Здравейте колеги закупих Пунто 1.2 16в 63kW, сега ми предстой прехвърляне на колата! Въпросът ми е в големият талон на колата пише без номер на двигател. знам само киловатите и мисля че е 1.2 86к.с Спортинг се води нали така?При смяна на талона в КАТ-София, ще имали проблем като е регистрирана без номер на двигател. И ако може да ми кажете какъв е номера на двигатреля да си го имам за покупка на части.И другото което ме интересува, данъка на колата за прехвърлянето трябва да е платен до края на годината, и за нотариуса какво е необходимо като документи освен бележка за стойност на колата? Благодаря, поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос: Връзка с голям талон за рег.
Collapse
X
-
Номерът на двигателя ти няма кой да ти го каже. Щом е записан "без номер", значи няма номер.За части не ти трябва номера на двигателя, а на рамата (VIN).Данъкът трябва да е платен.При нотариуса ти трябва голям и малък талон, лични карти на продавача и купувача и бележката за платен данък. Бележка за стойността на колата не ти трябва, нотариуса сам ще си направи оценката (поне моят така прави).В КАТ ще ти трябват голям и малък талон, личната карта на купувача (твоята), договорът за покупко-продажба от нотариуса, валидна застраховка ГО.Не забравяй, след прехвърляне на колата и пререгистрация - да идеш до застрахователя и да си прехвърлиш застраховката на твое име. Безплатно е.
-
Salvador написа:Няма проблем да е без номер, ама обикновено гледат дали наистина го няма.
Коментар
-
За КАТ София гарантирам, че гледат за номера. И ако намерят номер става разправията, първо ще и искат документ от вносителя кой е номера на двигателя. Ако съвпадне - ок, ако не вече лошо.п.п. В ЕПЕР при търсене по шаси излиза номера на двигателя, та можеш да свериш предварително.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:За КАТ София гарантирам, че гледат за номера. И ако намерят номер става разправията, първо ще и искат документ от вносителя кой е номера на двигателя. Ако съвпадне - ок, ако не вече лошо.п.п. В ЕПЕР при търсене по шаси излиза номера на двигателя, та можеш да свериш предварително.Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!
Коментар
-
ЕПЕР-а ти казва как е излязла от завода. Което е било преди мнооого, мнооого години, в една далечна галактика. Нормално на запад сервизни блокове номера нямат. Един път ако го налял германеца с фалшив антифриз зимата да сцепи блока и до там със заводския номер. Има много причини една кола да дойде със сервизен блок.
Коментар
-
Здравейте колеги, днес прехвърлих собствеността на колата на мое име. Всичко беше наред с талоните в КАТ -София! Само където всички хора са се юрнали да си прехвърлят собствеността и почаках 3,4 часа.. Видях, че над десния фар (на маската) има табелка на която пише номера на шасито и номера на двигателя! Не знам защо е на място на шасито, а не на двигателя?Номера е - 176B90000Весели празници!Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!
Коментар
-
Geca7a написа:Видях, че над десния фар (на маската) има табелка на която пише номера на шасито и номера на двигателя! Не знам защо е на място на шасито, а не на двигателя?Номера е - 176B90000punto HGT
Коментар
-
Това е модификацията на мотора. Моята е B6000.Навсякъде по КАТ е лудница, защото имаше проблем с доставките на нови номера и хората не можеха да си регистрират колите. Отделно от това...празниците са лошо време да ходиш там, защото всичко де що е емигрант и си идва тука за празниците, бърза сега да оправи номера, прехвърляния, да смени талони на разни наследени кочини, да спре от движение разни стари и т.н. В КАТ, при нотариус и при зъболекар в БГ на празници е малък ужас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар