрин, излязох през Лесово, за да заредя на връщане на Шел в Капитан Андреево. Никога не съм имал никакви проблеми и дори за всеки маршрут знам на връщане във Велико Търново, тъй като съм заредил точното според мен количество гориво, на кой завой ще ми светне лампата.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар