Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стачки против новата цена на винетката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Думата "стачка" е меко казана неточна, тя означава протест на работници срещу работодател. В случая просто "протест" е по-точно според мен. Както и да е, не е толкова важно. По-важното е, че нищо няма да се промени. Некадърните фирми, които печелят поръчките, ще са си все същите. Не защото предлагат най-ниски ниски цени, даже най-вероятно е точно обратното, а защото дават дебели рушвети.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Ами при държавните служители реформите вече са направени. Тия реформи ги вкараха в списъка на хората, които им е проблем да дадат още 30 лв. за винетка, между другото.А опашката е дълга, защото държавата не е създала подходящи условия за развитие на частния сектор.Да добавя, че има накъде още да ни скубят, щото вижте как изоставаме от италианците по тоя показател: http://money.bg/panorama/v-meksiko-r...t-a-u-nas.html
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Прикачени файлове
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Не само винетката ще се вдига, ами и всичко останало, като осигуровки, данъци и прочие държавни простотии...Просто държавата само от това се издържа. Няма инвестиции...чуждестранният бизнес не иска да инвестира тук заради бумащина, бюрокрация, корупция и така. Просто сме си лош материал. Всеки колкото и да говори, че е моралист, всеки гледа как да извърти някоя далавера, да си докара още някой лев, как да открадне нещо от работодателя си...и накрая се пребираш от работа пийваш една ракия, хапваш, лягаш и на другия ден на това глава...и след всичко това ти дреме на оная работа за винетки и за простотии...просто придобиваш имунитет. На всеки протест се втълпява на хората, че протестиращите са платени и това от години. После хората не протестирали. Ами няма да протестират, щото се втълпява, че масово протестите са купени.
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Тия работи ги вдигат колкото да тормозят хората. Държавата със сигурност няма да се оправи от тия 30 лв. отгоре. Даже и пътищата няма. Колко ще съберат допълнително? 30 млн.? И за какво по-напред?! Както и данъците и осигуровките... Държавите се издържат от данъците на фирми, които внасят огромни количества кеш отвън. Фирми като Шел, ОМВ, Филипс, Шкода и пр. Не от доходите на Сульо и Пульо. Чуждестранни инвеститори пък у нас има колкото си искаш, че и повече. ВиК-то ми е френско, Енергото - чешко, полезните изкопаеми - канадски, и пр. Не им пречи бюрокрацията на хората, а са тук отдавна. И да, протестите се организират с пари. Може би не за всички протестиращи, а за основната агитка, която навива масите. Провокатори им викахме едно време, ама сега е демократична длъжност и сигурно си имат някое звучно име, пълно с ценности и ясни сигнали. Тъй че, ако някой плати - протести и стачки ще има. И тук също, както за изборите през 2009, ще се появят разни ентусиасти да навиват хората, пък който се върже. Иначе няма да има, щото няма да има кой да ни обедини и да ни каже кога и къде да отидем. Начи, щом досега не се е появил такъв, протести по-скоро няма да има.П.С. Абе, я някой от радетелите на тезата за лошия материал да ми обясни, как точно се изживява като такъв. Нещо лягате си вечер и си мислите "Баси какъв съм аз тъп, некадърен, смотан и крадлив. Жена ми и тя, децата ми и те, родителите ми и те, приятелите ми и те." ли? И после засмуквате пръстче и заспивате спокойно ли? Ей тъй - любопитно ми е. Може и на ЛС, ако случайно е останал някой, който не се гордее, че е лош материал.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
              Държавите се издържат от данъците на фирми, които внасят огромни количества кеш отвън.
              Това би могло да кандидатства за най-голямата глупост писана във форума пррз годината.
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

slonikon написа:
                Държавите се издържат от данъците на фирми, които внасят огромни количества кеш отвън. Фирми като Шел, ОМВ, Филипс, Шкода и пр. Не от доходите на Сульо и Пульо...
                Тия огромни количества КЕШ - как ги внасят бе колега с кораби, самолети, влакове, летящи чинии?
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

П.С. Абе, я някой от радетелите на тезата за лошия материал да ми обясни, как точно се изживява като такъв. Нещо лягате си вечер и си мислите "Баси какъв съм аз тъп, некадърен, смотан и крадлив. Жена ми и тя, децата ми и те, родителите ми и те, приятелите ми и те." ли? И после засмуквате пръстче и заспивате спокойно ли? Ей тъй - любопитно ми е. Може и на ЛС, ако случайно е останал някой, който не се гордее, че е лош материал.
                  slonikon: Надали ще прочетеш някой да си признава грешките, пошлите навици и поведение, не за друго, а защото не ги осъзнава. Този, който си хвърля боклука през терасата, драпа си мъдИте на обществено място, плюе като лама по тротоара или паркира, като арабско такси мислиш ли, че не се...одобрява ? Нима не срещаш тази простотия всекидневно ?.Разюзданост му викам аз. ..Убеден съм обаче, че изтърват ли се юздите на която и да е нация - никой няма да бъде по-различен от днешния бай Ганя. Явно липсата на ред, контрол и адекватни наказания отприщват у българина първичност.Със сигурност и аз имам навици, които може да дразнят хората, но те са в стремежа ми да играя по правилата и да бъда толерантен, честен и справедлив с околните, но не съм съвсем убеден, че нейде дълбоко в мен не вирее поведение, провокиращо някои неписани етични норми и/или морални ограничения. Липсата на задръжки и лансирането на просташкото поведение, като формула за успяващи хора в днешна България превърна живота на инак мислещите в разочарование и осмисляне на ценностите. Ей в такава обстановка - всьо де е цвят в генетичния ни мат’риал може да излезе на показ. Иначе сме доказали, че можем да бъдем различни през годините - били сме обединени и разединени, били сме и победители и победени, били сме трудолюбиви и мързеливи...Всичко зависи от моментната конюнктурна среда. Със сигурност обаче не сме по-лош материал от този на викингите и келтите, но...времената СЕГА са много, много различни за тях и нас. Богатите нации лесно произвеждат възпитан и удовлетворен народ. Ние за съжаление сме бедна нация без правила и можем да си "произведем" всичко.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Интересни размисли и страсти провокираха тия 8лв месечно

