Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Lane Staley написа:
    krasio_79bs написа:
    Предполагам стана ясно ,че парите за винетки не са им никак малко,дори и включени в цената на транспорта.
    От къде ще дойдат парите?
    Служителите на НАП да си съберат 12- те милиарда лева несъбрани публични задължения, а не да си чешат ташаците и на всеки три месеца да взимат двойна заплата! 12 000 000 000 лева!!! 700 000 000 лева са само несъбраните наложени глоби от съдебната система!
    Не съм запознат с цифрите, но щом ти го твърдиш го приемам.В такъв случай не е ли по-добре да направим нещо за да ги накараме да поработят, вместо да се правят протести за винетките.Ако не сте ме разбрали правилно - не съм против протестите, а против безмисленото протестиране, заради самия протест. Някакво кампанийно мрънкане.Протестите трябва да са с кауза, някакъв смисъл, някаква цел различна от "НЕ ИСКААААМ" и не да са стихийни, а да има постоянен натиск от обществото върху държавата и институциите да си вършат работата.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ей на. Срещу тези факти изложени от Киро негодувам аз. Като добавим, че има глоби, които "изчезват" по давност и се губят с лека ръка пари ми е криво. В същото това време се търсят нови механизми за още пари. Не ми е до 30 - те лева. На мен ми е до тези милиарди, които не са потърсени от НАП.
      Вземи попътувай малко. Та за промяната.... направиха ни селския път. Правят Хемус между Варна и Шумен. Оправиха Тракия при Пловдив - последно като пътувах останах изненадана. Да продължавам ли? Глупаво е да искаме всичко да се промени за 1 година, просто няма как да стане.
      Еле. По твоите думи излиза, че всичко цъфти и вързва и при 67 лева винетка за автомобил. :P
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ele написа:
        krasio_79bs, азправя към 10-11 000 км на година и виждам, че има промяна в положението на пътищата. Вземи попътувай малко. Та за промяната.... направиха ни селския път. Правят Хемус между Варна и Шумен. Оправиха Тракия при Пловдив - последно като пътувах останах изненадана. Да продължавам ли? Глупаво е да искаме всичко да се промени за 1 година, просто няма как да стане.
        Именно защото пътувам,не намирам причина да се вдигат цените. Това ,че са оправили няколко отсечки по магистралите с европейско финансиране ,не значи ,че навсякъде е така.Мога да ти дам пресен пример с магистрала Тракия. Отсечката Ст.Загора-Сливен. Нова магистрала на която се прави ремонт повече от месец. Движението се отбива в насрещното платно,а другото седи разорано цял месец и не се работи по него. Отсечката Веселиново-Окоп. Пътят беше основно ремонтиран преди две години. В момента целият е на кръпки.http://www.roads-bg.eu/#Разгледай картата от линка и се замисли по колко от червените пътища си пътувала. На теб може да не ти се налага,но има хора които ги ползват ежедневно.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Това, че не е качествено не значи, че не се прави. Това са две различни неща! Явно контролът куца яко, но да се твърди, че нищо не се прави, е абсолютна лъжа. Нека да говорим за нещата такива, каквито са.ntodorov - не съм казала, че всичко е вързало и цъфнало, казвам, че се прави и то се вижда. Как и какъв е контролът, и как да се събират пари за това е отделен въпрос.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е какви са нещата? От цялата работа излиза ,че сития на гладния не вярва.Личното ми мнение е,че ако ще се прави с такова качество е по добре въобще да не се прави. Едни пари се наливат от едни джобове в други,едни политици режат лентички с усмивка,а хиляди си трошат колите по пътищата. Търпят ремонти и задръствания и след година две пак са в задръствания заради ремонт на нови участъци.После излиза един с мазна усмивка по телевизията и ни обяснява как тез ремонти били гаранционни и за сметка на фирмите.А същите тея фирми са си взели париците още с първият ремонт на пътя. Е не е ли по добре да се стегне контрола и да се спре безконтролното наливане на пари? Всяка година зимата ни изненадва през декември. Магистрала Тракия е известна в Бургас под името "лятната магистра" поради факта ,че падне ли малко сняг и до Карнобат не може да минеш по нея.Гледаме Павлова как разпределя 2000 машини в 2500 пукта на пътното и всяка зима се чудим къде са тия машини.От как съм зад волана слушам как ще се разширява пътят за Сл,бряг и единствено се разшири една отсечка от 4 км. между Сарфово и Поморие. Всяка година лятото е ад да пътуваш в тая отсечка.И всичко това е повод за увеличение на цената.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Брей, сериозно ли са различни неща?! Пускаш път и след две седмици го спираш за половин годишен ремонт и това е "направено"?! Все едно жена ми да ми сложи на масата чиния с боб, да го опита, да види че още е твърд като камък и да каже: "Аз съм го направила, ама ти не си ме проконтролирал, затва сега ще го доваря, а ти ще вечеряш утре."Начи драмата у нас е само една - че успяха да убедят хората да мислят с телевизорите си. Вярно, че е по-лесно, ама говорейки за медийни манипулации, тях може да ги прави тоя, който плаща. Например, в линка, който съм дал, и който никой не си е направил труда да изслуша, за да получи информация от първа ръка, основната тема е друга - вдигайте местните данъци и такси, защото парите на държавата ще отиват за сигурност. Обяснението пак е "той не каза и никой не го попита". Вие тук си мислете, че парите ни ще отидат да се изгладят прясно положени пътни настилки. И не можеш да събираш данъци с "аз на мишо бирата съм обещал да не го закачат". Щот тоя държавен служител, който дефакто ги събира, като му се обадят да не търси от едикогоси едни 200 000, да речем, найш кога ще тръгне да събира от 10 000 човека по 50 лв. глоби?! За сведение двойните заплати, дето ги получават на три месеца са към 1500 лв., т.е. в идеалния случай 2 месеца живеят с по 750 лв. и на третия вземат 1500.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

