Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Специално за теб: По банков път, по фактура за извършени от служители на фирмата майка (чужбина) консултантски услуги на дъщерното дружество (България). Все пак, както Гольо си плаща данъците и таксите тук, така и който се е домъкнал отнякъде да печели пак тук, би следвало да го прави. Това, че на теб не ти се иска, не променя тая работа. Аз никъде не съм написал, че само ти, бизнесмена, трябва да плащаш. Ти обаче навсякъде тряскаш, че само народът е длъжен да плаща. Разбирам те, естествено, така се печели повече, но не се напъвай да ме убедиш, да се съглася с теб. Толкова безнадеждно е, колкото и обратното.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
      Държавите се издържат от данъците на фирми, които внасят огромни количества КЕШ отвън.
      Ако си изясниш терминологията, има шанс да те разберЕМ! :DСя, дай да видим, как точно се издържат държавите по този начин?
      slonikon написа:
      Това, че на теб не ти се иска, не променя тая работа. Аз никъде не съм написал, че само ти, бизнесмена, трябва да плащаш. Ти обаче навсякъде тряскаш, че само народът е длъжен да плаща. Разбирам те, естествено, така се печели повече, но не се напъвай да ме убедиш, да се съглася с теб.
      Ако можеш и да подкрепиш твърденията си, какво точно искам и тряскам , няма да е хич лошо.
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Някой колега ще разясни ли на слонИкон, че аз https://www.youtube.com/watch?v=DBoXE4RNO5U
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз като чета Слона и Коня, съм по-склонен да подкрепя неговото мнение. Инвестиции в България има доволно много чуждестранни. Колегата от Сливен, дето реве, че нямало - ами Едоардо Миролио колко пари вкара в Сливен бе, колега? Ами японците от Язаки? Направиха ви цехове, да не идвате да работите в Ямбол.Останалите фабрики, дето не са с чуждестранен капитал, едва кретат. Добре, че има и среден бизнес, да няма голяма безработица.Едно време, Добри Желязков е направил първата фабрика в Сливен, и той с "чуждестранен" капитал - взел е директно пари от султана, които султанът после му е опростил даже и не ги е връщал. Това по време на "робството".Проблемът е друг. Всъщност това е коренът на ВСИЧКИ проблеми в България.Ниската оценка на труда на хората. Компаниите генерират огромни печалби, които изнасят навън, вместо да дават много по-голям процент от печалбите си на работниците под формата на заплати. Ако всеки брутно взима по 4000 лв, и при данъци 50% пак ще му остават 2000 и ще живее нормално.А и в държавата ще има и за пътища, и за здравеопазване, че даже и за 20 заплати на полицаите.Сега данъците са 10%, а парите не стигат до никъде.Големите корпорации крият печалби, отчитат загуби и не плащат данъци - пример - Лукойл Нефтохим АД (той е само един от хилядите),Малките фирми работят почти изцяло в сивия сектор, защото ако излязат на светло - фалират,Обикновения човек укрива квото може, съгласява се да го осигуряват на много по-малко отколкото реално взима (губещия е пак той, ама косвено)... Отделно от това не декларира нито един допълнителен лев, който е изкарал "на частно". И аз го правя, не се деля от стадото.Та... всичко в България е на принципа: ПАРИ НЯМА - ДЕЙСТВАЙТЕ.А всичко може да се реши с едни нормални европейски заплати.П.П. Навсякъде говоря само за преките данъци, ДОД и Данък печалба.Непреките данъци си ги има навсякъде (ДДС, винетки, осигуровки и др.)

Коментар

Според мен, идеята на Младен е, че вместо да се увеличават винетките, парите могат да дойдат от друго място. Реално, един печеливш сектор да кредитира губещ. Практиката е доказала, че при тая гимнастика и двата сектора заминават в тиквите. Изнасянето на капитали го оставям настрани, проблем е, но и да се реши и печалбите да отиват за пътища, ефекта ще е катастрофа!
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Идеята на Младен е, че полза от тия 30 лв. няма. Печеливши сектори - няма. Има мачкане на хората по всякакви начини, без реално обозрима полза. Твърдението ти, че ако се държавата се къпе в пари и реши да отдели от тях и за пътища, то ще настъпи катастрофа е най-тотаджийското нещо, което съм чел, защото такъв пример няма.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

pplk написа:
                Според мен, идеята на Младен е, че вместо да се увеличават винетките, парите могат да дойдат от друго място. Реално, един печеливш сектор да кредитира губещ. Практиката е доказала, че при тая гимнастика и двата сектора заминават в тиквите. Изнасянето на капитали го оставям настрани, проблем е, но и да се реши и печалбите да отиват за пътища, ефекта ще е катастрофа!
                Ами мисля, че точно това имах предвид и аз.Основните пари за строеж и поддръжка на пътища трябва да идват от другаде, не от парите за винетки.Например (но не само) от прибраните от акциз на горивата пари. Всеки плаща толкова гориво, колкото потребява. Колкото повече караш, толкова повече гориво потребяваш, толкова повече акциз плащаш. А парите потъват във фалиралата социална система.Най-вече парите трябва да идват от държавния бюджет.Нали затова е той?!?За какво хората се организират в държави?!?!За да могат заедно да живеят добре. Събират помежду си пари под формата на определен процент от доходите на всеки в обща каса, наречена държавен бюджет. След което от там се плащат всички неща, които са необходими за добрия живот на хората и които всеки отделен човек не може да направи сам (като да си построи къща например).-строеж и поддръжка на инфраструктура - пътища, обществени сгради, ж.п. линии, канали за напояване, почистване на тези съоръжения и т.н.-здравеопазване-образование-охрана на обществения ред и имущество (полиция, пожарна и подобни)-охрана на държавата (армия).-издръжка на старите хора и хората във временно или постоянно неравностойно положение (социална и пенсионна система)Това е идеята на държавния бюджет. У нас формално са извадени от него здравеопазването и социалната система, но просто касите не е една, а са три.И в крайна сметка - парите от тези каси не стигат за всичко изброено по-горе. Що? Ами щото някой краде. Яко краде.Кой краде?Всички крадат!!! И аз! И ти! По един или друг начин!Парите от винетки би трябвало да отиват само за текущото поддържане на пътищата - поддържане на хоризонталната и вертикална маркировка, косене на тревата покрай пътя, рязане на храсти и дървета, които излизат на пътя. А кърпенето на дупки трябва да си е от бюджета. А най-вече - така да се правят пътищата, че да не се образуват лесно дупки.Ама айде, че много се размечтах нещо...

Коментар

Ама... като съм почнал...Малък пример за държава е един вход от жилищен блок.Всеки си е оправил апартамента, обаче има и общи неща, които не може и не е редно да оправя само един - такса за асансьор (транспорт), ток за осветление в общите части (енергетика), монтаж на домофонна и охранителна система (охрана и комуникации), ремонти на счупени стъкла, течащи покриви, спукани тръби (инфраструктура), разпределяне на общата сметка за парно между отделните апартаменти...В крайна сметка, аз лично знам за единици входове, в които събирането и изхарчването на пари за всичко изброено по-горе да е безпроблемно. Все има някой, на който му е скъпо, друг не щял да плаща, щото не ползвал асансьора, трети ползва всичко, ама напук на съседа, който му спира "на мястото" няма да плати, четвърти върти любов с жената на домоуправителя и си мисли, че може и да не плаща, щото е "връзкар"...Ами - ето ви България... страна на мошеници и крадци на дребно.Винетките са ни най-малкия проблем!!!Нека ги направят по 250 лв. Ей тъй на, и на мен ще ми е гадно, ама ще компенсирам с кефа да гледам как и на вас ви е гадно!

Коментар

Е кво сега. Пак си дойдохме на думата. Не, че винетките са високи, а заплащането ниско
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

slonikon написа:
                      Има мачкане на хората по всякакви начини, без реално обозрима полза.
                      Въпреки прекрасните приятелски чувства, които изпитвам към теб, ще ти го кажа директно. С това мислене си чиста проба част от калпавия матрЯл! Как, бе д@@ба, все вас мачкат, бе, кво е тва примирение? Нямате ли желание за нещо по-добро в личен план? Неволята ли чакате, обясни ми? Не го разбирам! Как па нямате грам желание да вземете живота си в свои ръце, а вечно мрънкате, че някой ви пречи с чувство на обреченост. Удоволствие ли доставя този начин на мислене? Кажи ми.
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Immortal написа:
                        pplk написа:
                        Ами мисля, че точно това имах предвид и аз.Основните пари за строеж и поддръжка на пътища трябва да идват от другаде, не от парите за винетки.Например (но не само) от прибраните от акциз на горивата пари. Всеки плаща толкова гориво, колкото потребява. Колкото повече караш, толкова повече гориво потребяваш, толкова повече акциз плащаш. А парите потъват във фалиралата социална система.
                        Нали и аз това казвам, взимаш едни пари да пълниш пропаднали отрасли. Ефекта е, че нищо не става.
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