Коментар

M5kov написа:
                      Има дупки по пътищата > няма пари > не искаме да даваме пари > има дупки по пътищата.Не виждам къде е проблема в уравнението, че да стачкувам.Преди няколко дни си правих една сметка, че за 8 години притежание на автомобил, с данъците+винетки съм си купил 33 кв. м асфалт, или 6,6 метра от улица с ширина 5 метра.Горе-долу колкото да си паркирам автомобила, какво остава за движение.
                      Една умна приказка !
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        slonikon написа:
                        Държавите се издържат от данъците на фирми, които внасят огромни количества кеш отвън. Фирми като Шел, ОМВ, Филипс, Шкода и пр. Не от доходите на Сульо и Пульо...
                        Тия огромни количества КЕШ - как ги внасят бе колега с кораби, самолети, влакове, летящи чинии?
                        Точно ти ли се оказа, че не си наясно как се правят тия неща? Ми например ей така: http://dnes.dir.bg/news/odit-angel-s...istite-6606952 Сумичките са горе-долу равни на това, което ще съберат от повишената цена на винетките. Изтекло, обложено и изхарчено в Чехия, Австрия и пр. Ний тука от Гольо търсим по 30 кинта за пътища, че трябвало и да си мълчи, щот бил "лош матрял".И да, съвсем така си е, както си го написал, колега ntodorov. Но аз просто не разбирам как и на какво отгоре хората доброволно и едва ли не с удоволствие приемат, че вината е в тях, а не че са продукт на текущата геополитика. И то хора, които би трябвало ясно да помнят времената, когато бяха сред най-добрите материали в света. Че и си позволяват да генерализират. "Ние..." казват те. Ми, като си лош материал, как пък ти стигна капацитета да оцениш цял един народ, питам пък аз?!П.С.
                        Lane Staley написа:
                        ....
                        Колегата m5kov ти го е сметнал горе. Тия физически лица, дето данъчната ви декларация е по 5 млрд. не сте достатъчно просто, за да се поддържат пътищата от вашите данъци. Пожелавам ви да се множите, естествено
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                          kiro_of_the_day написа:
                          slonikon написа:
                          Точно ти ли се оказа, че не си наясно как се правят тия неща? Ми например ей така: http://dnes.dir.bg/news/odit-angel-s...istite-6606952 Сумичките са горе-долу равни на това, което ще съберат от повишената цена на винетките. Изтекло, обложено и изхарчено в Чехия, Австрия и пр. Ний тука от Гольо търсим по 30 кинта за пътища, че трябвало и да си мълчи, щот бил "лош матрял".
                          Яко мешаш нещата!
                          207 тиква автомат
                          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

slonikon написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            slonikon написа:
                            Точно ти ли се оказа, че не си наясно как се правят тия неща? Ми например ей така: http://dnes.dir.bg/news/odit-angel-s...istite-6606952
                            Статията дава точно обратния на твърдението ти пример.Нещо несвързано пишеш, вземи си почини малко?
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

А те са отделни събития, тъй ли? Само през ноември се оказа, няма пари за поддръжка на пътищата, за заплати на полицаите, за поддръжка на 1 резервно летище за цяла България. Ние с тия 30 лв. кое от тях ще решим? Дай да въведем данък полицай и данък летище Пловдив, щото тя реално държавата със самолет не лети и мен ще ме засилят в Букурещ, като паднат мъглите другия месец, нищо че ще съм в командировка. Инфраструктурата е проблем на държавата и бизнеса. Докато втория изнася парите от първата, и по 300 лв. да станат винетките пътища няма да има.П.С. Колега, сега съм се хванал да уча децата си да си разказват всичко на глас, след като го прочетат. Много е полезно, за да схванеш какво си прочел.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                                Инфраструктурата е проблем на държавата и бизнеса. Докато втория изнася парите от първата, и по 300 лв. да станат винетките пътища няма да има.
                                Съвсем взе да пишеш глупости, честно! Като е проблем на държавата и бизнеса, ти кво се оплакваш, че имало дупки? Или дай да вземем от бизнеса, за да му е безплатно на Младен? Няма начин!БТВ В статията от линка ти не става ясно, кеша в чували ли е изнасян или в сандъци?П.П. Гольо е Гольо, щото е тъпак! :D
                                207 тиква автомат
                                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Working...
                                X