Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    За да си карам автомобила в рамките на София си плащам на година по 300лв. За разлика от други който си плащат данъка в Кюстендил, Видин, Хасково..... и автомобилите им се движат в София.Имам няколко излизания на година след знак за винетка и затова си купувам годишна. Купувам годишна защото ми е по на сметка.Затова в момента такива като мен плащат за останалите. Като въведат ТОЛ ще си плащам за това което съм изминал.
    Аз плащам в Сливен данъка си, който е 250 лв. Сливен е град със сравнително прилични улици. Само че си карам колата в най-затънтената част на България, където няма 20 м равен участък. Сериозно.Между другото, да те светна, че в София съвсем не са най-високите данъци на МПС (еднакви са с тези в Сливен, между другото). Я върви си плати данъка на същата кола в Стара Загора, тогаз тия 300 лв ще ти се сторят песен. И в посоченото от тебе Хасково данъците са доста по-високи от тези в София. Ма нали трябва да се пишат глупости без да се направи справка...Като въведат ТОЛ, за 3-те си излизания извън София ще платиш точно колко сега плащаш за годишна винетка. Ама айде да не съм лош пророк.

Коментар

И изобщо допускането ви, че данъкът за притежаване на МПС отива за улиците е грешно.Данъкът е за това, че притежавате автомобил. Дори и да не го карате изобщо, да стои като паметник в двора ви, ПАК ще си плащате данъка. Както и застраховката ГО, между другото, което не го разбирам.Според вас, щом общината ви прибира данъка, ДОПУСКАЙКИ, че си карате колите поне из града, кво пречи на държавата да ви прибира парите за винетки, ДОПУСКАЙКИ, че ги карате извън града?!? Пък вий ако щете карайте.И да не съм съвсем в опозиция - за това съм, месечната винетка да не струва 1/3 от годишната, а 1/12. А седмичната да струва 1/4 от месечната.Другия вариант е да има и за леките коли еднодневни винетки, с цена примерно 1-2 лв.

Коментар

Данъка отива в общината и тя с тези пари трябва да поддържа улици... Никъде не съм казал, че данъка в София е най висок. За мен е редно след като работиш и живееш в София да си плащаш данъците там. Защото се водим например 2 милиона и данък смет е 20лв. да де ама тия 20лв не стигат защото боклука е х2 и на мен ми вдигат данък смет за да изхвърлят и боклука на останалите 2 милиона които не си плащат данъците в София. ТОЛ-такса не ме бърка, ако пътя е направен както трябва, винаги се поддържа, при снеговалеж е почистен и посипан с химия....... ще си плащам.ТОЛ-такса ще ви се види като нещо розово ако въведат еко норми за градовете.... Като ти кажат след входа на София ЕВРО 6.

Коментар

Забелязвате ли какво мълчание е настанало около управляващата партийка :}Гледат да замажат скандала със записите, щото знаят че всички са нагазили до ушите в акотата...За винетките няма и помен, няма смисъл да коментираме каквото и да е...
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

ПоЗдрав за всички плащачи и съгласниhttp://vbox7.com/play:c289cd2b
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

chaveto написа:
              Иначе ти си проблем за всички останали които плащаме данък за да можеш да си изхвърлиш торбичката с боклука през терасата.....
              По-голяма глупост не бях чел скоро.Първо: Данък имот и такса смет плащат собствениците на имота, а не наемателите. Наемателите плащат наем, в който наем собственика си е включил и такса смет, и данъка на имота, и какво ли още не. Обикновено софиянците, собственици на имоти, не декларират и не плащат данък на приходите си от наеми. Поне така беше с моя бивш хазяин.Второ: Моите наблюдения от краткия ми живот в София сочат, че най-често торбички с боклук през терасата хвърлят т.нар. кореняк-софиянци.Пояснявам:От провинцията в София живеят обикновено хора специалисти, с висше образование, много по-възпитани от кореняк-шопите, които живеят в София само поради случайността дядовците им да са живели в селата около малкото градче София преди 100 и няколко години. Също така поради ИДИОТСКОТО решение столицата да е дълбоко-провинциалното градче в Шоплука София, пред централно разположения и вечна столица на България - Царевград Търнов.Между другото, бих приветствал преместване на столицата където ѝ е мястото.Ако някой истински шоп се е засегнал - да ме извини, нищо лично.П.П. Днес по радиото (Хоризонт) слушах един, дето се възмущаваше, че в Студентски град имало много коли с чужди (от други градове) регистрации.В СТУДЕНТСКИ град, мамка му!

