Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Краси, тези хора, ако разчитат да живеят само от продукцията си на село, защо подяволите им е да живеят в града? Реално погледнато, тези хора имат 2 имота :/Аз нямам и един...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ще ти отговоря Мишо. Защото зимата на село няма кой да им почисти пътищата,нямат вода по няколко дена,тока също им спира за няколко дена,нямат аптека,нямат медицинско обслужване.Комшиите ми живеят лятото на вилата(един стар фургон от ония по строежите), а зимата са в боксониера. Няколко пъти са ме молили да ги закарам на "вилата" ,че имат доста багаж и повярвай ми път нямат до там. Та тези хора са над 60 годишни с боксониера с обзавеждане от 80 сете години. Та надявай се да не дойдем на тяхната.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

stilo_new написа:
        Airfan написа:
        Стачки за 2.50 лв месечно повече... яката работа, принципна работа. Половин кутия цигари месечно по-малко за пушачите и един шоколад по-малко месечно за непушачите. Не ви разбирам, наистина... опитвам се, но не мога някак си. Колко години не беше вдигана тази цена помним ли? Нормално е в един момент да има вдигане, най-малкото всичко си поскъпва, всеки иска да взима повече заплата, от там цената за изпълнение на нещо се повишава и се завърта икономиката.
        Не си прав. Това, че няколко години не е променяна цената на винетката нищо не значи. Не всички стоки са поскъпнали и то с толкова голям процент. За заплатите пък да не говорим. Това, че ти сигурно взимаш прилична заплата и можеш да си позволиш нова и скъпа кола, не значи, че повечето хора могат да си го позволят. За теб 2,50 на месец са нищо, но не и за повечето хора. И не е правилно да се раздробява цената на месеци, защото тя задължително се плаща ЦЯЛАТА. Замисли се защо много хора взимат стоки на изплащане! И вече 97 лева накуп идват много, все пак човек има и други разходи за месеца.
        Ти пушиш ли?Ако 2.50 лв на месец са проблем за някой, то изобщо притежанието на автомобил би следвало да е проблем за този човек, тъй като няма да има възможност да го поддържа така, че да е относително безопасен за него и останалите около него. Несериозно е да казваме, че 2.50 лв са проблем за притежаващи автомобил хора.@krasio_79bs - 1 лв на ден вече са 28-31 лв месечно и говорим за съвсем друг порядък суми. Сравнението ти е неуместно.

Коментар

За някои хора и 2,50 на месец са неуместни. Всеки се простира според черагата си.Принципно всеки ден давам по 1 лев за кафе. Що да не ги давам за пътища? Все пак мога и без кафе. И без месо мога и без много други работи се научавам ,че мога.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Airfan написа:
            Ти пушиш ли?Ако 2.50 лв на месец са проблем за някой, то изобщо притежанието на автомобил би следвало да е проблем за този човек, тъй като няма да има възможност да го поддържа така, че да е относително безопасен за него и останалите около него. Несериозно е да казваме, че 2.50 лв са проблем за притежаващи автомобил хора..
            Аз пак не мога да разбера, защо разбиваш цената на месеци, при условие, че се плаща наведнъж?! На теб ако не са проблем 97 лева наведнъж, на други хора е проблем. Както винаги българите сме разделени. Някой ще си платят 97 лева и ще се надяват и живеят със заблудата, че пътищата ще цъфнат и вържат. А други. Трима човека си купуваме 1 винетка и пуловер и си решаваме проблема Така вместо да получат 67 по 3 = 201 лева, както беше до сега , ще получат само 97.......

Коментар

krasio_79bs написа:
              Ще ти отговоря Мишо. Защото зимата на село няма кой да им почисти пътищата,нямат вода по няколко дена,тока също им спира за няколко дена,нямат аптека,нямат медицинско обслужване.Комшиите ми живеят лятото на вилата (един стар фургон от ония по строежите), а зимата са в боксониера. Няколко пъти са ме молили да ги закарам на "вилата" ,че имат доста багаж и повярвай ми път нямат до там. Та тези хора са над 60 годишни с боксониера с обзавеждане от 80 сете години. Та надявай се да не дойдем на тяхната.
              В сайтовете има толкова приятни къщички за около 10 000 лв. в съвсем нормални села, че не можеш да си представиш :/За чии им е на тези пенсионери боксониера в Бургас и вила някъде си в района?! Ето един абсолютно случаен пример:http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...кривено им е мисленето на тея хора, нямам друго обяснение.
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

За жовот не ти е необходима само къща. Другите фактори които ти описах от къде ще си ги набавиш? А знаеш ли ,че елементарнит продукти в магазините по селата са по скъпи от тези в града. Едно олио ти е с левче отгоре. В наше село вървят по 7 километра за да хванат автобус или маршрутка. А селото е на главният път за Шумен и е над 300 жители. Бабата дава по 40 лева от пенсията си за социален патронаж. И не за да яде храната, а за да има кой да и премери кръвното и да и донесе хапчетата. Та така е по селата. Идилия.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

M5kov написа:
                  krasio_79bs написа:
                  Ще ти отговоря Мишо. Защото зимата на село няма кой да им почисти пътищата,нямат вода по няколко дена,тока също им спира за няколко дена,нямат аптека,нямат медицинско обслужване.Комшиите ми живеят лятото на вилата (един стар фургон от ония по строежите), а зимата са в боксониера. Няколко пъти са ме молили да ги закарам на "вилата" ,че имат доста багаж и повярвай ми път нямат до там. Та тези хора са над 60 годишни с боксониера с обзавеждане от 80 сете години. Та надявай се да не дойдем на тяхната.
                  В сайтовете има толкова приятни къщички за около 10 000 лв. в съвсем нормални села, че не можеш да си представиш :/За чии им е на тези пенсионери боксониера в Бургас и вила някъде си в района?! Ето един абсолютно случаен пример:http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...кривено им е мисленето на тея хора, нямам друго обяснение.
                  Абе Вие сте много интересни хора!? Така ли се зарязва бащин дом!?За да оправдаете политическите си пристрастия към некви пълни ИДИОТИ или за да изсмучете от пръстите си аргумент сте готови да изгоните хората от домовете им бе!!! Кви хора сте вие?
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

на село е хубаво, личен опит Иначе не мисля, че сме разединени - факт е, че заради ниските заплати постъпленията от данъци не са високи, но като искат повече пари, да си ги вземат от големия бизнес - на всяко тримесечие примерно банките се хвалят колко милиона повече им е печалбата, ми да ги обложат повече, да си напълнят хазната. И да не стане объркване, пак ще кажа, че съм против вдигането на винетката за автомобили, против съм вдигането на директните данъци на хората под каквато и да е форма. kiro_of_the_day - ти сериозно ли? Де го видя това?
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Киро, не разбирам за какви политически пристрастия говориш, да ти приличам на партиено зомби?Колко пък може да е бащина боксониерата с обзавеждане от 80те...Във всеки един момент бих я разменил за къща в хубаво село и с остатъка да си подсигуря най-необходимото, за да живея като бял човек.Аз никого не гоня. Всеки да се оправя както може, мен никой не ме мисли :/
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

stilo_new написа:
                        Разсъжденията ти имат логика, но само ако си плащаме годишната винетка всеки месец по 8.083333 лева. Когато са 97 лева накуп за един месец е вече друго. Не случайно дадох примера със стоките на изплащане.
                        Щях да се съглася с теб ако разходите не бяха предвидими.Стига бе. Никой не може да ме убеди, че някой, който кара автомобил не може да отдели 30 лв., хайде така да го наречем, за 2 месеца.Значи аз мога да си правя сметките след 6 месеца кога какво трябва да дам. Като видя, че не се справям да се лиша от нещо, защото съм го правил, ама някой друг не може, така ли?Ако искаш да караш колата си, то ще се лишиш и от сутришното кафе от 1 лв. ако трябва, както Краси спомена. Ако приоритет ти е автомобила и толкова си го закъсал. Ето ти за 2 месеца едни 60 лв. спестени, а са ти трябвали само 30 лв, заради непредвидимото увеличение на винетката 2 месеца преди изтичането на твоята. Ако издребняваме чак до такава степен.Просто няма шанс някой да ме убеди, че самото увеличение с тези 30лв на година реалния проблем са парите, а не психиката и надъхването на народа. Както казах ако само парите са проблем за някой, същия този искам да го видя как кара с едни елементарни 3 бара налягане на гумите и лятото на затворени прозорци с пусната перка на вентилатора в купето, само и само да спести. А само едни такива мерки ще избият тези 2.50 с едно отиване на село от около 30-40км от града. Какво остава за по-големи разстояния. И пак - хем нямаш пари, хем не гледаш как да си ги спестиш.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                          stilo_new написа:
                          Разсъжденията ти имат логика, но само ако си плащаме годишната винетка всеки месец по 8.083333 лева. Когато са 97 лева накуп за един месец е вече друго. Не случайно дадох примера със стоките на изплащане.
                          Щях да се съглася с теб ако разходите не бяха предвидими.Стига бе. Никой не може да ме убеди, че някой, който кара автомобил не може да отдели 30 лв., хайде така да го наречем, за 2 месеца.Значи аз мога да си правя сметките след 6 месеца кога какво трябва да дам. Като видя, че не се справям да се лиша от нещо, защото съм го правил, ама някой друг не може, така ли?Ако искаш да караш колата си, то ще се лишиш и от сутришното кафе от 1 лв. ако трябва, както Краси спомена. Ако приоритет ти е автомобила и толкова си го закъсал. Ето ти за 2 месеца едни 60 лв. спестени, а са ти трябвали само 30 лв, заради непредвидимото увеличение на винетката 2 месеца преди изтичането на твоята. Ако издребняваме чак до такава степен.Просто няма шанс някой да ме убеди, че самото увеличение с тези 30лв на година реалния проблем са парите, а не психиката и надъхването на народа. Както казах ако само парите са проблем за някой, същия този искам да го видя как кара с едни елементарни 3 бара налягане на гумите и лятото на затворени прозорци с пусната перка на вентилатора в купето, само и само да спести. А само едни такива мерки ще избият тези 2.50 с едно отиване на село от около 30-40км от града. Какво остава за по-големи разстояния. И пак - хем нямаш пари, хем не гледаш как да си ги спестиш.
                          Преди да вдигат данъци, винетки и прочие за ВСИЧКИ, да съберат досега дължимите данъци от тези, които не са си ги платили!!! 12 000 000 000 лева несбрани данъци как ти се струват? За каква точно работа взимат заплата служителите на "приходната" агенция? Защо на тези дето си плащат трябва да им се вдигант данъците, заради тези дето не си ги плащат и заради тези които като не се плащат доброволно трябва да им ги съберат принудително но не са го направили, въпреки, че им се плаща за това?
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Преди да вдигат данъци, винетки и прочие за ВСИЧКИ, да съберат досега дължимите данъци от тези, които не са си ги платили!!! 12 000 000 000 лева несбрани данъци как ти се струват? За каква точно работа взимат заплата служителите на "приходната" агенция? Защо на тези дето си плащат трябва да им се вдигант данъците, заради тези дето не си ги плащат и заради тези които като не се плащат доброволно трябва да им ги съберат принудително но не са го направили, въпреки, че им се плаща за това?
                            И тях трябва да ги съберат. Но едното не изключва другото. За това АПИ търси финансов приток. Ако АПИ се справи, то ще имаме по-хубави пътища. Ако общината и всякакви други институцийки намерят начин да си съберат парите, тогава може да видим и нови камиони за смет да речем. Или дори и нови пътища на територията на общината. Варианти много.Но в края на краищата не измествай фокуса на темата, която е конкретно за цената на винетката и нейното увеличение.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Въртите и сучете и вместо да питате защо се увеличават винетките,вие се чудете как да ме убедите да се лиша от нещо за сметка на увеличението!Когато изчезнат новини като тези в линовете съм съгласен да ми увеличат цената.http://vbox7.com/play:28735793da&start=1http://videos.botevgrad.com/view/191...niya-pat-E-79/http://www.dunavmost.bg/Ruse/Video/1...atya-za-sofiyaИ за разлките в цените за поддръжка на пътищата-http://btvnovinite.bg/video/video/ne...dna-dupka.html
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                                Въртите и сучете и вместо да питате защо се увеличават винетките,вие се чудете как да ме убедите да се лиша от нещо за сметка на увеличението!Когато изчезнат новини като тези в линовете съм съгласен да ми увеличат цената.http://vbox7.com/play:28735793da&start=1http://videos.botevgrad.com/view/191...niya-pat-E-79/http://www.dunavmost.bg/Ruse/Video/1...atya-za-sofiyaИ за разлките в цените за поддръжка на пътищата-http://btvnovinite.bg/video/video/ne...dna-dupka.html
                                Демек искаш да имаш пътища като в Холандия? Ами ОК. Данъка на колата ти става 3к и няма проблем. Навит ли си?
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X