аха, разбрах - значи по-добре нищо да не се прави, за да можете да воля да ревете, че нищо не се прави, вместо да се прави и да изисквате да се упражнява контрол. Вие искате нормална държава, ама без гражданско общество няма как да стане, а вие такова не искате да правите, щото е по-трудно от това да ревете из форумите колко било зле. И какво значи ’зимата ни изненада’? Що си мислите, че като падне сняг само тук затварят пътища и само тук ги почистват 1-2 дни след това? Докато бях в Англия, като падне 2 санта сняг и всичко беше блокирано. По Тракия съм пътувала зимата при сняг и си беше съвсем проходима и по пътя Сл. брях Бургас пътувам редовно лятото, не е чак такъв ад, ама като искате да летите със 120, нормално е да ви се вижда ад, че трябва да карате зад някой с 80-90. Мисля, че по тази тема няма какво повече да кажа. Според мен човек трябва да гледа на нещата многостранно, за да може да види положителното и отрицателното и да се съсредоточи върху това как да се подобрят нещата, а не само да дъвче отрицателните неща и да се чуди що нищо не става.

Коментар

Ахам - именно, трябва да се гледа многостранно. Затова ти дадох примера от страната на едно семейство - най-малката клетка на обществото. Мога да ти го дам и изцяло от персонална гледна точка: отиваш в магазина, вземаш салам, плащаш, колкото са ти поискали. Прибираш се и след две седмици решаваш да си резнеш. Хапваш - вътре песъчинки. Яде се, ама не е приятно. Връщаш се в магазина и там ти казват: дайте тука салама и още 50% от цената, и след 6 месеца ще ви го върнем по-добър. И сега, помисли си как ще реагираш лично ти и ако се съгласиш какво поне ще попиташ. Ей това е разглеждане на въпроса многостранно. От всички гледни точки, а не само от тая, която гъделичка собственото ни его.Защото въпросното гражданско общество се изгражда от мислещи и търсещи индивиди, а не от самодоволни такива. Да си си надвил над масрафа е необходимо, но не и достатъчно условие.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Христо Бисеров е невинен по всички обвинения, това реши днес Софийският градски съд. Така бившия заместник-председател на НС бе оправдан.В понеделник прокуратурата поиска 4 години затвор при първоначален лек режим, като мотивира наказанието, освен с невнесените над 18 000 лева данъци, и с факта, че Бисеров е с юридическо образование, заемал е важни политически постове в държавата и много добре е съзнавал какво прави, информира Дарик.Бисеров бе изправен пред съда за три умишлени престъпления - укриване на данъци в особено големи размери, за това, че не е декларирал сделки с валутни ценности, както и за това, че през 2013 година не обявил пред Сметната палата крупни сметки в Швейцария.Копирано от standartnews.com
                    Поредния невинен човечец...Ама щом има кой да му плаща масрафите, кв’о му е ? И не. Не искам да пишете, че този и други подобни случаи не са за тази тема.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ele написа:
                      По Тракия съм пътувала зимата при сняг и си беше съвсем проходима и по пътя Сл. брях Бургас пътувам редовно лятото, не е чак такъв ад, ама като искате да летите със 120, нормално е да ви се вижда ад, че трябва да карате зад някой с 80-90. .
                      Пролича си колко си пътувала......Изобщо не си пътувала а пишеше някакви неща тук за да си чешеш пръстите по клавиатурата. Магистралата при сняг беше многократно затваряна. Имаше и случай няколко дни в участъка Карнобат-Бургас, докато не утихна вятъра и не престана да навява преспите.А за пътя за Сл. бряг ставаш смешна. Как ще караш с 80-90 след някой ??? Тапата започва 2 километра след Поморие и стига до Ахелой. В обратната посока същото 50 минути тръгни спри по един метър. И това беше почти всеки ден през лятото. Това са факти, ама то между Горен и Долен близнак няма задръствания и за това си мислим, че никъде няма. :D