Коментар

Immortal написа:
                И изобщо допускането ви, че данъкът за притежаване на МПС отива за улиците е грешно.Данъкът е за това, че притежавате автомобил.
                За жалост е така........Аз правя едни 30 - 55 хиляди на година из БГ и разхода ми за горива е значителен......не съм фирма, булчето е самоосигуряваща се свободна професия.......горивото не ми се води като разход, както ако бях фирма......за придвижване ползвам 2 алфи и една микра.......ползвам една винетка.......и 2 граждански.......Всяка година от моите пари който аз давам за гориво, държавата гуши поне 1500 лв от ДДС и акциз най - вече.....минимум.......тоест ако аз не карам тя няма да има тия пари.......тоест аз трябва да плащам данък на 3 коли, за да има възможноста държавата да гуши още пари от мен щото карането не става с данъци, а с бенз......Ми сори, ама няма да стане......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Kay_ написа:
                  БТВ, защо никой не казва нищо по въпроса с ГО. Преди месец се подшушна, че можело да скочат с до 30%?
                  В този ред на мисли и там има разлика,СО или РК е по-евтина от С,СА и СВ
                  Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                  EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                  EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    Immortal написа:
                    И изобщо допускането ви, че данъкът за притежаване на МПС отива за улиците е грешно.Данъкът е за това, че притежавате автомобил.
                    За жалост е така........Аз правя едни 30 - 55 хиляди на година из БГ и разхода ми за горива е значителен......не съм фирма, булчето е самоосигуряваща се свободна професия.......горивото не ми се води като разход, както ако бях фирма......за придвижване ползвам 2 алфи и една микра.......ползвам една винетка.......и 2 граждански.......Всяка година от моите пари който аз давам за гориво, държавата гуши поне 1500 лв от ДДС и акциз най - вече.....минимум.......тоест ако аз не карам тя няма да има тия пари.......тоест аз трябва да плащам данък на 3 коли, за да има възможноста държавата да гуши още пари от мен щото карането не става с данъци, а с бенз......Ми сори, ама няма да стане......
                    Ми направи си фирма, за да ти е разход, и си орежи двете коли, да плащаш само за една. Аман от мрънкалници. С трици маймуни искат да ловят. Пък от гражданите по-големи селяни няма. Мислят си, че като живеят в града, са хванали господ за шлифера. И все някой друг им е виновен за боклуците, само те, гражданите, са най-примерни.И всичко това, дето го о..те, какво общо има с цената на винетката?
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абе не разбрахте ли, че ТОЛ такса за леките хАвтомобили няма да има, няма и смисъл да има. Единствено може да имаме някакви такси (за тунели и участъци) ако тия дето ядът ориз, вземат та налеят милиарди за магистрали и скоростни пътища и после имат концесия върху тях.
                      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                        .......Единствено може да имаме някакви такси (за тунели и участъци) .......
                        Особено тези заринатите "тунели" по "магистрала" Люлин Не съм объркал кавичките
                        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

tambuhtaneca написа:
                          Абе не разбрахте ли, че ТОЛ такса за леките хАвтомобили няма да има, няма и смисъл да има. Единствено може да имаме някакви такси (за тунели и участъци) ако тия дето ядът ориз, вземат та налеят милиарди за магистрали и скоростни пътища и после имат концесия върху тях.
                          А ти не разбра ли, че на никой не вярваме?През септември същите тез, дето казват, че тол за леките коли няма да има, казваха и че цената на винетките НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ.Пък сега друга песен запяха.Тъй както казват, че няма да има, ся като протестирате, ще кажат - а, ми щом народа иска...

Коментар

В Бургас учудващо въпреки дъжда се събрахме над 300 автомобила. Колоната беше внушителна. И за жалост отново имаше полицейски изпълнения-http://www.flagman.bg/article/91010
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Да и то точно шефа на КАТ май е правил "проверката". Ама тях какво ги грее колко ще е винетката, кука винетка не купува и покрай тях и гранични полицаи и т.н.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...40&oe=56E37BE5

Коментар

Working...
                                X