:D Ами вземи се въздържай от лични нападки поне. Знам, че си малко импулсивен, ама все пак...Значи писал съм, искам да живея сред спокойни хора. Хората, които са спокойни за утрешния ден, са щастливи, даже и да не го осъзнават. А спокойствието се осигурява от социалната система и полицията. Затова позицията ми е такава. Нещата са свързани. Ако си мислиш, че ти връзвам, като ми пишеш, че смесвам нещата, си в капитална грешка. Познаваме се и съм наясно, че мозъкът ти е в състояние да обработва повече от едно събитие едновременно.Изпълнението с винетките е точно мачкане, тормоз, подигравка, или както искаш го наречи. Щото е обещано, неизпълнено само след два месеца и никой не вярва, че нещо ще се промени от това, освен, че на някого няма да му останат пари за 2 пломби. Според мен и на теб не ти се вярва, просто не те бърка. И мен в момента не ме бърка, ама знам, че нищо не гарантира, че няма да ме сбърка. Щото основата на нещата е неправилна. Но повечето хора ги бърка вътрешно и им се натрупва. И се предават, и стават нещастни и отчуждени. Само преди шест години, като кажеш на събрание на входа на някой от мрънкачите, описани по-горе, че се излага и свиваше опашка. Сега ме гледа в очите и ми вика, че така или иначе живее в гето и няма да се напъва да го промени. И, ако не платим вместо него, всички ще живеем в мизерия. Е на, платихме. Ама бройката на тия хора се увеличава от тая пропаганда с лошия материал, вечното скубане и неполучаване на нищо насреща. Иначе аз, както забелязваш, си коментирам спокойно нещата, тъй че, засега не се притеснявай за моя живот в личен план.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                            А спокойствието се осигурява от социалната система и полицията.
                            Тук е генералното разминаване между мен и теб! Аз се боря да осигуря собственото си спокойствие, а не чакам да ми го осигури някой друг. Живота е прекалено кратък, за да го прекарам в очакване на "добрите дни". Организмите се пригаждат към промените на околната среда, а не обратно и непригодените са обречени да изчезнат- Основен постулат в теорията на еволюцията. Хората не правим изключение. :D
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Да де, ама разсъждаваш в настоящите условия, които все пак все още са далече от тоталната анархия. Давам ти пример: Купуваш си ти брава Герда. Мноо здрава, почти неотключваема. Само че е ясно, че тя на къртач няма да устиска дълго. Що тогава я купуваш? Ми щото, като дойде групичка от десетина човека да разбива с варии директно стената, че да си вземе каквото и трябва от вас, някой ще чуе шума и ще звънне в полицията. Ако се изпълни твоето виждане по въпроса за оцеляването, няма да има на кого да се звъни и съответно пичовете ще си влязат. Колко ще сте здрави ти, или комшията, че да спрете група от 10 мародера най-вероятно въоръжени и натрупали опит в битките? Дотук, според мен, с шансовете да водиш настоящия си живот, ако няма полиция. Освен ако не владееш Силата.Сега да отидем към еволюцията на тая група. Който не може им да се противопостави, се присъединява към тях и така полека тия групи се разрастват. Плячката, естествено, намалява. Почват да се бият помежду си, по-силните поглъщат по-слабите и покриват още по-големи територии, от които да грабят. Появява се йерархия, която да управлява разрастналата се група мародери. Достигат си необходимата численост, която може да се изхранва от грабежи и се усещат, че трябва да има от кого да грабят. Преминават на рекет, щото иначе, като свършат "тъпаците", свършва и папото. Почват да си пазят пчеличките от съседните групи, дебнат да не се появи и конкуренция отвътре. Нови мародери, демек, ама на тях вече им викат "престъпници". Кръщават рекета "данъци". И какво се получава реално погледнато - ми държава с полиция.Виждаш, обаче, че реално ти описвам нещо, което вече се е случвало в човешката история и на различни места на планетата. И всеки път периодът на натрупване е все по-кратък и пчеличките излизат от него с все повече облаги. У нас, например, последните такива събития продължиха към 6-7 години: 1993-2000, ако си спомням правилно. Къде ще сравняваш с вековете, след падането на Римската империя. Така че не знам кой се бори с еволюцията. Социалната система също е плод на еволюция. Имортъла го е синтезирал по-горе. Да не го разписвам подробно. Просто всяка крушка си има опашка, и това важи за всичко на тоя свят, до доказване на противното.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Тук се дракате все готини хора. Всички ви познавам и сме си пили ракията заедно. Аз мнение няма да вземам, защото всички сте прави за себе си и във всеки виждам част от моето мислене. Това което подхванахте е доста сложна материя и няма да ми е приятно да видя готини хора да се изпокарат тук за неща които никой от нас няма да се вдигне да променя, щото си пазим нишата. Наздраве и нека бъде мир!
                                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                                X