Това чудо на техниката кротко и тихомълком започна да навлиза в живота ни.Той ( дронът) явно има големи възможности, а и в бъдеще ще притежава необятен плац за развитие, усъвършенстване и реализация.Гледам, че вървят експерименти и го впрягат в какво ли не - в доставка на пратки, в бърза медицинска помощ, в любителско видео-заснемане, шпионаж,военно дело, разузнаване, игри, в селското стопанство... Интересно ми е до къде ще се прострат възможностите на този летателен апарат и ако един хубав ден създателите му преодолеят семплите му все още - товароносимост и сигурност ( видно е, че се работи в тази насока) мислите ли, че може да се превърне в превозно средство впоследствие. Интересно е, че в днешно време цените за придобиване на подобни машинки варират от 50 до 10 000 лева, като разликата в цената е изразена чрез различните мобилност, сигурност, преход с едно зареждане, възможности за самозареждане, товароносимост. Ако се запази тенденцията дронът да бъде достъпен ( почти за всеки ) дали няма да навлезе масово още "утре" в ежедневието ни и мислите ли, че ще пострада сигурността и правото ни да живеем свой личен живот на високите етажи или пък в къщата, чийто двор сме оградили и/или скрили от чужди очи и лоши помисли ? А ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дрон. Чудо или напаст ?
Collapse
X
-
M5kov написа:Личен живот? Какво беше това?С комшиите от съседния блок отдавна сме на "ти"
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=bHrB5VCVvlUВиж с дрончета какви хубави клипове ставатФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=YViNlIWR-nYА де беше туЙ нещо, ГаТ пръсках над 20 декара лозе през лето 1998-мо.?Иначе едно дрон-че ( ориентировъчен размер 25 Х 25 см.) с цена около 250 лева и с що годе прилична камерка ще върши идеална работа в колата, като съгледвач за КАТ и задръствания...
A17DTС/S
Коментар
-
Ей в тоя, по мое мнение добър филм, който препоръчвам, е основното приложение на дроновете http://www.imdb.com/title/tt3297330/...nm_flmg_act_10 Иначе относно личния живот и папарашките дронове - не разбирам какво да ме притеснява. Аз не съм известен та да се крия - ако случайно някой ден ми пратят дрон да ме снима, ще си го размахам на камерата
Коментар
-
Дронове има от около 7-8 години. Тогава горе-долу се появиха достатъчно леки батерии и евтин софтуер, който да управялва машини с повече от 1 перка. Но един дрон излизаше над 2000$, леки камери също нямаше. Станаха модерни, защото им падна цената и техниката напредна. Не е да ги е нямало. При ресурс на работа под 20 минути обаче...реалното приложение на дроновете за нещо различно от забавление обаче...доста години още ще си остане мечта.
Коментар
-
geo_g написа:dikanio написа:........ та да се крия - ако случайно някой ден ми пратят дрон да ме снима, ще си го размахам на камератаИначе - циганин - крадец с "орлово око" ще бъде, като талибан - терорист с атомна бомба.
При ресурс на работа под 20 минути обаче...реалното приложение на дроновете за нещо различно от забавление обаче...доста години още ще си остане мечта.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:geo_g написа:dikanio написа:........ та да се крия - ако случайно някой ден ми пратят дрон да ме снима, ще си го размахам на камератаИначе - циганин - крадец с "орлово око" ще бъде, като талибан - терорист с атомна бомба.
При ресурс на работа под 20 минути обаче...реалното приложение на дроновете за нещо различно от забавление обаче...доста години още ще си остане мечта.Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
Хора, яжте си сланинката, пийте си ракийката, гледайте си семействата, ако някой иска да знае нещо за вас ше го разбере с дрон, мрон или без него.Наздравичката!!!Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
fihi написа:Хора, яжте си сланинката, пийте си ракийката, гледайте си семействата, ако някой иска да знае нещо за вас ше го разбере с дрон, мрон или без него.Наздравичката!!!Между другото, покрай таз тема намерих видеа на моето село от дрона на комшията
https://www.youtube.com/watch?v=VPgBKJxPoREБаси кефа
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар