Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фолио на стъклата

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фолио на стъклата

Колеги, явно нещо съм пропуснал... Има ли някаква промяна в закона за фолиото на стъклата, щото в последно време все по-често засичам коли с фолио и на предните стъкла и то не 20-30% ами направо черни (100%)... Някой нещо да е чул/прочел?
    Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
    ex-Fiat Stilo 1.9JTD
    ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Няма промяна в закона, няма и контрол...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Карат ги полицаи или хора с някакви карти от службите, като частен случай-дечурлигата на разни големи началници в същите служби.Има внесен проект и не знам дали не мина и на първо четене- за пълна забрана да се затъмнява задното стъкло. На второ не е минавал.Но и да мине, те тия горните пак така ще карат.

Коментар

Като видя някой с затъмнен предни прозорци ми иде да му откъсна главата, чакай то тоя мутренски тертип на живот ни е направил такива. Аз също харесвам затъмнени стъкла, но освен задните и задното други не приемам да са затъмнени. Дано се усетят и започнат да пишат сурови актове на такива "тежкари" или най-добре да спират от движение и то без да махаш фолиото на средата, а направо да ги режат през кръста тия нещасници.
        Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
        Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
        Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

И защо колега, какво ти пречат затъмнените стъкла, няма нищо лошо много по-приятно е да не те пържи слънцето докато шофираш и незнам защо го свързваш с мутри.

Коментар

sportakus написа:
            И защо колега, какво ти пречат затъмнените стъкла, няма нищо лошо много по-приятно е да не те пържи слънцето докато шофираш и незнам защо го свързваш с мутри.
            ми сложи си перденца, тогава съвсем няма да те пече слънцето.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Двете неща нямат нищо общо колежке, поради факта, че през едното ще имаш нормална видимост, а през перденцата не, това само за информация за да знаеш разликата м/у двете.

Коментар

Значи като си затъмня стъклата имам същата видимост като при незатъмнени стъкла! Добра логика.

Коментар

Пречат на видимостта страшно много. Има изследвания правени-ако в критична ситуация си зад такава кола, времето ти за реакция е 2-3 пъти по-голямо в сравнение със случая, когато имаш видимост.

Коментар

Точно така, когато използваш качествено фолио на лумар или 3 М да и ето, че научи нещо.

Коментар

Добре де колега, на мен не ми ли пече слънцето, защо аз не си сложа фолио на предните стъла? Хората са го преценили и помислили защо не може и не трябва да се слага такова фолио, това за нагряването не е оправдане, преди 5 или 10 години не си карал с фолио на предните прозорци ама сега понеже е на мода слагате фолио и хоп оправданието че много пече... не си прав за мен. Поздрави
                      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Не съм колега защото не е имало както не съм карал и фиат, а лада щото това имаше, но нещата се променят и вървят напред. Не искам да споря със никого защото този спор е безмислен, но на мен не ми пречи, че някои си е сложил фолио. Хората сме различни и всеки си има своите страностти, но това не е повод да ги анатемосваме. На мен също ми пречи ксенон поставен на обикновенни фарове, но хората си го слагат, това е.

Коментар

Аз само иронизирах "колега". И не може да имаш нормална видимост, ако стъклото ти е затъмнено. Има изисквания не за това колко ти е затъмнено стъклото, а колко трябва да е пропускливостта му. За съжаление това се установява само с уред, който полицаите нямат. И ако искаш да бъдеш готин, бъди готин извън колата, не като се качиш в нея и я накичиш като за сватба, застрашавайки собствения си живот и най-вече - животът на другите.

Коментар

ele написа:
                            Аз само иронизирах "колега". И не може да имаш нормална видимост, ако стъклото ти е затъмнено. Има изисквания не за това колко ти е затъмнено стъклото, а колко трябва да е пропускливостта му. За съжаление това се установява само с уред, който полицаите нямат. И ако искаш да бъдеш готин, бъди готин извън колата, не като се качиш в нея и я накичиш като за сватба, застрашавайки собствения си живот и най-вече - животът на другите.
                            Не мисля че едно фолио застрашава живота ми или този на другите, и нищо лично, но с последното изречение си объркала сайта по актуално щеше да бъде за фейсбука, там можеш да пишеш тези сентенции. Поздрави.

Коментар

Що си мислиш, че затъмнените стъкла не са предпоставка за по-лошо шофиране поради ограничаване на видимостта? Пък, ако не ти е голям проблем, запази си съветите за себе си. Аз какво ще пиша и къде си е моя работа и изобщо не ти влиза в задълженията за изказване!

Коментар

Working...
                              X