Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дрон. Чудо или напаст ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Явно не е това форумът за подобна дискусия. Поне се радвам, че спомогнах за избора ви на филм. Дано след, като го изгледате не ви изглежда още по-абстрактна темата. :P Моля за ключ.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Нейчо,по скоро не е дошло времето за подобна тема. Дроновете все още са скъпа техника. Тези които са по китайските сайтове са по скоро детски играчки. Вярно е ,че има и по сериозни машини,но те са основно за видео заснемане. Гледал съм и аз клипове из нета на един ентусиаст със 100 малки дрона които го вдигнаха във въздуха за няма и 5 минутки. Просто има още какво да се развива в технологията ,че за да се появи реална полза от тях в ежедневието.Аз лично не мога да си представя да чакам няколко часа да му се заредят батериите за да го пусна да лети до магазина да ми вземе две бири. Предполагам си спомняш за обшинският дрон,който ще се поръчва по някаква програма за наблюдение над езерата. Цената му по спомен беше към 140 000лв.В голямото наводнение на Ченгенето, водата завлече лодката на познат в едни тръстики. От земята нямаше как да се види къде е лодката. Прибегна до помощта на парапланерист да огледа района. Ако имаше дрон под ръка със сигурност щеше да му помогне в намирането на лодката.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=oDebwW7kfc4
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

krasio_79bs написа:
          Нейчо,по скоро не е дошло времето за подобна тема. Дроновете все още са скъпа техника. Тези които са по китайските сайтове са по скоро детски играчки. Вярно е ,че има и по сериозни машини,но те са основно за видео заснемане. Гледал съм и аз клипове из нета на един ентусиаст със 100 малки дрона които го вдигнаха във въздуха за няма и 5 минутки. Просто има още какво да се развива в технологията ,че за да се появи реална полза от тях в ежедневието.Аз лично не мога да си представя да чакам няколко часа да му се заредят батериите за да го пусна да лети до магазина да ми вземе две бири. Предполагам си спомняш за обшинският дрон,който ще се поръчва по някаква програма за наблюдение над езерата. Цената му по спомен беше към 140 000лв.В голямото наводнение на Ченгенето, водата завлече лодката на познат в едни тръстики. От земята нямаше как да се види къде е лодката. Прибегна до помощта на парапланерист да огледа района. Ако имаше дрон под ръка със сигурност щеше да му помогне в намирането на лодката.
          Краси не случайно пуснах тази тема, но не исках да я засилвам в конкретна посока. Иницииран бях от един симпозиум на който бях. Контрагенти от Скандинавия работят по внедряването им тепърва. Чрез тях дистанционно ще отчитат уреди за търговски плащания. Ей така. Ще си седим у дома и чрез предварително монтиран в/на етажната собственост комутатор, дрон ще събира данни от уредите ни за търговски плащания ( тези с дистанционно отчитане) и ще ги изпраща в системата. Невероятни предимства има това нещо - голям обхват и на практика - необременен от панели и/или метални прегради ефир. Мислех си, че у нас подобни щуротии няма как да навлязат, но от 2016 година от вън ще постъпват огромни средства във ВиК за модернизиране точно на водомерните стопанства - подмяна на уреди с дистанционно отчитане и прилежащ софтуер към тях.Лично аз за сефте видях дрон в Англия - на пристанището в Саутхяптмън миналата година. Летеше над товарните кораби и беше управляван от двама пристанищни служители. Какво обследваха - не знам. Само предполагам.Иначе: Ясно е, че аз и ти няма да имаме "подобна играчка" в ръцете си днес, но приложението му съвсем скоро ще навлезе, като "стой и гледай", а във времена на динамичен технологичен напредък не мисля, че това време ще се забави много. Напротив. Просто тук в България се съпротивляваме малко повече на новаторските неща и ползите от тях. :P
          A17DTС/S

