Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос: Връзка с голям талон за рег.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос: Връзка с голям талон за рег.

Здравейте колеги закупих Пунто 1.2 16в 63kW, сега ми предстой прехвърляне на колата! Въпросът ми е в големият талон на колата пише без номер на двигател. знам само киловатите и мисля че е 1.2 86к.с Спортинг се води нали така?При смяна на талона в КАТ-София, ще имали проблем като е регистрирана без номер на двигател. И ако може да ми кажете какъв е номера на двигатреля да си го имам за покупка на части.И другото което ме интересува, данъка на колата за прехвърлянето трябва да е платен до края на годината, и за нотариуса какво е необходимо като документи освен бележка за стойност на колата? Благодаря, поздрави!
    Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
    България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!

Номерът на двигателя ти няма кой да ти го каже. Щом е записан "без номер", значи няма номер.За части не ти трябва номера на двигателя, а на рамата (VIN).Данъкът трябва да е платен.При нотариуса ти трябва голям и малък талон, лични карти на продавача и купувача и бележката за платен данък. Бележка за стойността на колата не ти трябва, нотариуса сам ще си направи оценката (поне моят така прави).В КАТ ще ти трябват голям и малък талон, личната карта на купувача (твоята), договорът за покупко-продажба от нотариуса, валидна застраховка ГО.Не забравяй, след прехвърляне на колата и пререгистрация - да идеш до застрахователя и да си прехвърлиш застраховката на твое име. Безплатно е.

Коментар

Няма проблем да е без номер, ама обикновено гледат дали наистина го няма.

Коментар

Не знам за софийския КАТ, но в Плевен регистрирах мотор без номер на двигател. Такъв беше и стария талон.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Salvador написа:
          Няма проблем да е без номер, ама обикновено гледат дали наистина го няма.
          А ако го има и случайно не отговаря, започват разправиите. В КАТ много добре знаят дали има номер и какъв е. Друг е въпроса, че много често някой не си е свършил работата както трябва или прикрива нещо.Взехме един автомобил с ВН регистрация и при прехвърлянето се оказа, че вече има номер на двигателя и не отговаря с този от базата данни на КАТ. Добре, че двигателя е сменян в оторизиран сервиз и има документация за смяната...... Написаха новия номер и всичко приключи с хепи енд.Принципно двигателя се води резервна част, не знам защо при нас все още държат на този номер.

Коментар

За КАТ София гарантирам, че гледат за номера. И ако намерят номер става разправията, първо ще и искат документ от вносителя кой е номера на двигателя. Ако съвпадне - ок, ако не вече лошо.п.п. В ЕПЕР при търсене по шаси излиза номера на двигателя, та можеш да свериш предварително.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
              За КАТ София гарантирам, че гледат за номера. И ако намерят номер става разправията, първо ще и искат документ от вносителя кой е номера на двигателя. Ако съвпадне - ок, ако не вече лошо.п.п. В ЕПЕР при търсене по шаси излиза номера на двигателя, та можеш да свериш предварително.
              Здравейте, благодаря на всички за отговорите! Къде се намира номера на двигателя да проверя дали го има, и от местоположението му каква би била причината да го няма?Благодарение на колегата "iliyan" за което му благодаря много, провери дали имам номер на двигателя.. Оказа се че имам довечера като се прибера ще погледна по двигателя дали имам също. Надявам се много да нямам и заради това да го няма и в талона.. Ако има ще търся имам документи от закупуването на колата от предишния собственик когато е била нов внос, и дано да стане лесно в КАТ че иначе не знам какво ще правя.. Ще пиша като има развитие!Благодаря отново! Лек и успешен ден.
              България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!

Коментар

В титулната страница на форума го има "еПер"-а,а и трябва номера на рамата.
                Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

ЕПЕР-а ти казва как е излязла от завода. Което е било преди мнооого, мнооого години, в една далечна галактика. Нормално на запад сервизни блокове номера нямат. Един път ако го налял германеца с фалшив антифриз зимата да сцепи блока и до там със заводския номер. Има много причини една кола да дойде със сервизен блок.

Коментар

chaveto написа:
                    Принципно двигателя се води резервна част, не знам защо при нас все още държат на този номер.
                    Щото у нас бол тарикати, дето си купуват кола 1.2 (60 к.с.), после ѝ присаждат двигател 2.0 (160 к.с.) и така ощетяват държавата с пари за данък.

Коментар

Здравейте колеги, днес прехвърлих собствеността на колата на мое име. Всичко беше наред с талоните в КАТ -София! Само където всички хора са се юрнали да си прехвърлят собствеността и почаках 3,4 часа.. Видях, че над десния фар (на маската) има табелка на която пише номера на шасито и номера на двигателя! Не знам защо е на място на шасито, а не на двигателя?Номера е - 176B90000Весели празници!

Коментар

Geca7a написа:
                        Видях, че над десния фар (на маската) има табелка на която пише номера на шасито и номера на двигателя! Не знам защо е на място на шасито, а не на двигателя?Номера е - 176B90000
                        Така е там пише номера на мотора, не съм се заглеждал дали го има някъде по самия мотор.п.п. една нула си сложил в повече на твоя номер, трябва да е 176B9000
                        punto HGT

Коментар

Това не е номер а модификацията на двигателя.
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

В понеделник и аз сменях собственост, и моята е без номер на двигател. Ако колата е от същия район (няма да сменяш номера), колата не минава на канали, съответно никой нищо не гледа.

Коментар

Това е модификацията на мотора. Моята е B6000.Навсякъде по КАТ е лудница, защото имаше проблем с доставките на нови номера и хората не можеха да си регистрират колите. Отделно от това...празниците са лошо време да ходиш там, защото всичко де що е емигрант и си идва тука за празниците, бърза сега да оправи номера, прехвърляния, да смени талони на разни наследени кочини, да спре от движение разни стари и т.н. В КАТ, при нотариус и при зъболекар в БГ на празници е малък ужас...

Коментар

Working...
                              X