Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Видя ли ,че таксата е за новите магистрали? Тия 400камери,ще те засекат ли ако путуваш до съседното село?
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
      Видя ли ,че таксата е за новите магистрали? Тия 400камери,ще те засекат ли ако путуваш до съседното село?
      А ти прочете ли ЦЯЛАТА статия?За съседното село - зависи?На всички изходни артерии на градовете ИМА камери.Обаче има и друго - огромна част от селските пътища в момента не изискват винетки.Например има пътища, точно междуселски, по които мога да стигна от Ямбол до Сливен БЕЗ ВИНЕТКА. И без да нарушавам.От Ямбол до моето село, както и до следващите винетка НЕ СЕ изисква.Същото важи и за почти цялата община Сливен.А по останалите пътища вече има камери.От София до Козлодуй примерно камери има във ВСЯКО село. Тъй че ще те хванат точно до кое село си стигнал и по кой път си минал. От там и километрите, респ. и таксата. Абе не са казали, не са го направили.Ама предлагам да го обсъдим на маса

Коментар

Immortal написа:
        krasio_79bs написа:
        А ти прочете ли ЦЯЛАТА статия?За съседното село - зависи?На всички изходни артерии на градовете ИМА камери.Обаче има и друго - огромна част от селските пътища в момента не изискват винетки.Например има пътища, точно междуселски, по които мога да стигна от Ямбол до Сливен БЕЗ ВИНЕТКА. И без да нарушавам.От Ямбол до моето село, както и до следващите винетка НЕ СЕ изисква.Същото важи и за почти цялата община Сливен.А по останалите пътища вече има камери.От София до Козлодуй примерно камери има във ВСЯКО село. Тъй че ще те хванат точно до кое село си стигнал и по кой път си минал. От там и километрите, респ. и таксата. Абе не са казали, не са го направили.Ама предлагам да го обсъдим на маса
        Не съм съгласен.Пример-с.Климентово се намира на 1 км.от Полски Тръмбеш.От табела до табела са точно 500м,за които трябва винетка.За да отида да видя баща си трябва да я купя/не че само заради това/.Един пример,но това важи за почти всички села от общината.
        PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
        Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

kostov написа:
          Не съм съгласен.Пример-с.Климентово се намира на 1 км.от Полски Тръмбеш.От табела до табела са точно 500м,за които трябва винетка.За да отида да видя баща си трябва да я купя/не че само заради това/.Един пример,но това важи за почти всички села от общината.
          Обясни ми за какво ти е в Полски тръмбеш кола?!?Не ходиш ли до Търново, не ходиш ли до Бяла, до Русе? На моренце, това-онова?А иначе - до Климентово и с колело можеш да идеш, даже и пеш.. 1 км ми е в работата от нашето управление до стола. Минавам го всеки обед.Пък и едва ли Тръмбешките катаджии ще кибичат точно в тия 500 м между табелите...Те седят на Раданово или на Петко Каравелово, както и на околовръстното на П.Тръмбеш.

Коментар

[quote="Immortal"]
            kostov написа:
            ......Те седят на Раданово ....
            Още от 80-те години му казвахме "Радарово" .... и прословутата Радановска хижа в която сервитьора минава между биещите се, бърше пръски кръв и вика "Леко с чашите" ..
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

kostov написа:
              Immortal написа:
              krasio_79bs написа:
              ...
              ...Ама предлагам да го обсъдим на маса
              Не съм съгласен....
              Аз пък съм съгласен...
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Стачки за 2.50 лв месечно повече... яката работа, принципна работа. Половин кутия цигари месечно по-малко за пушачите и един шоколад по-малко месечно за непушачите. Не ви разбирам, наистина... опитвам се, но не мога някак си. Колко години не беше вдигана тази цена помним ли? Нормално е в един момент да има вдигане, най-малкото всичко си поскъпва, всеки иска да взима повече заплата, от там цената за изпълнение на нещо се повишава и се завърта икономиката.

