Трябва ли да има такава такса? Ето статията :http://dariknews.bg/view_article.php...07Покрай вдигането цената на винетката, сега и това. Според мен предложението на така наречените"бизнесмени" е абсурдно и дискриминативно, но може и да се намери някой да го подкрепи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Такса за автомобили от провинцията, влизащи в столицата?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Това ми напомня за една случка от преди 4-5 години. Отиваме с жената да се разхождаме на Царевец във В.Търново. Като си купуваме билет ни питаха "От тук ли сте?" Аз казах - Да, жената каза - Не и лелката ни погледна и отсече: За теб-5лв, за нея- 10лв. Оказа се, че била различна тарифата ако си/или не си от града. Сега нз как е, но тогава беше така. Та...няма такива отцепници като нас БългаритеФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
xaerial написа:Брутална малоумщинаНачина съвсем не е този ...
Коментар
-
Това определено е дискриминационно. Ако искат да облекчат трафика в София, да въведат такса център за всички коли, а не само на тези с регистрация различна от Софийска. Голям процент от хората каращи тези коли работят в София и плащат данъци в София. Смтам че и мяркта няма да даде ефекта който се гони - облекчаване на трафика, защото веднага тези коли ще сменят регистрациятат си на софийска - и ето стигаме до същината на въпроса, целта е данъците за тези коли да се плащат в София, а не да се облекчи трафика в града.
Коментар
-
Идеята, Данче Фандъкова, не е никак интересна. Идеята е лобистка, анти-европейска и дискриминационна. Когато Германия предложи да таксува пришълците, веднага беше заплашена от съдебни дела. Тук вероятно ще се случи същото, стига хората да са запазили и последната си капка самоуважение. Да не говорим колко гнусно е да казваш, че внедряваш "зелени политики" без да казваш нито дума за колите, които в София са на първо място както по брой, така и по причинители на замърсяване. И самият Домусчиев да се мъкне с огромен джип и да реве, че го притеснявал мръсния въздух. Ако господинът поиска може да се изнесат всички софианци вкупом за да не му мърсят с присъствието си. Каквито ни бизнесмените, такъв ни и бизнеса, такава ни и цялата работа...
Коментар
-
Пълен идиотизъм! Човек да не би да ходи "за кеф" в столицата?! Да не би да искам нарочно да се набутвам в задръстванията, да се чудя къде да паркирам и пр. ако не ми се налага?! А ми се налага, понеже всичко са централизирали - разни агенции, дирекции и служби. По тая логика, на софиянци трябва да им се наложи два пъти по-голяма такса за ползване на пътищата и изходните артерии на София, които задръстват всеки път... айде БЕЗ!Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
данак
Ако тоа се приеме тогава много градов също може да въведат такава такса отиваш на Банско даваш 5 лв иначе няма влизане.Тва е смешка а иняма обяснение освен да се съберат едни пари.Предложението идва от псевдо новиозлюпени богаташчета.Същото е и с зоните нишо не се е променило в центъра пак има коли и задръствания .Някои си местят колите извън идеаленцентър .Добре че в центъра няма какво толкова да се прави с кола.Там ще се нанесат имигрантите лентяи.
Коментар
-
Тогава аз предлагам всеки град да си слага такса за чуждите номера. А който е транзитен и града няма около връстно какво ще прави?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Работата е в данъците. Просто се знае, че в София се карат много коли, а данъците се плащат извън тази община. И не виждам нищо лошо да търсиш начин да събереш полагащите се данъци.Ама кеф ми е яко. В една съседна тема се надига недоволство как има толкова несъбрани данъци, а някой като се пробва да направи нещо, за да си събере полагащите се данъци, то пак недоволство.А бе мрънкачи сме си тотални. В това сме си силни.п.п. Идеята сама по себе си е тъпа и няма как да се реализира. Има си други механизми, които почват да се налагат насилствено. Примерно чрез задължителната адресна регистрация заради детските градини и т.н. После ще променят закона така, че колата задължително да е регистрирана в общината по постоянно местожителство. А бе варианти много. Не си мислете, че никой не работи върху въпросите. Проблема е в мрънкачите, които създават проблемите. Там се търси най-безболезнения начин как да се заобиколят.
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Работата е в данъците. Просто се знае, че в София се карат много коли, а данъците се плащат извън тази община. И не виждам нищо лошо да търсиш начин да събереш полагащите се данъци.Ама кеф ми е яко. В една съседна тема се надига недоволство как има толкова несъбрани данъци, а някой като се пробва да направи нещо, за да си събере полагащите се данъци, то пак недоволство.А бе мрънкачи сме си тотални. В това сме си силни.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:И кои са "полагащите" се данъци бе пич? Я ни светни! :DA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:kiro_of_the_day написа:И кои са "полагащите" се данъци бе пич? Я ни светни! :DФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар