Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фолио на стъклата

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bubachko написа:
    dasteri777 написа:
    И не мисля че затъмнените стъкла са предпоставка за птп от Март месец до сега нямам такова
    Един път ми се наложи да паркирам едно такова нещо с тъмни джамци, по здрач (не напълно тъмно) на паркинг пред блок... Еми все едно някой ме накара да паркирам на непознато място със завързани очи. Са си представям какво се вижда по здрач по пътищата, особено ако караш и разсеяно... Тая работа с "до са ПТП не съм имал" е банална, това веднъж става, но в най-добрия случай само ти ще си размажеш задника на предния джам...
    dasteri777 написа:
    Защо фабрично затъмнени може а другите не?
    Защото така ги произвеждат. Защо не може да си направя колата като WV Арлекин? Защото не е така произведена, а онази е. Видяла жабата че подковават коня и вдигнала крака...
    Колега, ами ако ти се наложи да паркираш едно такова?
    Прикачени файлове
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Коментар

ele написа:
      предните и страничните стъкла трябва да има определен процент пропускливост. Фабрично това може да бъде постигнато и фабрично този автомобил отговаря на изискванията за това. Т.е. всичко фабрично се приема като част от конструкцията на автомобила и не подлежи на допълнително озаконяване. Тази част не би трябвало да те затрудни особено, за да я разбереш. По закон допълнителното затъмняване на предните странични и челното стъкла е забранено по съвсем очевадни причини, обаче никой не е казал, че не можеш да го направиш и след това да минеш през комисия, която да одобре тази модификация по автомобила ти и да си джиткаш съвсем законно със затъмнените си стъкла.И на последно място офтопик - обзалагам се, че ревеш редовно от кочината България, в която живееш, нали? Е, лошата новина е, че ако искаш да живееш в нормална държава, то трябва да спазваш законите, както е в нормалните държави. За такива като теб трябва да има доволно високи глоби, за да им направят удоволствието доволно скъпо, както е в нормалните държави.И вече съвсем на последно място - не се дърви много, ще загубиш спора!П.С. във Великобритания не е разрешено - законодателството е същото, трябва да има определена пропускливост и наказанията са долу -горе същите. https://www.gov.uk/tinted-vehicle-window-rules П.с. 2 - сериозно, тоя спор никога няма да го спечелиш, тъй че спри да са излагаш!
      А тъй виждаш ли 75% трябва да има пропускане.И знаеш ли колко ме. ..... дали ще загубя спора или не.Кеф ми е да ми са затъмнени джамЪт и те така че даже и замъглен.оти возя любовницата и да не я види мъжо и,а вие си говорете,едва ли това е най големия проблем за движението по пътищата.Но тук всезнайковци много.Веднъж ме караха да ги разлепям ама после се отказа що ли не знам.
      Е46 330d 2++

Коментар

Е, аз къде казах нещо друго? Мини през комисия да ти го узаконят, че прпускливостта е над 75% и си джиткай, и не, не знам колко те ... и хич даже не ме вълнува тази част, запази си я за себе си.пак сериозно - спри да се излагаш. Пък любовницата може и в багажника да я возиш да не я видят, или да й хвърлиш едн акачулка.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

dasteri777 написа:
          ele написа:
          предните и страничните стъкла трябва да има определен процент пропускливост. Фабрично това може да бъде постигнато и фабрично този автомобил отговаря на изискванията за това. Т.е. всичко фабрично се приема като част от конструкцията на автомобила и не подлежи на допълнително озаконяване. Тази част не би трябвало да те затрудни особено, за да я разбереш. По закон допълнителното затъмняване на предните странични и челното стъкла е забранено по съвсем очевадни причини, обаче никой не е казал, че не можеш да го направиш и след това да минеш през комисия, която да одобре тази модификация по автомобила ти и да си джиткаш съвсем законно със затъмнените си стъкла.И на последно място офтопик - обзалагам се, че ревеш редовно от кочината България, в която живееш, нали? Е, лошата новина е, че ако искаш да живееш в нормална държава, то трябва да спазваш законите, както е в нормалните държави. За такива като теб трябва да има доволно високи глоби, за да им направят удоволствието доволно скъпо, както е в нормалните държави.И вече съвсем на последно място - не се дърви много, ще загубиш спора!П.С. във Великобритания не е разрешено - законодателството е същото, трябва да има определена пропускливост и наказанията са долу -горе същите. https://www.gov.uk/tinted-vehicle-window-rules П.с. 2 - сериозно, тоя спор никога няма да го спечелиш, тъй че спри да са излагаш!
          А тъй виждаш ли 75% трябва да има пропускане.И знаеш ли колко ме. ..... дали ще загубя спора или не.Кеф ми е да ми са затъмнени джамЪт и те така че даже и замъглен.оти возя любовницата и да не я види мъжо и,а вие си говорете,едва ли това е най големия проблем за движението по пътищата.Но тук всезнайковци много.Веднъж ме караха да ги разлепям ама после се отказа що ли не знам.
          Колега, 75% е тонирано стъкло, не затъмнено.Между другото, взе да ми се изяснява картинката, кой се крие зад затъмнени стъкла и защо някои искат да ги ритат :D
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
            dasteri777 написа:
            ele написа:
            Колега, 75% е тонирано стъкло, не затъмнено.Между другото, взе да ми се изяснява картинката, кой се крие зад затъмнени стъкла и защо някои искат да ги ритат :D
            явно така стоят май,май нещата.знам колега колко трябва да е затъмнено затова и съм сложил на светлото такова.
            Е46 330d 2++

Коментар

Kemaloff написа:
              Колега, ами ако ти се наложи да паркираш едно такова?
              Аз за това се радвам, че да не ми се налага да карам баничарки, а само красиви ’талянски лимузини Сериозно, нямам проблем с паркирането по огледала, даже ми е по-лесно отколкото да се суча и въртя в купето на задна. Проблема е, че при затъмнени предни прозорци в сумрака и огледалата са от другата страна на фолиото А за хората с (нефабрички) тъмни стъкла дето казват, че помагало против пек и нощни фарове - има и други къде по-хубави решения - поларизационни филтри (и очила), UV-филтри и позлатени прозорци, които определено не намаляват видимостта. Особено последните помагат много и за топлоизолация, използват се и по влаковете по северните държави. Защо ли не ползват просто затъмнение? Е, определено не струва 20-30-50 лева за всички прозорци, за едната гъзария... Ма - мен не ме слушайте, аз напоследък определено съм станал хейтър на тема "подобрения по колите" и предпочитам красотата, и тишината на стоковата кола

Коментар

dasteri777 написа:
                flippy89 написа:
                dasteri777 написа:
                Колегата дето къса глави ела да скъсаш моята щото на мен са ми тъмни задните и предните.Задните много тъмни предните 30% що е така ли ми щот ме кефи бе колега.И не мисля че затъмнените стъкла са предпоставка за птп от Март месец до сега нямам таковаА какво ще кажеш за фабрично затъмнените стъкла и тяхните глави ли ще късаш.да вземем да предопредим производителите да не правят че тук в Бг има човек дето къса глави на такива водачи със затъмнени предни стъкла.Защо фабрично затъмнени може а другите не?
                ти си простак друго не мога да ти отговора, май няма и смисъл де
                Е баси и късащия на глави се изказа,че и отворко бил.Простак е айде да не падам до твоето просташко ниво.Модераторите не го наказвайте за обида момченцето то не знае кво дума бедноста в неговия регион е затъмнила съзнанието му.
                Не съм казал че ще им скъсам главите а че ми иде, но ти явно този момент в поста ми си го пропуснал, а това до колко моят регион е беден съжалявам, аз не съм беден защото работя достатъчно че да имам това което пойскам и си гледам семейството. Не карам кола с предни затъмнени стъкла, защото законът не го позволява без значение дали ми е жега или не, но явно хора като теб го правят и за това НЕ МЕ КЕФЯТ. Ако всеки в България започне да прави поне по една простотя по малко на ден нещата ще се променят и то доста, не казвам че съм света воданена пита, но поне се опитвам да правя повечето неща както подобава законът. Ако с нещо съм те обидил в 1-ят си пост ИЗВИНЯВАЙ, но ти явно много си прибързал да четеш или не си разбрал правилно.
                Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Крайно време е някои модератор да заключи тази безмислена тема, докато не са се избили членовете на форума, че няма да има кои да пише :D

Коментар

bubachko написа:
                    А за хората с (нефабрички) тъмни стъкла дето казват, че помагало против пек и нощни фарове - има и други къде по-хубави решения - поларизационни филтри (и очила), UV-филтри и позлатени прозорци, които определено не намаляват видимостта. Особено последните помагат много и за топлоизолация, използват се и по влаковете по северните държави. Защо ли не ползват просто затъмнение? Е, определено не струва 20-30-50 лева за всички прозорци, за едната гъзария...
                    Аз съм със затъмнени задни на 25% и предни на 80% прозорци с UV фолио. Да ти кажа ефекта е много голям.Пътят, по който ежедневно пътувам е такъв, че и сутрин и вечер слънцето ми пече от ляво. На стилото страничните прозорци не са никак малки, пък и вероятно положението на седалката ми е такова, че лятно време направо се изпичам от ляво, въпреки климатика. След като сложих фолиото усетих силно положителен ефект от него.Мога да направя снимки отвътре и отвън и да ги кача, ако темата не е заключена. Аз лично фолио не съм слагал за гъзария.
                    Прикачени файлове
                    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                    Chevrolet Aveo

Коментар

При мен също не е от гЪзария както казах не трябва да виждат човека който седи до мен.Плюс това ми е кеф ей така понякога когато съм на някой паркинг със компания да и изхлузя гащичките не знам що ма мноо ме кефи.
                      Е46 330d 2++

Коментар

dasteri777 написа:
                        При мен също не е от гЪзария както казах не трябва да виждат човека който седи до мен.Плюс това ми е кеф ей така понякога когато съм на някой паркинг със компания да и изхлузя гащичките не знам що ма мноо ме кефи.
                        Извинявай за въпроса- на колко години си?!
                        LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                        LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                        LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                        Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                        Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

38+2
                          Е46 330d 2++

Коментар

bubachko написа:
                            Проблема е, че при затъмнени предни прозорци в сумрака и огледалата са от другата страна на фолиото
                            В Китай МАСОВО колите са със затъмнени всички стъкла (без предното), като на предните врати е оставен малък участък до огледалата.Ето така:https://goo.gl/photos/5qS2kcVTFSujpM...en-china-2.jpg

Коментар

Аз какво попитах, тя каква стана... Моля някой модератор наистина да заключи тая тема. Така или иначе получих отговор на въпроса си.
                              Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
                              ex-Fiat Stilo 1.9JTD
                              ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Immortal написа:
                                bubachko написа:
                                Проблема е, че при затъмнени предни прозорци в сумрака и огледалата са от другата страна на фолиото
                                В Китай МАСОВО колите са със затъмнени всички стъкла (без предното), като на предните врати е оставен малък участък до огледалата.Ето така:https://goo.gl/photos/5qS2kcVTFSujpM...en-china-2.jpg
                                А ние от кога сме провинция на Китай? А за Индия да кажа ли и да изцъкам с език или да се въздържа?
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X