Коментар

Airfan написа:
                  Стачки за 2.50 лв месечно повече... яката работа, принципна работа. Половин кутия цигари месечно по-малко за пушачите и един шоколад по-малко месечно за непушачите. Не ви разбирам, наистина... опитвам се, но не мога някак си. Колко години не беше вдигана тази цена помним ли? Нормално е в един момент да има вдигане, най-малкото всичко си поскъпва, всеки иска да взима повече заплата, от там цената за изпълнение на нещо се повишава и се завърта икономиката.
                  И си прав и не си. Вярно е че така погледнато 2,50 са нищо на месец. То така погледнато и един лев на ден е нищо.Трябва ли да плащам 365 лв. за винетка?Съгласен съм ,че цените са динамични и се променят,но все пак ние тея пари ги даваме за поддръжка на пътищата ,а те не са в добро състояние.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Airfan написа:
                    И си прав и не си. Вярно е че така погледнато 2,50 са нищо на месец. То така погледнато и един лев на ден е нищо.Трябва ли да плащам 365 лв. за винетка?Съгласен съм ,че цените са динамични и се променят,но все пак ние тея пари ги даваме за поддръжка на пътищата ,а те не са в добро състояние.
                    Въпросът е принципен , както правилно отбелязва добрият човек и приятел Краси .Пък и сам си печеля парите , така че сайбия на сметките си не искам
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Airfan написа:
                      Не си прав. Това, че няколко години не е променяна цената на винетката нищо не значи. Не всички стоки са поскъпнали и то с толкова голям процент. За заплатите пък да не говорим. Това, че ти сигурно взимаш прилична заплата и можеш да си позволиш нова и скъпа кола, не значи, че повечето хора могат да си го позволят. За теб 2,50 на месец са нищо, но не и за повечето хора. И не е правилно да се раздробява цената на месеци, защото тя задължително се плаща ЦЯЛАТА. Замисли се защо много хора взимат стоки на изплащане! И вече 97 лева накуп идват много, все пак човек има и други разходи за месеца.

Коментар

https://www.facebook.com/Bulgariaret...=3&theaterАз да отклоня малко темата. Сега като се ходи да се протестира...има ли някакъв ефект? На протестиращите ще им върнат старите цени ли? Преди две години се протестираше цяла година за свалянето на едно правителство и кво...свалиха ли го. Отделно, че тогава имаше хора, които на въпроса "Защо сте тука?" даваха отговор " Ами искаме по-добър живот"...един смислен, пълен и говорещ сам по себе си отговор.Та сега защо се протестира за винетките и какво се очаква да се постигне с този протест? Да покажем публично, че не искаме да се увеличи въпреки, че нищо няма да се промени? Или очакваме някой да чуе и да каже "Ооооо, извинявайте, ще ги направим 50лв". Те вече новите винетки са напечатани, ние ще протестираме. Една тотална загуба на време, която се използва от медиите да си запълват времето и да показват на другите някаква измислена гражданска позиция, която не води до нищо.П.П. Към колегата stilo_new и неговите способности..как стои въпроса с любовта при Еле, че ми стана любопитно
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
                          П.П. Към колегата stilo_new и неговите способности..как стои въпроса с любовта при Еле, че ми стана любопитно
                          Ха ха. Това вече е за друга тема. И какво излиза в България и да протестираме и да не протестираме разлика няма. Все ни таковат. :D