Коментар

stilo_new написа:
                        ele написа:
                        По Тракия съм пътувала зимата при сняг и си беше съвсем проходима и по пътя Сл. брях Бургас пътувам редовно лятото, не е чак такъв ад, ама като искате да летите със 120, нормално е да ви се вижда ад, че трябва да карате зад някой с 80-90. .
                        Пролича си колко си пътувала......Изобщо не си пътувала а пишеше някакви неща тук за да си чешеш пръстите по клавиатурата. Магистралата при сняг беше многократно затваряна. Имаше и случай няколко дни в участъка Карнобат-Бургас, докато не утихна вятъра и не престана да навява преспите.А за пътя за Сл. бряг ставаш смешна. Как ще караш с 80-90 след някой ??? Тапата започва 2 километра след Поморие и стига до Ахелой. В обратната посока същото 50 минути тръгни спри по един метър. И това беше почти всеки ден през лятото. Това са факти, ама то между Горен и Долен близнак няма задръствания и за това си мислим, че никъде няма. :D
                        Минавам през горен и долен близнак толкова често, колкот и по магистралата и Слънчев бряг, ама щом знаеш повече от мен, може да ми удариш едни карти да ми кажеш бъдещето.

Коментар

Чака те светло бъдеще. Но не споделяй грешна информация.

Коментар

krasio_79bs написа:
                            Колкото и да не ви се иска да признаете,най-справедливият вариант е тол такса. Ползваш-плащаш и обратното.Справедлив е и за транспортните фирми,справедлив е и за личните ни автомобили. На някои не им харесва ,защото карали по 50-70 000 на година и щяло да им е скъпо. Ами има хора които карат по 10 000 на година. Те защо трябва да плащат колкото другите?
                            Краси, писах го многократно вече в темата.Разбира се, че тол е най-справедливото нещо, НО: (много голямо НО)- Там, където има такса - има и паралелни безплатни пътища. Включително и скъпата магистрала в Гърция, за която писах - по цялата ѝ дължина има паралелен безплатен път - просто е доста по-бавен.Обаче България не се говори за тол по магистралите, а за тол по всички пътища. Което го НЯМА НИКЪДЕ другаде по света. Ако го има все пак някъде, то това е лошо изключение, отколкото положителен пример.- Както и аз писах, както и Елена написа - и съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН че така ще стане - въведат ли се такси за леките автомобили, те ще са такива, че дори и тези, които си изкарват колите по 2 пъти в годината извън града, за да идат веднъж до морето и веднъж да карат ски, ще платят повече, отколкото ще бъде догодина винетката. Т.е. - и тези, дето сега протестирате против увеличението на винетката и искате да е по-справедливо с тол, и ВИЕ ще плащате повече, отколкото е винетката. Ще видите!- и последно, и повече няма да пиша в темата (и то щото сигурно ще я заключа, ако продължите с личните нападки), всички ме знаете, че пътувам много. Твърдя съвсем убедено, че пътищата у нас през последните 5-6 години значително и сериозно се подобриха. Има още много да се желае, много много, но не може да се отрече, че много голяма част от лошите пътища са оправени. Аз също не искам да ми поскъпва винетката, още повече, че купувам 2 винетки, 60 лв не са ми излишни. Ама - това е положението.И ако и аз трябва да дам пример със салам - в магазина първо плащате салама, а след това го ядете. Дори и да е некачествен. И като ви поискат следващия път повече пари за същия салам с уговорката, че е по-хубав, пак първо ги давате, а после разбирате дали наистина е по-хубав.

Коментар

Дидо,технически е невъзможно да има ТОЛ такси по всички пътища. Как разбра,че ще плащаме повече? Никъде не съм срещал обсъждана цена на километър.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                                Дидо,технически е невъзможно да има ТОЛ такси по всички пътища. Как разбра,че ще плащаме повече? Никъде не съм срещал обсъждана цена на километър.
                                Технически е абсолютно възможно.Те тия 400 камери що мислиш ги наслагаха?За цената - ето ти:http://btvnovinite.bg/article/bulgar...agistrali.html

Коментар

Working...
                                X