Коментар

Хич не се съпротивляваме, няма пари и най-вече акъл за подобни иновации...
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Пари нямаме Нейчо! А и има група хора които ще си изгубят работата при навлизане на подобни иновации. Нормално е тази група да се съпротивлява,все пак си пазят хляба хората. А и да ти кажа честно не намирам причина отчитането да става с дрон. Достатъчно е да се направи на принципа на електромерите. Отделно ,че най-вероятно при внедряване на подобна технология потърпевши от смяната на водомерите ще са гражданите. Едва ли ВиК ще сменят водомерите на хората за тяхна сметка. Па и някак си ми е по човешко да ми се усмихне инкасаторката насреща.С дрона не мога да си кажа две човешки приказки.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Някой знае ли колко ми е личното пространство по вертикал и съответо като частна собственост? Трябва да се въоръжаваме с нещо такова http://tfa.bg/category/51/muhi.html и да го наречен "дрон убиец", ще ги трепя като мухи ако ми се пречкат.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Пари нямаме Нейчо!
                  Пари за глупости винаги се намират Краси. Един няма за ядене, друг за Мерцедес, трети за самолет. Материален и гаден свят.
                  А и има група хора които ще си изгубят работата при навлизане на подобни иновации.
                  Тук си прав Краси. Хората се страхуват от иновациите, но за съжаление стъклените от Юръпа не питат дали Петкан ще остане без работа. Иначе пари в момента влизат по различни програми от вън. Включая и за подобни щуротии.
                  Едва ли ВиК ще сменят водомерите на хората за тяхна сметка.
                  Да. За своя сметка всяко ВиК сменя, ремонтира и проверява (съгласно Наредба 4 и Закона за измервания) всички общи СИ и/или всеки първи уред след водомерното отклонение. Това езадължение на всяко експлоатационно Дружество към този момент. За утре - не знам. Иначе уредите етажна собственост ( подотчетни такива, като моя и твоя) не попадат в тази графа...Но знаеш ли Краси, колко молби на ден постъпват от наши съграждани, които не искат инкасаторката да им влиза в дома и са готови на всичко за дистанционен отчет ( по друг начин сега се извършва той, не е с...дрон :P ). И иди им обясни, какво следва после и как тази услуга ще рефлектира върху джоба им впоследствие.
                  С дрона не мога да си кажа две човешки приказки.
                  :D И аз, ама гледам, че по-младите не комуникират ве човек. Седят на кафе и си джиткат из телефоните, а около тях тишина. Те ще го преодолеят лесно този факт.ПС: И за да съм честен. Аз също съм против навлизането на такива летящи твари пък, каквото и да е предназначението им. Остарявам и ставам също толкова консервативен, колкотопредхождащия човек на моята позиция. Човек, който докато не се пенсионира ( 2001 година )не допусна компютър в офиса, а количествените оценки се водеха от Мара ( примерно име) на чаршаф с изцапани от разтекъл химикал длани и ръкавели от китка до лакти. Години по-късно Мара се влюби в компютъра и заработи на него, като тъкачка многомашинничка. :P
                  A17DTС/S

Коментар

Дроновете са чудо, което ще се превърне в напаст.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Тоя Bilzerian е прахосник комарджия и е луд, ама пред тоя е аматьор https://www.youtube.com/watch?v=SrzU-MMBGIM Ако сте "чисти", никой няма да пусне тая муха да ви снима. За сега като папарашка цел бяха заснети някои кметове и добре че бяха дроновете, да се види що пари са наляти в имоти. Вижте сега, за луканките и ракиения казан и аз съм против тях , плюсовете обаче са им много и доста улесняват нещата. Само дето не мога да си представя на този етап "Агро-дрона" , колко трябва да е голям, че да понесе примерно 15 литра препарат във въздуха.

Коментар

Дрон - рибар.https://www.youtube.com/watch?v=93nC...fBJmngТова наистина жужи, като пчела. :D
                        A17DTС/S

Коментар

Working...
                        X