Коментар

krasio_79bs написа:
                            но все пак ние тея пари ги даваме за поддръжка на пътищата ,а те не са в добро състояние.
                            Демек пак влизаме в кръговрата, който многократно е обсъждан тук.Не искаме да даваме повече пари за по-добри пътища, а ги искаме. Искаме ама не даваме. Наистина не мога да схвана логиката тук.
                            stilo_new написа:
                            Airfan написа:
                            Не си прав. Това, че няколко години не е променяна цената на винетката нищо не значи. Не всички стоки са поскъпнали и то с толкова голям процент. За заплатите пък да не говорим. Това, че ти сигурно взимаш прилична заплата и можеш да си позволиш нова и скъпа кола, не значи, че повечето хора могат да си го позволят. За теб 2,50 на месец са нищо, но не и за повечето хора. И не е правилно да се раздробява цената на месеци, защото тя задължително се плаща ЦЯЛАТА. Замисли се защо много хора взимат стоки на изплащане! И вече 97 лева накуп идват много, все пак човек има и други разходи за месеца.
                            Реално погледнато аз не познавам човек, който да има собствена кола, да я кара, да я ремонтира и накрая 2.50лв всеки месец да са му проблем.Ако приема, че 2.50лв са ми проблем, то само като напомпам гумите на 3 бара налягане, то пак ще ги избия тези 2.50 от месечното ми гориво. В тази връзка колко хора са го направили това, които познаваш, че имат проблеми с отделянето на тези 2.50 на месец, като същевременно са напомпали гумите на макс, за да могат да ги спестят, поради оскъдния си бюджет? Колко от тях са се отказали от цигарите заради това, а и колко от тях са си намалили алкохола на половина поне, за да могат да спестят не 2.50 на месец, та дори и на ден?Защото аз съм го правил това нещо и знам, че 2.50лв на месец могат да се отделят много лесно, дори да отделяш целия си финансов приход и го разделиш на 30-те дни, за да може да преживееш. И пак стигаме до първия въпрос повдигнат от мен. Когато бях в такова състояние, където не можех да отделя по 2.50 на месец, то първото, от което се отказах, беше автомобила. Реално за мен ако нямаш възможност да поемеш разход от 2.50 на месец, то не си в тази социална група, която да може да си позволи автомобил. Кофти, но е така.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                              stilo_new написа:
                              Реално погледнато аз не познавам човек, който да има собствена кола, да я кара, да я ремонтира и накрая 2.50лв всеки месец да са му проблем.Ако приема, че 2.50лв са ми проблем, то само като напомпам гумите на 3 бара налягане, то пак ще ги избия тези 2.50 от месечното ми гориво. В тази връзка колко хора са го направили това, които познаваш, че имат проблеми с отделянето на тези 2.50 на месец, като същевременно са напомпали гумите на макс, за да могат да ги спестят, поради оскъдния си бюджет? Колко от тях са се отказали от цигарите заради това, а и колко от тях са си намалили алкохола на половина поне, за да могат да спестят не 2.50 на месец, та дори и на ден?Защото аз съм го правил това нещо и знам, че 2.50лв на месец могат да се отделят много лесно, дори да отделяш целия си финансов приход и го разделиш на 30-те дни, за да може да преживееш. И пак стигаме до първия въпрос повдигнат от мен. Когато бях в такова състояние, където не можех да отделя по 2.50 на месец, то първото, от което се отказах, беше автомобила. Реално за мен ако нямаш възможност да поемеш разход от 2.50 на месец, то не си в тази социална група, която да може да си позволи автомобил. Кофти, но е така.
                              Разсъжденията ти имат логика, но само ако си плащаме годишната винетка всеки месец по 8.083333 лева. Когато са 97 лева накуп за един месец е вече друго. Не случайно дадох примера със стоките на изплащане.

Коментар

BO,и аз не мога да схвана логиката в изказванията на Павлова. Първо казват ,че цената няма да се увеличава, после я вдигат със 50%. Не веднъж писах ,че за някои хора автомобила е необходимост,а не удоволствие. Има голяма част от населението които са на минимални заплати и пенсии и за тях 97 лв. за година са много.Вярно е ,че има автобуси,но те не са алтернатива да си занесеш бурканите на село. Няма как да си донесеш багажа и продукцията от село в града. Та на тея хора и сегашната цена им е непосилна. А пътищата до селата и по слабо населените места е трагедия.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X